Amasya'da 155 Yıllık Ramazan Geleneği - Son Dakika
Güncel

Amasya'da 155 Yıllık Ramazan Geleneği

Amasya\'da 155 Yıllık Ramazan Geleneği

Amasya'da ramazan ayı boyunca iftar ve sahur saatlerinde tarihi Harşena Kalesi'ne çıkarak konser veren belediye bandosu, 155 yıllık geleneği bu ramazanda da devam ettirdi.

06.05.2019 22:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Amasya'da ramazan ayı boyunca iftar ve sahur saatlerinde tarihi Harşena Kalesi'ne çıkarak konser veren belediye bandosu, 155 yıllık geleneği bu ramazanda da devam ettirdi.

Amasya Belediye Başkanı Mehmet Sarı, Harşena Kalesi'nde gazetecilere yaptığı açıklamada, elektriğin olmadığı dönemlerde vatandaşlara, iftar ve sahur vakitlerinin yaklaştığının bu yolla hatırlatıldığını söyledi.

Sarı, 155 yıllık geleneği yaşattıklarını ifade ederek, şunları dile getirdi:

"Ramazan, birliktir, berekettir, paylaşmak ve bölüşmektir. Amasya'da uzun zamandır sürdürülen bir geleneği devam ettirmek için bu yıl da Harşena Kalesi'ne çıktık. Bando ekibimiz iftar ve sahur vaktinden önce şehirde tur atarak, Harşena Kalesi'ne çıkıyorlar, seslendirdikleri güzel parçalarla iftar ve sahur vaktinin geldiğini vatandaşlara müjdeliyorlar. Vatandaşlarımız da bu geleneğe alıştı ve biz bu geleneği sürdürmeye devam edeceğiz."

Amasya'da ramazan aynın Türk-İslam geleneklerine uygun olarak icra edildiğini vurgulayan Özdemir, "Ben bütün vatandaşlarımızı eski ramazan geleneklerini yaşatan bu şehre davet ediyorum. Ramazan ayında bütün vatandaşlarımızı Amasya'ya bekliyoruz, buyursunlar gelsinler bu güzellikleri hep beraber yaşayalım, yabancılık çekmeyeceklerdir." dedi.

Bando ekibinin şefi Hakan Dinçer ise her sene sahur ve iftar öncesinde kaleye çıkıp görevlerini icra ettiklerini anlatarak, "Biz eski bir geleneğimizi, Amasya Belediyesi Bando Ekibi olarak devam ettiriyoruz, bu kutsal görevi devam ettirdiğimiz için mutluyuz. Halkımızın istedikleri parçaları çalmaya çalışıyoruz. Atalarımızdan aldığımız bu emaneti, elimizden geldiğince sürdüreceğiz ve çocuklarımıza, torunlarımıza devredeceğiz." diye konuştu.

Bu arada 1860'lı yıllarda Amasya Mutasarrıfı Ziya Paşa tarafından iftar ve sahur vakitlerini kent sakinlerine duyurmak üzere kullanılmaya başlanan ramazan topunu, Belediye Başkanı Sarı ateşledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Amasya'da 155 Yıllık Ramazan Geleneği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement