Amasya'da 2011 Böyle Geçti - Son Dakika
Yerel

Amasya'da 2011 Böyle Geçti

Dünya ve Türkiye'de gündem yaratan olaylarla dolu dolu geçen 2011 yılı, Amasya'da da yaşanan bazı gelişmelerle geride kalıyor.

21.12.2011 12:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dünya ve Türkiye'de gündem yaratan olaylarla dolu dolu geçen 2011 yılı, Amasya'da da yaşanan bazı gelişmelerle geride kalıyor.

Yeni yıla girmeye sayılı günlerin kaldığı Amasya'da 2011 yılında yaşanan bazı gelişmeler şöyle:

05 Ocak:

-Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu Milli Güreşçi Hamit Kaplan ölümünün 35. yıl dönümünde mezarı başında anıldı.

Çorum yakınlarında 1976 yılında geçirdiği trafik kazası sonrası hayatını Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu Milli Güreşçi Hamit Kaplan, ölümünün 35. yıl dönümünde Amasya'nın Hamamözü ilçesinde kabri başında anıldı.

22 Şubat:

-Sporla değişen engelli hayatlar

Amasya'nın Gümüşhacıköy ilçesindeki tekerlekli sandalye basketbol takımının oyuncularından kimi geçirdiği trafik kazası, kimi küçük yaşta yanlış iğne vurulması sonucu engelli kalsa da, bu genç insanlar engellerinin hayatlarını engellemesine izin vermediler.

09 Mart:

- Böbrek nakliyle kurtuldu, tüm organlarını bağışladı

Amasya'da 11 yıldır böbrek hastalığı ile yaşama mücadelesi veren Arif Bülbül, 5'inci dereceden akrabasının verdiği böbrekle yeniden hayata tutundu. Bülbül, başka hayatlar da kurtulsun diye organlarını bağışladı.

30 Nisan:

-İzdivaç programından çoban buldu

Amasya'nın Taşova ilçesine bağlı Yeşilyurt köyünde çoban bulamayan bir köylü, özel bir televizyonda yayımlanan evlendirme programında gördüğü işsiz çifte iş verdi.

03 Mayıs:

-Amasya'daki mumyalar yeni yerlerine taşındı

Daha önce Sultan I. Mesut Türbesi'nde 6 sanduka içinde sergilenen 8 adet Selçuklu-İlhanlı dönemine ait mumyaların daha iyi şartlarda korunması için müzenin ikinci katında iklimlendirme cihazlarının yer aldığı özel bölmeye yerleştirildi.

29 Haziran:

-Amasya Tamimi'nin 92. Yıldönümü çeşitli etkinliklerle kutlandı

Amasya Tamimi'nin yazılarak yayınlanması münasebetiyle her yıl 12-22 Haziran tarihleri arasında geleneksel olarak düzenlenen "Uluslararası Atatürk, Kültür ve Sanat Festivali" bu yıl da çeşitli etkinliklerle kutlandı.

04 Temmuz:

-TBMM geçici Başkanı Ekşi Amasya'da

TBMM geçici Başkanı ve CHP İstanbul Milletvekili Oktay Ekşi Amasya'ya geldi. Ekşi, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, "Bence 1961 Anayasası Türk hukuk tarihinin en büyük kazanımlarından biridir" dedi.

19 Ağustos:

- Siirt'teki karakol saldırısı

Siirt'in Eruh ilçesindeki Bilgili Karakoluna teröristlerce düzenlenen saldırıda şehit düşen Astsubay İlker Atan, memleketi, Amasya'da törenle toprağa verildi.

12 Eylül:

-CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Amasya'da

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Amasya'da çeşitli temaslarda bulundu. Tekin, Kemal Kılıçdaroğlu ile Başbakan Erdoğan arasındaki 'alın öpme' polemiğinde çözüm yeri olarak google'ı gösterdi.

18 Ekim:

- Sayıştay Başkanı Dr. Recai Akyel Amasya'da

Sayıştay Başkanı Dr. Recai Akyel, Amasya Üniversitesi'nin 2011-2012 akademik yıl açılış törenine katılarak, Yolsuzluk ve Yolsuzlukla Mücadele konulu akademik yıl açılışının dersini verdi.

22 Kasım:

- Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Bekir Kalyoncu, Amasya'da

Çeşitli temaslarda bulunmak için geldiği Amasya'ya da Vali Abdil Celil Öz'ü ziyaret eden Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Bekir Kalyoncu, görüşmenin ardından Vali Öz'e plaket verdi. Öz, ise Kalyoncu'ya Amasya Tamimi'nin yazılı olduğu tablo hediye etti.

15 Aralık:

-Sabuncuoğlu Şerefeddin'in 700 yıllık formüllerinden şifa macunları üretildi.

Sabuncuoğlu Tıp ve Cerrahi Tarihi Müzesi Laboratuvarı'nda, ünlü hekim Sabuncuoğlu Şerefeddin'in 700 yıllık formüllerden şifa macunları üretildi.

18 Aralık:

-Tarihi lokomotif, Almanlar'dan sonra İngiliz'lerin de merak konusu oldu

Dünyada 2 tane kaldığı tahmin edilen ve müze değeri nedeniyle daha önce Almanlar'ın almak istediği şimdilerde ise İngilizler'in talip olduğu tarihi lokomotif, Amasya'daki Yeni Çeltek Kömür İşletmesinde muhafaza ediliyor.

- AMASYA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Amasya'da 2011 Böyle Geçti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement