Amasya'da 29 Ekim Coşkuyla Kutlandı - Son Dakika
Güncel

Amasya'da 29 Ekim Coşkuyla Kutlandı

Amasya'da 29 Ekim coşkuyla kutlandıAMASYA'da Cumhuriyet Bayramı'nın 94'üncü yıldönümü coşkuyla kutlandı.

29.10.2017 14:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Amasya'da 29 Ekim coşkuyla kutlandı

AMASYA'da Cumhuriyet Bayramı'nın 94'üncü yıldönümü coşkuyla kutlandı.

Amasya'da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 94'üncü yılı etkinlikleri Yavuz Selim Meydanı'nda yapılan törenle kutlandı. Amasya Valisi Osman Varol, Garnizon Komutanı Tankçı Kurmay Albay Zafer Uğur, Belediye Başkanı Cafer Özdemir, tören aracına binerek öğrencileri ve halkı selamladı.

Törende konuşan Amasya Valisi Osman Varol, "Cumhuriyetimizin kurulduğundan beri nice zorlu günler yaşamış, nice sıkıntılar geçirmiştir. Bunlardan en sonuncusu 15 Temmuz gecesi yaşadığımız hain darbe girişimidir. Vatana bağlılık yeminine ihanet eden bir grup asker, sivil, kamu görevlisi ve onların kamu dışındaki işbirlikçileri efendilerinden aldıkları talimatlarla milli iradeyi yok etmek istediler. Milletin meclisi, milletin kurumları kendi uçakları kendi tankları ile vuruldu. Silahsız sivil insanlar acımasızca katledildi. Hain darbe planı en ince teferruatına kadar hesap edilmiştir. Ancak hesap edemedikleri tek şey Türk Milleti'nin milli iradeye ve Cumhuriyetine sahip çıkmaktaki azim ve kararıydıö dedi.

Vali Varol'un konuşmasının ardından öğrenciler tarafından çeşitli şiirler okundu. 29 Ekim Cumhuriyet bayramı etkinlikleri kapsamında düzenlenen şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri protokol üyeleri tarafından verildi. Kutlamalar tören geçişinin ardından sona erdi.

Amasya\'da 29 Ekim Coşkuyla Kutlandı
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Amasya'da 29 Ekim Coşkuyla Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement