Amasya'da çiftçilere 20 bin kiraz fidanı dağıtıldı - Son Dakika
Güncel

Amasya'da çiftçilere 20 bin kiraz fidanı dağıtıldı

Amasya\'da çiftçilere 20 bin kiraz fidanı dağıtıldı

Amasya Valiliği koordinesinde, Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi (DOKAP) ile İl Tarım ve Orman Müdürlüğünün yürüttüğü proje kapsamında çiftçilere kiraz fidanı dağıtıldı.

10.12.2021 16:08  Güncelleme: 16:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Amasya Valiliği koordinesinde, Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi (DOKAP) ile İl Tarım ve Orman Müdürlüğünün yürüttüğü proje kapsamında çiftçilere kiraz fidanı dağıtıldı.

Amasya Valisi Mustafa Masatlı, İl Tarım ve Orman Müdürlüğünde düzenlenen programda, yeni dünya düzeninde tarımsal üretimin stratejik öneme sahip olduğunu söyledi.

Çiftçilerin yaptıkları üretimle ülke ekonomisine can verdiğini vurgulayan Masatlı, "Dünyada iyi bir tarım ülkesi olarak gösteriliyoruz. Yeni dünya düzeninde ülkeler kendi kendine yetebilen, gıda arzı bakımından dışa bağımlı olmayan konuma gelmek istiyor. Son yıllarda Sayın Cumhurbaşkanımızın başkanlığında hükümetimiz bütün alanlarda olduğu gibi tarım alanında da önemli başarılara imza atmıştır. Bu başarıların yanı sıra teknik personelinden ekipmanına, tohumdan gübresine, hibe desteğinden teşviğe kadar farklı alanlarda tarım sektörümüz ve çiftçimiz için çaba sarf edilmektedir." ifadelerini kullandı.

Masatlı, 2023 hedefleri doğrultusunda tarım ve diğer alanlarda Amasya için belirlenen hedeflerin gerçekleştirildiğini dile getirerek, şunları kaydetti:

"2020 yılında İl Özel İdaremiz marifetiyle 390 dekar alana yönelik fidan dağıtımı gerçekleştirdik. Bu sene de sağ olsunlar, başta sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları ve milletvekillerimizin de gayretleriyle DOKAP'a dahil olduk. Bu kapsamda bugün dağıtacağımız kiraz fidanlarına yüzde 75 destek olan DOKAP kaynağıyla beraber, bunun maliyeti yaklaşık 390 bin liradır. 400 dekar sahada meyve bahçesi oluşturacağız. 5 bin 100 kilometrekare alana sahip bir vilayet olmamız sebebiyle bu rakam küçümsenecek bir rakam değildir. Bu sebeple bizler bu yatırımın değerini çok iyi bileceğiz. Ayrıca şunu da belirtmeliyim ki Trabzon hurması, elma ve diğer meyve türlerinin de fidan dağıtımı devam edecektir. 1 ay içinde takribi 1,5 milyon liranın üzerinde bedele sahip çeşitli fidanların dağıtımını gerçekleştirmeyi planlıyoruz."

Programda, konuşmaların ardından çiftçilere 20 bin kiraz fidanı dağıtıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Amasya'da çiftçilere 20 bin kiraz fidanı dağıtıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı
    03:18 Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı

    İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Tokat ve Yozgat illerinde meydana gelen deprem sonrası yapılan hasar tespitlerini açıkladı. Tokat'ta 3 ilçe, 30 köyde, 191 konutta, 84 ahırda, 7 camide ve bir fırında hasar tespit edilirken, Yozgat'ta ise bir ilçe, 7 köyde 94 konutta, 4 camide ve 3 ahırda ön hasar tespitleri yapıldı. Karaloğlu, vatandaşlara evlerini kullanmamaları konusunda uyarıda bulunarak, misafir etme imkanlarının olduğunu belirtti.

  • Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?
    03:09 Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?

    Geçen sene Android 14'ü yayınlayan Google, bu yıl ise Android 15 işletim sistemini kullanıma sunacak. Xiaomi 12 serisi (Xiaomi 12, Xiaomi 12 Pro, Xiaomi 12 Lite, Xiaomi 12S, Xiaomi 12S Pro, Xiaomi 12S Ultra, Xiaomi 12X) Android 15 güncellemesi alacak mı? İşte tüm bildiklerimiz...

  • Bolu'da eşi tarafından bıçaklanan kadın ve babası hayatını kaybetti
    03:03 Bolu'da eşi tarafından bıçaklanan kadın ve babası hayatını kaybetti

    Bolu'da Sağlık Mahallesi'nde bir apartmanda meydana gelen olayda, ev sahibi Turgut D. ve kızı Meltem Z. bıçaklanarak yaralandı. Turgut D. olay yerinde hayatını kaybederken, Meltem Z. ise hastanede yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Şüpheli Serkan Z. ise polis tarafından yakalandı.

  • Bolu'da damat, eşi ve kayınpederini bıçaklayarak öldürdü
    02:54 Bolu'da damat, eşi ve kayınpederini bıçaklayarak öldürdü

    Bolu'nun Sağlık Mahallesi'nde ailenin damadı, tartıştığı eşi ve 65 yaşındaki kayınpederini bıçaklayarak öldürdü. Olay yerinden kaçan şahıs yakalanarak gözaltına alındı. Damat, polis ekiplerinin takibi neticesinde kısa süre içerisinde yakalanarak gözaltına alındı.

  • Ankara'da Alkollü Sürücüden Trafik Kazası: 3 Kişi Yaralandı
    02:30 Ankara'da Alkollü Sürücüden Trafik Kazası: 3 Kişi Yaralandı

    Ankara'nın Sincan ilçesinde alkollü bir sürücü, trafik ışıklarında bekleyen araçlara arkadan çarptı. 3 aracın karıştığı kazada 3 kişi yaralandı. Olayın ardından kaza ile ilgili inceleme başlatıldı.

  • Uşak'ta Minibüs ile Hafif Ticari Araç Çarpıştı: Karı Koca Yaralandı
    02:26 Uşak'ta Minibüs ile Hafif Ticari Araç Çarpıştı: Karı Koca Yaralandı

    Uşak'ın Fatih Mahallesi'nde meydana gelen kazada, minibüs ile hafif ticari araç çarpıştı. Kazada karı koca yaralandı ve hastaneye kaldırıldı. Yaralıların durumu iyi olduğu belirtilirken, polis ekipleri kazayla ilgili soruşturma başlattı.


Advertisement