Amasya'da Festival Heyecanı - Son Dakika
Yerel

Amasya'da Festival Heyecanı

Amasya\'da Festival Heyecanı

Amasya'da 12-22 Haziran Uluslararası Atatürk, Kültür ve Sanat Festivali kutlamaları başladı.

12.06.2013 14:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Amasya'da 12-22 Haziran Uluslararası Atatürk, Kültür ve Sanat Festivali kutlamaları başladı.

Yavuz Selim Meydanı'ndaki Atatürk anıtına Vali A. Celil Öz, Garnizon Komutanı Tuğgeneral M. Haluk Yıldızdan ve Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir tarafından çelenk sunuldu. Festivali özel defteri, Vali Öz, Tuğgeneral Yıldızdan ve Başkan Özdemir tarafından imzalanırken, şunlar ifade edildi: "Tarihte sayısız medeniyete ev sahipliği yapan, Selçuklu ve Osmanlı İmparatorluklarında şehzadeler şehri olarak önemli görevler üstlenen Amasya ilimiz, Kurtuluş Mücadelesi için de çok önemli bir kilometre taşı olmuş ve 'Milletin istiklalini yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır' sözünde ifadesini bulan Amasya Tamimi ile Milli Mücadele'nin ve Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerinin atıldığı şehir olmuştur. Cennet vatanımızın dört bir yandan işgale başlandığı bir ortamda yegane çarenin Anadolu'nun bağrından tüm yurt sathına yayılacak Milli Mücadele hareketinde olduğu bilinciyle yola çıkan Mustafa Kemal ve arkadaşlarını 12 Haziran 1919 tarihinde karşılayan ve bağrına basan Amasyalıların torunları, o ilk günkü coşku ve gururlarını tam 94 yıl sonra tekrar yaşamaktadırlar.

Aziz Atatürk, Sizin çizdiğiniz uygarlık yolunda, geçmişimizden dersler çıkararak, aklı ve bilimi rehber edinen bizler, ülkemizin dünya devletleri arasında hak ettiği noktaya ulaşması için büyük bir azim ve gayretle çalışıyoruz. Bundan sonra da emin olunuz ki, ülkemizin geleceği olan gençlerimiz aynı duyarlılık ve kararlılıkla çalışmaya devam edeceklerdir. Bize emanet ettiğiniz vatanı kendi canından daha aziz bilen, ülkesini tutkuyla seven milletimiz, kurduğunuz Cumhuriyeti her geçen gün daha da güçlendirerek muasır medeniyetler seviyesine hızla yükseltecektir. Amasya'ya tarihi bir önem atfettiğiniz bu önemli günün 94. yıl dönümünde yerli ve yabancı pek çok misafirin katılımıyla kutladığımız Uluslararası Atatürk Kültür ve Sanat Etkinlikleri münasebetiyle bir kez daha, başta siz olmak üzere tüm silah arkadaşlarınızı ve ülkemizin bekası için canlarını feda eden şehit ve gazilerimizi rahmetle ve şükranla anıyor, aziz hatıranız önünde saygıyla eğiliyoruz."

Dün akşam da Ziyapaşa Bulvarı üzerinde festival yürüyüşü yapılıp, meşale yakılmasının ardından gösteriler düzenlendi. - AMASYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Amasya'da Festival Heyecanı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement