Amasya'da sel felaketi: 1 kişi hayatını kaybetti, 1 kişi aranıyor - Son Dakika
Güncel

Amasya'da sel felaketi: 1 kişi hayatını kaybetti, 1 kişi aranıyor

Amasya Valisi Mustafa Masatlı, sel felaketi sonucu 1 kişinin hayatını kaybettiğini, 1 kişinin de arama çalışmalarının devam ettiğini açıkladı. Yoğun yağışlar sonucu meydana gelen selde piknik için bulunan 3 kişiden biri kendi imkanlarıyla kurtulurken, diğer ikisi arama çalışmaları sonucu bulundu. Amasya-Taşova Karayolu ise tek şerit olarak trafiğe açıldı.

05.06.2023 16:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Amasya Valisi Mustafa Masatlı,meydana gelen selde 1 kişinin sağ, 1 kişinin cansız bedenine ulaşıldığını ve 1 kişinin de arama çalışmalarının devam ettiğini söyledi. Kayıp olan vatandaşı bulmak için ekiplerin yoğun arama çalışmalarını sürdüğünü belirten Vali Masatlı, '4 Haziran 2023 Pazar Günü Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve AFAD Başkanlığımızın da yaptığı uyarılara paralel olarak ilimiz genelinde yaşanan ve yer yer metrekarede 40 kilogramı aşan yoğun yağışlar sonucu, merkeze bağlı Kızıl Kışlacık köyümüzde, piknik için bulunan Murat Ekşi, Zilal Şahin ve eşi Serkan Şahin araçlarıyla birlikte sel sularına kapılmış. Serkan Şahin selden kendi imkanlarıyla kurtulmuştur. Yapılan ihbar üzerine bölgeye AFAD, Jandarma, İl Özel İdaresi ve DSİ ekipleri sevk edilmiş olup, gecenin ilerleyen saatlerine kadar devam eden çalışmalardan bir sonuç alınamamış, yoğun hava muhalefeti nedeniyle çalışmalara ara verilmiştir. Sabahın erken saatlerinde ki bizzat şahsımın nezaretinde içerisinde Samsun İl Jandarma Komutanlığı Su Altı Arama ve Kurtarma ekiplerinin de yer aldığı AFAD, Jandarma, İl Özel İdaresi ve DSİ ekiplerince çalışmalara tekrar başlanmış ve bu çalışmalar sonucu Murat Ekşi'nin cansız bedenine ulaşıldı. Zilal Şahin'i bulmak için ekiplerimizin yoğun arama çalışmaları sürdürüyor dedi.

AMASYA - TAŞOVA YÖNÜNDE KARAYOLU ULAŞIMINDA HERHANGİ BİR SORUN YOK

Sel nedeni ile dün kapanan Amasya- Taşova Karayolunun tek şerit olarak trafiğe açıldığını da belirten Vali Masatlı, ?Yağışlar sonucu oluşan sel sebebiyle dün akşam saatlerinde trafiğe kapanan Amasya- Taşova Karayolu, 2 saatlik bir çalışmanın ardından dün akşam saat 2145 itibariyle tek şerit olarak trafiğe açıldı. Yolun tamamının trafiğe açılması için Karayolları Bölge Müdürlüğü, İl Özel İdaresi ve DSİ ekiplerinin ortak çalışmaları devam ediyor. Şu an için Amasya ? Taşova yönünde karayolu ulaşımında herhangi bir sorun bulunmamaktır ifadelerini kullandı.

Amasya\'da sel felaketi: 1 kişi hayatını kaybetti, 1 kişi aranıyor
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Amasya'da sel felaketi: 1 kişi hayatını kaybetti, 1 kişi aranıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement