Amasya-Ev Hanımı Çuhadar, Sanatın Her Dalında Var - Son Dakika
Güncel

Amasya-Ev Hanımı Çuhadar, Sanatın Her Dalında Var

Amasya'da çizgi film karakterleriyle süslediği taşlar, evde atık malzemelerden yaptığı oyuncaklar, süs eşyaları, kolye ve tesbih tasarımları ve yazdığı şiirlerle 37 yaşındaki ev hanımı Şaziye Aslı Çuhadar, 'Sanatın her dalında ben de varımö dedi.

27.12.2017 12:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Amasya'da çizgi film karakterleriyle süslediği taşlar, evde atık malzemelerden yaptığı oyuncaklar, süs eşyaları, kolye ve tesbih tasarımları ve yazdığı şiirlerle 37 yaşındaki ev hanımı Şaziye Aslı Çuhadar, 'Sanatın her dalında ben de varımö dedi.

Amasya'da yaşayan ev hanımı Şaziye Aslı Çuhadar, atılmak üzere olan bir kazaktan baykuş, eski bir duvar saatinin kutusunu kullanarak taşlardan süs eşyası, deniz kenarından topladığı taşların üzerine kopya çekmeden bakarak, Red Kit, Ayı Yogi, Pembe Panter, Bugs Bunny, Temel Reis, Simpsonlar, Tom ve Jerry, Garfield, Casper, Tweety gibi çizgi film karakterlerini çizen, kolye, tesbih tasarımları ve yazdığı şiirler ile sanatseverlerin dikkatini çeken Çuhadar, '5 yıl önce keşfettiğim yeteneklerimi hobi olarak yaparak ruhen ve bedenen kendimi rahatlatıyorum diye konuştu. İki çocuk annesi ev hanımı Şaziye Aslı Çuhadar, 'Boş zamanlarımda hobilerimle ilgileniyorum. Birçok hobim var, fotoğraf çekmeyi, Taş boyamayı seviyorum. Tesbih ve takı tasarımı, oyuncaklar yapıyorum. Boş kalan zamanlarım da şiir yazıyorum. Yakında şiir kitabım da çıkacak. Kitabımın son hazırlıkları içerisindeyim. Atık malzemelerden de çok tasarım yapıyorum. İnsanların kullanmayı düşünmedikleri ve attıkları eşyaları birleştirip güzel şeyler oluşturabiliyorum. Ben bir Amasya aşığıyım. Sende Tutuklu Kalmak adlı Amasya ile ilgili yazdığım bir şiirim var. Çok severek yazdığım, hayran olduğum bir şiir ve taş üzerine yaptığı Hazeranlar konağı resmim ile Amasya gerçekten tam bir sanat şehri, bende sanatı taşlara, Amasya'yı taşlara, şiirlere döküyorumö şeklinde konuştu.

Ev hanımı Çuhadar, 'Günün sonunda bütün yorgunluğumu, stresimi atıyorum. Hobi olarak uğraştığım bu çalışmalar şiirlerime yansıyor. Her maddenin bir anlamı bir manası var, ve o manevi yoğunluk emi şiir yazmaya da sürüklüyor. Çalışmalarımı genelde gece zaman ayırıyorum. Aklıma geldiği an, herkes yattıktan sonra sakinleşiyorum. Taşlarla onların enerjisiyle, renkleriyle bir olarak günümü tamamlıyorum. Ev hanımlarımızın yeteneklerini keşfetmeleri için denemeleri gerekiyor. Bir çizikle, çizgiyle başlasınlar. Ben yapamam diye bir şey yok, insanlar her şeyi yapabilir. Herkesin de kendine has fikirleri, becerileri, yetenekleri vardır. Bende 30 yaşından sonra kendimi keşfettim. Şuan aklıma ne gelirse gelsin, oturup yapabiliyorum. Yani sanatın her dalı benim için çok önemli, sanatı çok seviyorumö ifadelerini kullandı.

Amasya-Ev Hanımı Çuhadar, Sanatın Her Dalında Var
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Amasya-Ev Hanımı Çuhadar, Sanatın Her Dalında Var - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement