Amasya Genelgesi'nin 93. Yıl Dönümü - Son Dakika
Güncel

Amasya Genelgesi'nin 93. Yıl Dönümü

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Amasya'dan tüm ülkeye ilan edilen tamim kararlarının, Türk milletini bağımsızlık ve milli egemenlik savaşına çağıran bir uyanış bildirisi olduğunu belirtti.

22.06.2012 13:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Amasya'dan tüm ülkeye ilan edilen tamim kararlarının, Türk milletini bağımsızlık ve milli egemenlik savaşına çağıran bir uyanış bildirisi olduğunu belirtti.

Başbakan Erdoğan, Amasya Genelgesi'nin yayımlanışının 93. yıl dönümü dolayısıyla, Amasya Valisi Abdil Celil Öz'e mesaj gönderdi.

Erdoğan, mesajında, milli hakimiyet ve milli iradeye dayalı mücadelenin başladığının, ilk olarak Amasya Tamimi ile tüm yurda ve dünyaya ilan edildiğini kaydetti.

Bu bakımdan Amasya Tamimi'nin, milli egemenliği ve tam bağımsızlığı esas alan Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerini atan ilk kuruluş belgesi olarak tarihteki yerini aldığını vurgulayan Erdoğan, Amasya'dan tüm ülkeye ilan edilen tamim kararlarının, aziz Türk milletini bağımsızlık ve milli egemenlik savaşına çağıran bir uyanış bildirisi olduğunu belirtti.

Tamimde yer alan "Milletin istiklalini yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır" hükmünün, tüm ülkeyi içine alacak bir kuruluşu hedeflediğini, adeta ilk kıvılcımı yaktığını bildiren Erdoğan, şöyle devam etti:

"Tarih sahnesinden silinmesi kararlaştırılmış aziz milletimiz, bu hükme uygun olarak bağımsızlık yolunda azim, inanç ve cesaretle büyük bir mücadeleyi göze almış, bu yolda bedeller ödemiş ve egemen güçlerin kendisine biçtiği kaderi değiştirmiştir.

Amasya Tamimi'nin 93. yıl dönümünü idrak ettiğimiz bugün, milletimiz, aynı ruh ve şuurla, ülkemizin, dünyanın en güçlü ve en itibarlı ülkeleri arasında yer alması için tarihi yürüyüşünü sürdürmektedir. Bu düşüncelerle, Amasya Tamimi'nin yayınlanışının yıl dönümünü kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere istiklal mücadelemizin tüm kahramanlarını rahmet ve şükranla anıyor, bütün Amasyalı kardeşlerimi sevgiyle selamlıyorum."

Muhabir: Esra Altınmakas

Yayıncı: Tolga Özgenç - ANKARA

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Amasya Genelgesi'nin 93. Yıl Dönümü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement