Amasya Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu, Suluovalı Çiftçilerle Bir Araya Geldi - Son Dakika
Yerel

Amasya Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu, Suluovalı Çiftçilerle Bir Araya Geldi

Amasya Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Uysal ve Yönetim Kurulu Üyeleri Suluovalı pancar üreticileriyle bir toplantı düzenledi.

21.01.2013 15:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Amasya Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Uysal ve Yönetim Kurulu Üyeleri Suluovalı pancar üreticileriyle bir toplantı düzenledi.

Uysal, Şeker Fabrikası Suluova tesislerinde yapılan toplantının ardından yaptığı değerlendirmede, görevde kaldıkları 1 yıla ilgili durum değerlendirmesi yaparak faaliyetler hakkında çiftçilere bilgi verdiklerini söyledi.

Ayrıca önümüzdeki dönemlerde çalışma ve yatırımlarla ilgili çiftçilerle fikir alış verişi yaptıklarını belirten Uysal, faydalı bir toplantı olduğunu ifade etti.

Bilgilendirici toplantıların kendilerine ait 10 bölgede yapıldığını kaydeden Uysal, şöyle devam etti:

"Görev sürecimizin ilk yılında fabrikamızın borçlarını ödeyerek ipotek ve hacizleri kaldırdık. Ayrıca çiftçinin üzerindeki kotayı kaldırdık. İkinci yılımızda ise daha verimli bir dönem geçirmek ve yeni yatırımlarımızda neleri hedefliyoruz konusunda pancar üreticilerimizle durum değerlendirmesinde bulunduk. Suluovalı çiftçilerle yaptığımız toplantıda, pancar ekim ve alımlarında çiftçilerimize iki sözleşme modeli sunduk. İlki önceki dönemlerde uygulanan sözleşme modeli, ikincisi de yeni hazırlanan sözleşme modelidir. Yeni sözleşme modelinde, yüzde 16 polar pancar fiyatının tonu 150 lira olmak üzere toplam her şey dahil ton başına 205 lira ödeme yapılacaktır, sadece çapa avansı olarak tona 10 lira ödenecektir, çiftçimiz pancar taahhüdünün yüzde 90'ını gerçekleştirmek zorundadır, aksi takdirde cezai müeyyideler uygulanacaktır ve talep edildiği takdirde bedeli kesilmek üzere pancar tohumu verilecektir gibi maddeler yer almaktadır. Bu yeni sözleşme modeli ve maddeleri üzerinde çiftçilerimizle fikir alışverişinde bulunarak itiraz ve taleplerini dinledik. Önümüzdeki günlerde yeni sözleşme modelini çiftçilerimizin de talepleri değerlendirilerek yeniden gözden geçirip son halini vereceğiz. Hedefimiz, çiftçilerimizle birlikte fabrikamızın da kazanması ve gelişmesidir. Amacımız bağcıyı dövmek değil, üzüm yemektir."

Toplantıya, Şeker fabrikası genel müdürü Selahattin Akbel, Amasya pancar ekicileri yönetim kurulu başkanı Hüseyin Fakı, Suluova Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Turgut Aksu, AK Parti İlçe Başkanı Aydın Korkmaz ve Suluovalı çiftçiler katıldı.

Muhabir: Murat Arslan

Yayıncı: Dilek Sezen - AMASYA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Amasya Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu, Suluovalı Çiftçilerle Bir Araya Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement