Amasya Uluslararası Atatürk, Kültür ve Sanat Festivali - Son Dakika
Yerel

Amasya Uluslararası Atatürk, Kültür ve Sanat Festivali

Vali Halil İbrahim Daşöz, "Demokrasi ve Cumhuriyetin temeli burada ilan edilen Amasya Tamimi ile atılmış oldu" dedi.

13.06.2011 14:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Vali Halil İbrahim Daşöz, "Demokrasi ve Cumhuriyetin temeli burada ilan edilen Amasya Tamimi ile atılmış oldu" dedi.

Vali Daşöz, Amasya Uluslararası Atatürk, Kültür ve Sanat Festivali çerçevesinde kente gelen yabancı halk dansları ekibini kabul etti.

Valilik Toplantı Salonu'nda gerçekleşen kabule, Azerbaycan, Başkurdistan, Bosna Hersek, Bulgaristan, Rusya ve Tayland'dan gelen dansçılar katıldı.

Daşöz, 12 Haziran Festivalinin Türkiye Cumhuriyeti'nin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün Amasya'ya gelişi ve Cumhuriyetin doğum belgesi olarak kabul edilen Amasya Tamimi'nin ilan edilişin yıl dönümü etkinlikleri çerçevesinde düzenlendiğini belirterek, "Bu festival tarihimizde Cumhuriyetin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün 1919'da Samsuna çıkmakla başlattığı Kurtuluş Savaşı'nın başlangıç yıl dönümü anısına yapılmaktadır. Demokrasi ve Cumhuriyetin temeli burada ilan edilen Amasya Tamimi ile atılmış oldu. Amasya Tamimi'nin özü, milletin istiklalini yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır, yani gücü millette gören bir anlayış ilan etti" diye konuştu.

Dansçıları Amasya'da görmekten dolayı çok mutlu olduğunu da ifade eden Vali Daşöz, dansçıların katılımıyla festivalin daha coşkulu olacağını söyledi.

- AMASYA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Amasya Uluslararası Atatürk, Kültür ve Sanat Festivali - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement