Amatör Kümeden Avrupa Kupalarına Uzanan 15 Yıllık Düş - Son Dakika
Spor

Amatör Kümeden Avrupa Kupalarına Uzanan 15 Yıllık Düş

Doğup büyüdüğü kenti "basketbol şehri" yapma hayaliyle çıktığı yolda amatör ligden aldığı takımı süper lige taşıyarak hayalini gerçekleştiren ve kesintisiz 15 yıldır takımın koçluğunu yaparak bir rekora imza atan Muratbey Uşak Başantrenörü Ozan Bulkaz'ın yeni hedefi Türkiye ve Avrupa'da şampiyonluklar kazanmak.

02.10.2016 12:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

SONER KILINÇ - Doğup büyüdüğü kenti "basketbol şehri" yapma hayaliyle çıktığı yolda amatör ligden aldığı takımı süper lige taşıyarak hayalini gerçekleştiren ve kesintisiz 15 yıldır takımın koçluğunu yaparak bir rekora imza atan Muratbey Uşak Başantrenörü Ozan Bulkaz'ın yeni hedefi Türkiye ve Avrupa'da şampiyonluklar kazanmak.

Spor Toto Basketbol Ligi'nde üç sezondur mücadele etme başarısı gösteren ve basketbolda bu sezon ilk kez düzenlenecek FIBA Şampiyonlar Ligi'nde gruplara kalmak için 2. ön eleme turunda mücadele edecek Muratbey Uşak'ın başında sahaya çıkacak olan Bulkaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 15 yıl önce doğup büyüdüğü kenti basketbol şehri yapma hayaliyle çıktıklarını ve bunda başarı sağladıklarını belirtti.

Üç sezondur süper lige renk kattıklarını, iyi basketbol oynadıklarını, dev bütçeli takımların arasından sıyrılarak üst sıraları zorladıklarını dile getiren Bulkaz, takım olarak şampiyonluk yada şampiyonlukları hedeflediklerini söyledi.

Genel menajerleri Fatihan Erdoğan ile 15 yıl önce çıktıkları yolda tüm imkansızlıklara rağmen "tırnaklarıyla kazarak" bu günlere geldiklerini ifade eden Bulkaz, yola çıkış hikayelerini şu sözlerle anlattı:

"Üniversite eğitimini tamamladıktan sonra beden eğitimi öğretmeni olarak doğup büyüdüğüm Uşak'ta çalışmaya başladım. Fatihan ile tanıştıktan sonra içimizdeki basketbol sevgimizi işimize yansıttık, önce okul takımını şampiyon yaptık, ardından Uşak Emniyet Spor adı ile bir takım kurduk. 2003 yılında namağlup olarak Amatör ligden Türkiye Basketbol İkinci Ligi'ne çıktık, sponsor bulamadığımız için o yıl ligde oynayamadık."

Bulkaz, Fatihan Erdoğan ile birlikte amatör basketboldan başlattıkları takımın ismini Uşak Spor, Uşak Belediye Spor, Uşak Üniversitesi Spor, Uşak Sportif olarak birkaç kez değiştirdiklerini, 2005 yılında maddi imkanları zorlayarak Türkiye Basketbol İkinci Ligi'ne ikinci kez çıktıktan sonra 2013 yılında Spor Toto Basketbol Ligi'ne çıkmayı başardıklarını aktardı.

"Avrupa Şampiyonluğu neden olmasın?"

Geriye doğru baktığında basketbol adına güzel işler yaptıklarına inandığını belirten Bulkaz, şöyle devam etti:

"Bir hayale inandık sıfırdan takım kurduk. Bölgeselden başlayıp Avrupa kupalarına uzanan bir düş bu. Bizim için imkansız diye bir şey yok. Bu sezon çok iyi bir takım olduğumuzu düşünüyorum. Savunmada ve hücumda sertiz. Türkiye ve Avrupa şampiyonluğunu kazanmak istiyoruz. Neden olmasın diyoruz? Çünkü biz kurulu bir takımın başına geçip çalışmadık. Bu takım bizim herşeyimiz, o yüzden çok çalışıyoruz. Kazanmayı çok istiyoruz. Taraftarımız her şeyi biliyor, dolu tribünlere oynuyorsak bu 15 yıllık emeğin karşılığı. Başarısız olmayı aklımızdan bile geçirmiyoruz, ama basketbolda her şey var. Küçük bütçeli bir takımız ama iyi basketbol oynuyoruz, heyecanlıyız, disiplinliyiz. Önceki yıl EuroChallenge'de iyi mücadele ettik. Bu yıl çok daha iyiyiz. FIBA Şampiyonlar Ligi'ne kalmak, gruplardan çıkmak istiyoruz. Çok özel bir seyircimiz var hepsini tanırım, onlarda beni tanır. Potanın etrafında toplanmış tam bir aileyiz."

Kentin takıma sahip çıktığını, ancak daha iyi yerlere gelmek için ekonomik kaynaklara ihtiyaçları olduğunu belirten Fatihan Erdoğan ise uzun yıllar süper ligde mücadele etmek istediklerini ifade etti.

Yeni spor salonunun inşasının hızla sürdüğünü kaydeden Erdoğan, "Bu yıl daha heyecanlı ve güçlüyüz. İyi bir hazırlık dönemi geçirdik, oynadığımız dokuz hazırlık maçının yedisini kazandık. Oyuncular arasında uyumu sağladık, lige daha hazır başlıyoruz." ifadelerini kullandı.

Amatör Kümeden Avrupa Kupalarına Uzanan 15 Yıllık Düş
Kaynak: AA

Son Dakika Spor Amatör Kümeden Avrupa Kupalarına Uzanan 15 Yıllık Düş - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement