Hakkari'de amatör maçta çıkan olaylara karışan 6 futbolcuya müsabakalardan men cezası verildi - Son Dakika
Güncel

Hakkari'de amatör maçta çıkan olaylara karışan 6 futbolcuya müsabakalardan men cezası verildi

Hakkari\'de amatör maçta çıkan olaylara karışan 6 futbolcuya müsabakalardan men cezası verildi

Hakkari 1. Amatör Ligi'nde 8. haftada Hakkari Amatör Gençlik Spor ve Şemdinligücü arasında oynanan maçta çıkan olaylara karışan 6 futbolcuya 6 ile 15 ay arasında müsabakalardan men cezası verildiği bildirildi.

24.12.2021 09:45  Güncelleme: 12:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hakkari 1. Amatör Ligi'nde 8. haftada Hakkari Amatör Gençlik Spor ve Şemdinligücü arasında oynanan maçta çıkan olaylara karışan 6 futbolcuya 6 ile 15 ay arasında müsabakalardan men cezası verildiği bildirildi.

Hakkari Amatör Futbol Disiplin Kurulu Başkanı Turgut Besi, yaptığı yazılı açıklamada, Hakkari Amatör Gençlik Spor ve Şemdinligücü Spor Kulüpleri arasında 12 Aralık günü saat 13.00'te Merzan Futbol Stadı'nda oynanan maçta çıkan olaylarla ilgili örnek teşkil edecek cezalar verildiğini belirtti.

Maçın 28. dakikasında Hakkari Amatör Gençlik Spor Kulübü oyuncusu tarafından rakibe yapılan kural dışı hareket üzerine hakem Ertuğrul Hakan Korkmaz tarafından kırmızı kart gösterilmesinin ardından olaylar çıktığını anımsatan Besi, iki kulüpten 3'er oyuncunun kırmızı kartla cezalandırıldığını ve bazı futbolcuların ayakta tedavi görmesinden sonra maçın tatil edildiğini aktardı.

İl Tertip Komitesi, gözlemci ve hakem raporları doğrultusunda İl Disiplin Kuruluna sevk edilen futbolcu ve takımları hakkında cezai işlem yapıldığını kaydeden Besi, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Futbol, barış ve kardeşliğin simgesi olup öfke ve nefretin yarattığı ayrıştırma gerekçesi değil birleştiricilik amacı taşımalıdır. Maalesef tüm dünyada olduğu gibi ilimizde de bu amacın dışına çıkan üzücü olaylar yaşanmaktadır. Disiplin kurulu olarak amacımız tüm sportif aktivitelerin sporun amacına uygun ve FIFA kuralları çerçevesinde yapılmasını sağlamaktır. Bu nedenle sporla bağdaşmayan hareketlere ve olaylara asla izin vermeyeceğiz. Disiplin Kurulumuzun oybirliği ile kural dışı hareketlerde bulunan ve ihraç edilen futbolcular hakkında hakem, gözlemci, İl Tertip Komitesi raporları esas alınarak Futbol Disiplin Talimatı Cezai Hükümleri kapsamında futbolculara 6 aydan, 1 yıl 3 aya kadar müsabakadan men ve hak mahrumiyeti kararları verilmiştir. Ayrıca mensup oldukları takımlar hakkında cezai hükümler uygulanmıştır."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Hakkari'de amatör maçta çıkan olaylara karışan 6 futbolcuya müsabakalardan men cezası verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement