Amazon'dan "Türk KOBİ'lerinin girişimci ruhuna inanıyoruz" vurgusu - Son Dakika
Güncel

Amazon'dan "Türk KOBİ'lerinin girişimci ruhuna inanıyoruz" vurgusu

Amazon\'dan "Türk KOBİ\'lerinin girişimci ruhuna inanıyoruz" vurgusu

Amazon Avrupa ve Türkiye Kamu Politikaları Direktörü Eirini Zafeiratou, "Türkiye operasyonlarımızın başladığı Eylül 2018'den beri Türk KOBİ'lerinin girişimci ruhunun gücüne her zaman inandık.

03.12.2020 14:33  Güncelleme: 15:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Amazon Avrupa ve Türkiye Kamu Politikaları Direktörü Eirini Zafeiratou, "Türkiye operasyonlarımızın başladığı Eylül 2018'den beri Türk KOBİ'lerinin girişimci ruhunun gücüne her zaman inandık. İlk günden beri ana hedeflerimizden biri, Türk markalarını uluslararası pazarlara sunarak Türkiye'nin ihracatına katkı yapmaktı." ifadelerini kullandı.

Amazon.com.tr'den yapılan açıklamaya göre, 5. Kurumsal İlişkiler Enstitüsü Konferansı, Boğaziçi Üniversitesi ve Kurumsal İlişkiler Enstitüsü ortaklığında gerçekleştirildi. Türkiye'nin önde gelen şirketlerinden profesyoneller online konferansa katılım sağladı.

Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Çetin Ali Dönmez'in açılış konuşmasını yaptığı konferansta, Amazon Avrupa ve Türkiye Kamu Politikaları Direktörü Eirini Zafeiratou da konuşmacılar arasında yer aldı.

Zafeiratou, konferansta yaptığı konuşmada, Kovid-19'un perakende sektörüne etkileri, çok kanallı alışverişin yükselişi, Amazon'un KOBİ'lere sunduğu fırsatlar ve Amazon.com.tr'nin Türk ihracatını artırmaya yönelik çalışmaları gibi başlıkları ele aldı.

Kovid-19'un müşterilerin temel ihtiyaçlar dışındaki alışverişlerini azaltmasına sebep olduğunu belirten Zafeiratou, şunları kaydetti:

"Bu sebeple hem talep hem de arz tarafında büyük ekonomik dalgalanmalar yaşadık. Yavaşlayan ticaret ve üretim ile birlikte malların ve kişilerin küresel dolaşımı da yavaşladı. Online alışveriş işlemlerinin arttığı ve paramızı harcadığımız mecraların değiştiği pandemi dönemi aslında perakende sektöründe çoktandır yaşanmaya başlanan değişimi sadece hızlandırdı. Bir perakende şirketi olarak, krizin ilk birkaç haftası boyunca öncelikle sağlık ihtiyaçlarına cevap verecek acil durum yardımlarımızı hayata geçirdik. Öte yandan, krizin ekonomik boyutu nedeniyle KOBİ'lerimizin ticari faaliyetlerini sürdürmek için her zamankinden daha fazla desteğe ihtiyaç duymalarından hareketle KOBİ'lerimize yönelik destekler üzerinde çalışmaya başladık. Kriz sürecinde müşterilerimizin temel ihtiyaçlarını karşılamaya ve çalışanlarımızın sağlıklarını korumaya odaklanarak operasyonlarımızı sürdürdük."

Amazon.com.tr'den Türk girişimcilerine ihracat desteği

Amazon.com.tr'nin pandemi döneminde KOBİ'lere sağladığı destekler hakkında bilgi veren Zafeiratou, "Türkiye operasyonlarımızın başladığı Eylül 2018'den beri Türk KOBİ'lerinin girişimci ruhunun gücüne her zaman inandık. İlk günden beri ana hedeflerimizden biri, Türk markalarını uluslararası pazarlara sunarak Türkiye'nin ihracatına katkı yapmaktı. Değerli proje ortaklarımız TOBB ve Boğaziçi Üniversitesi ile birlikte gerçekleştirdiğimiz BiTıklaAvrupa gibi ihracata yönelik eğitim ve destek programları ile Türk girişimciler bugün ürünlerini Amazon'un 14 farklı pazar yeri aracılığıyla dünyanın 180 ülkesine gönderebiliyor ve milyonlarca Amazon müşterisine ulaşabiliyorlar." ifadelerini kullandı.

Kovid-19 sürecinde girişimcilerin, özellikle de KOBİ'lerin, ekstra desteğe ihtiyacı olduğunu düşünerek BiTıklaAvrupa eğitimlerini sanal ortama taşıdıklarını aktaran Zafeiratou, online eğitimlere sadece 2 ayda 1.000'i aşkın girişimcinin katılım sağlamasının, kendilerini Türk ihracatçılarını desteklemek adına motive ettiğini belirtti.

"Çok kanallı iş modelleri daha çabuk toparlandı"

Eirini Zafeiratou, çok kanallı iş modellerinin önemine dikkati çekerek, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Perakendeciler, fiziksel mağazalarının kapanmasının yarattığı hasarı ilk elden yaşadılar. Sadece karlılığın düşmesi değil, satış yapma fırsatının kaybı da bu hasarın nedenleri arasında. Aynı süreçte, online ve çok kanallı iş modeline önceden entegre olmuş olan perakendecilerin daha çok satış yaptığını ve daha çabuk toparlandığını gördük. Bu da krizin ardından perakende sektörünün büyük bir bölümünün çok kanallı iş modellerine yatırım yapmasının sebeplerinden biri. Birçok perakendeci fiziksel mağazaları aracılığıyla online satış taleplerini artırma yolları üzerine kafa yoruyor. Perakendeciler, mağaza zincirlerini optimize etmenin öneminin farkındalar. Fakat kriz süreci fiziksel mağazaların perakende sektörünün geleceğinde büyük bir rol oynayacağını da ortaya koymuş oldu."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Amazon'dan 'Türk KOBİ'lerinin girişimci ruhuna inanıyoruz' vurgusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Tokat'ta meydana gelen 5,6 büyüklüğündeki deprem Amasya'da da hissedildi
    18:58 Tokat'ta meydana gelen 5,6 büyüklüğündeki deprem Amasya'da da hissedildi

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen 5,6 büyüklüğündeki deprem, komşu il Amasya'da da hissedildi. İçişleri Bakanlığı AFAD tarafından yapılan açıklamaya göre, depremde herhangi bir olumsuzluk olup olmadığı Amasya'da inceleniyor.

  • Bolu'da Yaralı Hayvanlar İçin Tedavi ve Rehabilitasyon Çalışmaları
    18:58 Bolu'da Yaralı Hayvanlar İçin Tedavi ve Rehabilitasyon Çalışmaları

    Bolu'da geçen yıl yaralı veya hasta halde bulunan 206 hayvandan 130'u tedavilerinin ardından doğaya salınırken 9'u hayvanat bahçelerine teslim edildi, çeşitli türlerin bulunduğu 67 canlı ise kurtarılamadı. Yaban hayvanlarıyla ilgili ihbar sayısında artış yaşandığı belirtilirken, iklim değişikliği ve yaban hayvanlarının beslenme alışkanlıklarındaki değişimlerin etkili olduğu ifade edildi. Bolu Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü tarafından tedavi ve rehabilitasyon çalışmalarının artırıldığı ve yaban hayvanı ile insan etkileşimlerini azaltmak için projelerin hayata geçirildiği bildirildi.

  • Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Bosna Hersek Adalet Bakanı Davor Bunoza ile görüştü
    18:54 Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Bosna Hersek Adalet Bakanı Davor Bunoza ile görüştü

    Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'da Bosna Hersek Adalet Bakanı Davor Bunoza ile bir araya geldi. Görüşmede, Türkiye ile Bosna Hersek arasındaki adli işbirliği konularının geliştirilmesi ele alındı.

  • Beyoğlu'nda askeri üniforma ile servis yapan şahıs tutuklandı
    18:54 Beyoğlu'nda askeri üniforma ile servis yapan şahıs tutuklandı

    Beyoğlu'nda bir restoranda askeri üniforma ile müşterilere servis yapan şahıs, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Restoranın iş yeri sahibi ve işletme müdürü serbest bırakılırken, askeri üniformalı şahıs ise 'Türk Milletini, Cumhuriyeti, Devletin Kurum ve Organlarını Aşağılama' suçundan tutuklandı.

  • Sinop'ta düzenlenen uyuşturucu operasyonunda 3 zanlı gözaltına alındı
    18:53 Sinop'ta düzenlenen uyuşturucu operasyonunda 3 zanlı gözaltına alındı

    Sinop'ta İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından Boyabat ve Durağan ilçelerinde gerçekleştirilen uyuşturucu operasyonunda 3 şüpheli gözaltına alındı. Operasyonda yapılan aramalarda 85 gram uyuşturucu madde, 10 kök Hint keneviri, 6 gram kenevir tohumu, uyuşturucu kullanma aparatları ve 2 av tüfeği ele geçirildi.

  • Alaçatı Ot Festivali 'Öz'e Dönüş' Konseptiyle Başladı
    18:50 Alaçatı Ot Festivali 'Öz'e Dönüş' Konseptiyle Başladı

    Bu yıl 13.'sü düzenlenen Alaçatı Ot Festivali 'Öz'e Dönüş' konseptiyle kapılarını açtı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay ve Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli stantları gezerek vatandaşlarla selamlaştı. Festival, konserler, stantlar, sergiler, söyleşiler, yarışmalar ve yemek yapım atölyeleri ile milyonları ağırlayacak.

  • Adana'da MEB Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışması düzenlendi
    18:49 Adana'da MEB Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışması düzenlendi

    Adana'da Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından organize edilen Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışması, Nezihe Yalvaç Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde gerçekleştirildi. Yarışmaya 57 öğrenci katıldı ve birincilik için ter döktü. Yarışmanın birincisi Nezihe Yalvaç Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi oldu. Bölge birincileri, İstanbul'da yapılacak olan büyük finale katılmaya hak kazandı.


Advertisement