Ambulansa 15 Kişinin Bindirilmesi Olayı - Son Dakika
Güncel

Ambulansa 15 Kişinin Bindirilmesi Olayı

Gaziantep Sağlık Müdürü Prof.Dr.Metin Karakök, Gaziantep'ten Adana'ya hasta götüren bir ambulansa 15 kişinin bindirilmesine ilişkin, "Salı günü yaşanan bu olayla ilgili aynı gün inceleme başlatılmıştı" dedi.

26.01.2012 15:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gaziantep Sağlık Müdürü Prof. Dr. Metin Karakök, Gaziantep'ten Adana'ya hasta götüren bir ambulansa 15 kişinin bindirilmesine ilişkin, "Salı günü yaşanan bu olayla ilgili aynı gün inceleme başlatılmıştı" dedi.

Konuyu haber yapan basın mensuplarına kendilerini bu konuda bilgilendirdikleri için teşekkür eden İl Müdürü Prof. Dr. Karakök, "24.01.2012 tarihinde Adana Ekrem Tok Akıl ve Ruh Sağlığı Hastalıkları Hastanesi'ne sevk edilen hastaların sevkinde yaşanan sıkıntı ile ilgili olarak basında çıkan haber yayınlanmadan önce durum tarafımızca tespit edilmiş olup, 24.01.2012 tarihinde inceleme başlatılmıştır. 112 Acil Sağlık Hizmetleri Komuta Kontrol Merkezi Başhekimliği'nden Nurdağı Sağlık Grup Başkanlığı telefonla

aranarak sevk edilecek hasta sayısının fazla olması nedeniyle ek araç verilmesi yönünde talimatlandırılmış, ancak Gaziantep'ten çıkan aracın Nurdağı'ndan 2. aracı beklemeden hastayı alarak yola devam etmesi neticesinde ek araç tahsisi yapılamamıştır. Konu haber yapılmadan öncede inceleme başlattığımızı da belirtmek istiyorum" dedi.

Konuyla ilgili daha önceden de bir çalışma başlattıklarını hatırlatan Karakök, "Sağlık Müdürlüğümüz Acil Tıbbi Tedavi gerektirmeyen hasta nakillerinde ambulansların değil hizmet araçlarının kullanılması için gerekli komisyon oluşturulmuş olup, 12.01.2012 gün 129 sayılı yazımız ile 27 UU 616 plakalı ambulans aracımızın hasta nakil aracına dönüştürülmesi için Depo ve Tamirhane Müdürlüğümüze gerekli talimatlar verilmiştir. Bu tür sıkıntıların yaşanmaması için gerekli tedbirler alınmış olup, söz konusu olay

ile ilgili olarak incelemeler devam etmektedir" diye konuştu. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Ambulansa 15 Kişinin Bindirilmesi Olayı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Denizli'de Otomobilin Çarptığı Yaşlı Adam Ağır Yaralandı
    14:19 Denizli'de Otomobilin Çarptığı Yaşlı Adam Ağır Yaralandı

    Denizli'nin Pamukkale ilçesinde yolun karşısına geçmek isteyen yaşlı bir adam, otomobilin çarpması sonucu ağır yaralandı. Yaşlı adam, yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alındı. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

  • İzmir'de 30 Milyon TL Değerinde Etil Alkol Kaçakçılığı Operasyonu
    14:19 İzmir'de 30 Milyon TL Değerinde Etil Alkol Kaçakçılığı Operasyonu

    İzmir merkezli düzenlenen operasyonda, piyasa değeri 30 milyon TL'nin üzerinde olan 15 bin litre etil alkol ele geçirildi. Operasyon kapsamında 11 kişi gözaltına alındı ve 2 kişi tutuklandı.

  • Alanya'da balkondan düşen 10 yaşındaki Rus çocuk yaralandı
    14:18 Alanya'da balkondan düşen 10 yaşındaki Rus çocuk yaralandı

    Antalya'nın Alanya ilçesinde bulunan Cikcilli Mahallesi'nde oturan 10 yaşındaki Rus çocuk, balkonda oyun oynarken dengesini kaybederek zemine düştü. Sağlık ekibinin müdahalesinin ardından Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılan çocuğun hayati tehlikesi bulunuyor.

  • Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin: Muhalefet partileri popülist vaatlerde bulunuyor
    14:17 Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin: Muhalefet partileri popülist vaatlerde bulunuyor

    Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, muhalefet partilerinin popülist vaatlerine dikkat çekerek, Ankara ve İstanbul belediye başkanlarının vaatlerinin büyük bir kısmını gerçekleştiremediklerini söyledi. Tekin, seçim çalışmalarında karşılaştığı iki tür insanın farkına da değindi ve vatandaşları dikkatli olmaya çağırdı. Ayrıca, Tekin Çat ilçesinde yeni bir öğretmenevi kazandırmayı hedeflediklerini belirtti.

  • Antalya'da düzenlenen uyuşturucu operasyonunda 3 şüpheli gözaltına alındı
    14:15 Antalya'da düzenlenen uyuşturucu operasyonunda 3 şüpheli gözaltına alındı

    Antalya'da Muratpaşa Mahallesi'ndeki bir ikamette uyuşturucu madde imal edildiği ve satılacağı ihbarı üzerine yapılan operasyonda 1 milyon 520 bin kullanımlık 245 adet A4 kağıdına emdirilmiş sentetik uyuşturucu ele geçirildi, 3 şüpheli yakalandı. Ele geçirilen A4'ün, kullanım adedi olarak Antalya'da bugüne kadar ele geçirilen yüksek miktar olduğu belirtildi.

  • Erzincan'da uyuşturucu ticareti yapan zanlılardan biri tutuklandı
    14:14 Erzincan'da uyuşturucu ticareti yapan zanlılardan biri tutuklandı

    Erzincan'da uyuşturucu ticareti yaptığı iddiasıyla gözaltına alınan K.E. ve M.D. isimli zanlılardan M.D. tutuklandı. İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, yaptıkları çalışmada zanlıların araç ve ikametinde 285 sentetik ecza maddesi ele geçirdi.

  • Şanlıurfa'da dereye kapılan çocuğun arama çalışmaları devam ediyor
    14:14 Şanlıurfa'da dereye kapılan çocuğun arama çalışmaları devam ediyor

    Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinde, dereyi geçerken yükselen suya kapılıp kaybolan 13 yaşındaki çocuğun arama çalışmaları 7. gününde de devam ediyor. AFAD ekipleri ve bölgedeki vatandaşlar, su altında ve su yüzeyinde arama yaparak çocuğu bulmaya çalışıyor. Çalışmalar, Mardin il sınırında yoğunlaştırıldı.

  • Kırıkkale'de Seçim Güvenliği Toplantısı Gerçekleştirildi
    14:14 Kırıkkale'de Seçim Güvenliği Toplantısı Gerçekleştirildi

    Kırıkkale'de 31 Mart'ta yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimleri öncesi Vali Mehmet Makas başkanlığında İl Seçim Güvenliği Toplantısı düzenlendi. Toplantıda, seçim sürecinin huzur ve güven ortamında geçmesi için alınan tedbirler, seçim günü yapılacak işlemler ve riskli durumlar değerlendirildi. Vali Makas, toplantıda her türlü tedbirin alındığını belirterek, sonuçların Kırıkkale ve Türkiye'ye hayırlı olması temennisinde bulundu.

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Bursa'da gövde gösterisi! Mitinge 90 bin kişi katıldı
    14:14 Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Bursa'da gövde gösterisi! Mitinge 90 bin kişi katıldı

    31 Mart seçimlerinde AK Parti'den CHP'ye geçeceği konuşulan Bursa'daki mitinge katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, alanda 90 bin kişinin olduğunu açıkladı. Erdoğan, "Durmak yok, yola devam. Pazar günü inşallah sandıkları gümbür gümbür patlatacağız. Bursa'yla birlikte Türkiye Yüzyılına hazırlanıyoruz. Biz biliyoruz ki Bursa'nın boş lafla işi olmaz" dedi.


Advertisement