AMD, Nvidia, Intel... Teknoloji şirketleri işe alımı azaltıyor - Son Dakika
Teknoloji

AMD, Nvidia, Intel... Teknoloji şirketleri işe alımı azaltıyor

AMD, Nvidia, Intel... Teknoloji şirketleri işe alımı azaltıyor

Küresel ekonomide yaşanan sıkıntılar sonrası teknoloji devleri de işe alımları yavaşlatma politikasını hayata geçirdi. Önceden bu kararı alan Google, Meta, Tesla'nın yanına Apple da eklenirken, çip üreticileri AMD, Intel ve Nvidia da işe alımları yavaşlatanlar kervanına katıldı.

09.08.2022 11:42  Güncelleme: 11:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Küresel ekonomide yaşanan sıkıntılar, teknoloji şirketlerinde de işe alımlarda frene basma zorunluluğunu beraberinde getirdi.

Apple, daha önce işe alımları yavaşlatma kararı alan Google, Meta ve Tesla gibi olası bir ekonomik gerilemeyle başa çıkmak için bazı birimlerde gelecek yıl işe alım ve harcama büyümesini yavaşlatmayı planlıyor.

ÇİP ÜRETİCİLERİ DE HAREKETE GEÇTİ

Geçen yıl rekor gelir elde eden çip üreticileri de ilk etkili tedbir olarak işe alımları azaltmak için harekete geçti.

Örneğin ikinci çeyrekte rekor gelir elde eden AMD, işe alımları yüzde 4 oranında azalttı.

Ekran kartı üreticisi Nvidia, en çok alımları düşüren firma olarak kayıtlara geçti. Intel ise benzer bir karar alarak açık iş ilanlarının sayısını azaltmaya başladı.

Son Dakika Teknoloji AMD, Nvidia, Intel... Teknoloji şirketleri işe alımı azaltıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Türkiye, rüzgar enerjisinde Avrupa'nın lider ülkesi olacak
    12:00 Türkiye, rüzgar enerjisinde Avrupa'nın lider ülkesi olacak

    Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye'nin rüzgar enerjisi alanında Avrupa'da en iddialı 5 ülkeden biri olduğunu belirterek, İzmir'in bu liderlik sürecinin Türkiye'de öncü şehri olacağını söyledi. Kacır, İzmir'e yapılan yatırımlar ve kurulan altyapılarla Türkiye'nin rüzgar enerjisinde lider ülke olacağını ve yerli türbinlerin kullanılmasını hedeflediklerini ifade etti.

  • YTÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Koçak, deprem teknolojileri hakkında uyarılarda bulundu
    11:08 YTÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Koçak, deprem teknolojileri hakkında uyarılarda bulundu

    YTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Koçak, deprem teknolojilerinde önemli yere sahip sismik izolatörler ve karbon elyafın doğru binada kullanılması konusunda uyarılarda bulundu. Koçak, depreme dayanıklı bir yapının tasarımdan imalat sürecine kadar modern teknolojilerin kullanıldığı, her türlü risklerin ortadan kaldırıldığı, hem depreme ve dış etkilere karşı güçlü hem de yaşam alanlarının çok kaliteli olduğu bina anlamına geldiğini söyledi.

  • Ankara Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi'nde Yapay Zeka ile Hasta Teşhisi ve Tedavi Planlaması Yapılıyor
    11:03 Ankara Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi'nde Yapay Zeka ile Hasta Teşhisi ve Tedavi Planlaması Yapılıyor

    Ankara Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi'nde geliştirilen 'CranioCatch' adlı yapay zeka sistemi sayesinde hasta ağzındaki sorunların teşhisi ve dişe uygulanacak tedavi planlaması yapılarak, hekimin teşhis süresi kısaltılıyor ve hastaya avantaj sağlanıyor. Yapay zeka, karar destek sistemi olarak kullanılarak çürüklerin tespit edilmesi ve hastaya görsel olarak gösterilmesi sağlanıyor. Ayrıca, hastanın çekilen filminin yapay zekaya aktarılmasıyla saniyeler içinde teşhis ve tedavi planlaması yapılıyor. Ankara Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi'nde kullanılan bu yazılım, diş hekimliği fakültelerinde eğitim modülü olarak kullanılmaya başlanmıştır ve Sağlık Bakanlığı tarafından Eskişehir Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi'nde pilot uygulamasına başlanacaktır. Ayrıca, dijital diş hekimliği uygulamaları da yaygınlaşmaktadır ve 5 yıl içinde dijital diş hekimliğinin Türkiye'de yüzde 60 oranında yaygınlaşması beklenmektedir.

  • AOSB AR-GE / Tasarım Merkezleri İstişare Kurulu Çalışmalarını Sürdürüyor
    10:53 AOSB AR-GE / Tasarım Merkezleri İstişare Kurulu Çalışmalarını Sürdürüyor

    Adana Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü, Ar-Ge ve Tasarım Kültürünün yaygınlaşması için oluşturduğu AOSB AR-GE / Tasarım Merkezleri İstişare Kurulu'nun 11'nci toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıda, firmaların rekabet şansını artıracak projeler ve iş birliği konuları ele alındı.

  • Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi öğrencileri, Bilecik Sanayi Teknoloji İl Müdürü Abdullah Ay ile buluştu
    10:48 Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi öğrencileri, Bilecik Sanayi Teknoloji İl Müdürü Abdullah Ay ile buluştu

    Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi öğrencileri, Bilecik Sanayi Teknoloji İl Müdürü Abdullah Ay ile bir araya geldi. Kariyer Merkezi tarafından düzenlenen programda, Ay sanayi gelişimi ve Ar-Ge projelerinin öneminden bahsetti.

  • Apple, 12,9 inç iPad Air çıkarmayacak mı?
    10:32 Apple, 12,9 inç iPad Air çıkarmayacak mı?

    Apple'ın bu sene birçok yeni ürün çıkaracağı uzun zamandır bilinen bir iddia. Şirket, beklendiği gibi geçtiğimiz ay M3 işlemcili MacBook Air tanıttı. Şimdi ise sıra, iPad'lere geldi. Tüm modelleri yenileyeceği söylenen şirketin 12,9 inç iPad Air de çıkaracağı öne sürülüyordu. Ancak kısa süre tam tersi bir iddia ortaya atıldı. Apple, 12,9 inç iPad çıkarmayacak mı? Bilindiği üzere Apple, birkaç yılda bir mevcut ürünlerini daha yeni teknolojiler ile donatarak yeniden piyasaya sürüyor. Aktarılan bilgilere göre şirket, mevcut iPad modellerini de daha güçlü hale getirerek tüketicilerin karşısına çıkaracak. Mevcut bilgilere göre Apple'ın M3 işlemcili ve OLED ekranlı iPad Pro bir yana şimdiye kadarki en büyük ekranlı Air olacak 12,9 inç iPad Air de tanıtacağı biliniyordu. Hatta Mark Gurman gibi güvenilir analistler de böyle söylüyordu. Apple ile ilgili güvenilir kaynaklardan ShrimpApplePro, herkesin aksine teknoloji devinin iPad Air için sadece 10,9 inç ekranlı seçeneği satışa sunacağını iddia etti. Buna göre kaynak, şirketin daha büyük ekranlı bir Air planı olmadığını öne sürüyor. Bu iddianın gerçek olup olmadığını yakın bir zamanda hep birlikte göreceğiz. Analistlere göre Apple, yeni ürünlerini mart yani bulunduğumuz ayın sonunda veya nisan ayının başında tanıtacak. Yani önümüzde pek de uzun bir süre yok. Son bilgilere göre Apple'ın yeni tanıtacağı ürünler şu şekilde sıralandı; Apple iPad Pro, M3 işlemci, OLED ekran, daha ince kasa, MagSafe kablosuz şarj desteği. Apple iPad Air, M2 işlemci, 10,9 inç, Magic Keyboard, daha büyük trackpad, alüminyum kasa, Apple Pencil. Peki siz bu konu hakkında neler düşünüyorsunuz? Yeni iPad modellerinden beklentileriniz neler? Görüşlerinizi aşağıdaki Yorumlar kısmından bizimle paylaşabilirsiniz.

  • YouTube Music, şarkı mırıldanma özelliği ile şarkı aramayı kolaylaştırıyor
    10:32 YouTube Music, şarkı mırıldanma özelliği ile şarkı aramayı kolaylaştırıyor

    YouTube Music, yeni bir özellik olan şarkı mırıldanma ile kullanıcıların bilmedikleri şarkıları bulmalarını sağlıyor. Bu özellik sayesinde kullanıcılar, şarkının adını bilmedikleri durumlarda şarkıyı mırıldanarak bulabiliyorlar. YouTube Music'in yapay zeka teknolojisi, kullanıcının mırıldandığı şarkıyı tanıyarak en doğru sonucu bulmaya yardımcı oluyor. Henüz test aşamasında olan bu özellik, yakın zamanda iOS cihazlara da sunulması bekleniyor.

  • Windows 10'un Kilit Ekranı İşlevsel Hale Geliyor
    10:32 Windows 10'un Kilit Ekranı İşlevsel Hale Geliyor

    Microsoft'un Windows 10 için yapacağı güncelleme ile kilit ekranı daha işlevsel hale gelecek. Kullanıcılar, kilit ekranında hava durumu, trafik durumu ve finansal bilgiler gibi önemli bilgilere erişebilecekler. Ayrıca Windows Spotlight özelliği sayesinde kilit ekranı daha ilgi çekici hale gelecek. Bu güncelleme, Windows 10'un genel performansını ve kullanıcı deneyimini iyileştirmeyi hedefliyor.

  • vivo T3 5G Özellikleri ve Fiyatı Ortaya Çıktı
    10:32 vivo T3 5G Özellikleri ve Fiyatı Ortaya Çıktı

    vivo, uygun fiyatlı yeni Android akıllı telefonu T3 5G'yi tanıtmaya hazırlanıyor. Google Play Console'da görüntülenen cihazın özellikleri arasında MediaTek Dimensity 7200 işlemci, 8 GB RAM, Full HD+ ekran ve LED flaşlı dikey kamera kurulumu bulunuyor. vivo T3 5G'nin 21 Mart'ta 240 dolar fiyatla piyasaya sürülmesi bekleniyor.


Advertisement