Amd, Radeon Vega ile İddialı Geliyor! - Son Dakika
Teknoloji

Amd, Radeon Vega ile İddialı Geliyor!

Amd, Radeon Vega ile İddialı Geliyor!

AMD'nin yeni Radeon Vega ekran kartları, CES 2017'de sahne almaya hazırlanıyor!

02.01.2017 21:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AMD, geçtiğimiz sene heyecan verici duyurular yaptı, öte yandan yol haritasına ilişkin sızıntılarla 2017 için de büyük beklenti yaratmayı başardı. En yeni 14nm "Polaris" GPU mimarisine sahip Radeon RX 480, RX 470 ve RX 460 ekran kartlarıyla fiyat/performans noktasında iyi örnekler sunan AMD, Software Crimson ReLive'ı duyurması, onu takiben Radeon Instinct'i sunması ve kuşkusuz bu yılın ilk çeyreğinde çıkacak yeni işlemcisi Ryzen'i tanıtmasıyla, 2016'da adından çok bahsettirdi. Sahne şovunu bu yıl da sürdürecek olan AMD, 2017'nin ilk bombasını ise Vega ile patlatmaya hazırlanıyor.

AMD'nin  adında internet sitesinde yer alan geri sayım, CES 2017'yi işaret ediyor. Sayfada bir tanıtım videosu ve hemen altında bir geri sayım yer alıyor. Onun da altında, Vega Mimarisinin Önizlemesi için geri sayım yazısı bulunuyor.

Bu sene 5 – 8 Ocak tarihleri arasında Las Vegas'ta düzenlenecek olan CES Tüketici Elektroniği Fuarı, AMD'nin de sahne alacağı bir şov olacak. 2017'nin ilk çeyreğinde Ryzen'in gelmesi beklenirken, 10nm mimarisine sahip Vega GPU'ların 2017'nin ilk yarısında ulaşması bekleniyor. Elbette buna karşılık olarak Nvidia'nın da misillemesini görebiliriz. Doğrusu Nvidia'nın İngiltere temsilciğinin attığı tweet buna işaret eder nitelikte. 5 Ocak'ta büyük bir şey tanıtmayı planladıklarını yazan @NVIDIA_UK, bakalım ne tanıtacak.

Kaynak: Chip.com.tr

Son Dakika Teknoloji Amd, Radeon Vega ile İddialı Geliyor! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement