Konya'da Cinsiyet Değiştirmeye Karar Veren Genç Kız, Ameliyatla Erkek Olmak İçin 5 Bin Dolar Arıyor - Son Dakika
Güncel

Konya'da Cinsiyet Değiştirmeye Karar Veren Genç Kız, Ameliyatla Erkek Olmak İçin 5 Bin Dolar Arıyor

Konya'da bir fabrikada çalışan genç kız kendisini çocukluktan itibaren erkek gibi hissettiği için cinsiyet değiştirmeye karar verdi. Mahkeme kararıyla Temmuz ayında ameliyat olup, rahim ve yumurtalıklarını aldırdı.5 bin dolar bulursa ameliyatla erkek olacak

19.09.2018 11:05  Güncelleme: 14:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bir fabrikada çalışan genç kendisini çocukluktan itibaren erkek gibi hissettiği için cinsiyet değiştirmeye karar verdi. Bunun için mahkemeye başvuran genç mahkemenin talebi üzerine 'Cinsel Kimlik Konseyi' tarafından sağlık kontrolünden geçirildi. Konsey'in olumlu rapor vermesi üzerine mahkemede cinsiyet değiştirebileceği yönünde karar aldı.

CİNSİYET DEĞİŞTİRMENİN BEDELİ 5 BİN DOLAR

N.P., karar gereği geçen temmuz ayında ameliyat olup, rahim ve yumurtalıklarını aldırdı. Göğüslerini de aldıracak olan N.P., ameliyatla protez penise sahip olup, cinsiyetini değiştirmiş olacak. 1 ay sonra görülecek mahkemeyle de Uğur ismini alacak olan N.P., çocukluğundan itibaren erkek gibi davrandığını belirtti. N.P., erkek çocuklar ne yapıyorsa kendisi de öyle davrandığını, mahallede futbol maçına alınmak için de her türlü çabayı gösterdiğini söyledi.Ücretin Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından karşılanmadığını, bunun için 5 bin dolar gerektiğini belirten N.P., şu an çalışmadığını söyledi.

 <a class='keyword-sd' href='/konya/' title='Konya'>Konya</a>'da Cinsiyet Değiştirmeye Karar Veren Genç Kız, Ameliyatla Erkek Olmak İçin 5 Bin Dolar Arıyor

'SEVGİLİM SAYESİNDE HAYATA TUTUNDUM'

Akrabaları ve çevresi tarafından dışlandığını, ölümü düşünürken annesi ve sevgilisinin desteğini gördüğünü ifade eder N.P., şöyle dedi:

"Annem, benim kendimi erkek gibi hissettiğimi öğrendiğinde beni hemen psikoloğa götürdü. Önce hiçbir problemim yokmuş gibi davrandım. Sonra kendimi asıp intihar etme derecesine geldim. O dönemde tanıştığım kız arkadaşımın iknaları sayesinde doktora gittim ve bu süreç böyle başladı. Etrafımdaki herkes bana sırt dönmüştü ve beni istemiyorlardı. Ben de zaten gitmeyi göze almıştım. Önceleri annem de tepkiliydi, sonra doktorumla konuştuktan sonra yanımda olmaya başladı."

Konya'da Cinsiyet Değiştirmeye Karar Veren Genç Kız, Ameliyatla Erkek Olmak İçin 5 Bin Dolar Arıyor

'CİNSİYET DEĞİŞİKLİĞİ ZORUNLU HALE GELDİ'

Görünüşü ve kimliği arasında farklılık olması nedeniyle cinsiyet değişikliğinin olması gereken bir durum haline geldiğini söyleyen N.P., "2 yıl annemden ayrı yaşadım ve o süreç zor oldu. Sonra bana destek olunca çok mutlu oldum. Tek başımaydım. Çalıştığım yerler asgari ücret bile vermiyorlardı. Zaten böyle problemli olduğum için de iş bulmam imkansızdı. Bulduğum işlerde de sıkıntı yaşıyordum. Kendimi geçindirecek parayı zor kazanıyordum. Kazansam dahi paramı vermeyenler oluyordu. Otobüs firmasında muavinlik yaptım orada hiç problem olmadı. Tekstil atölyelerinde çalıştım. Ancak kalabalık yerlerde çalışamıyordum, daha tenha yerlerde çalışıyordum. Problemlerin yüzünden çok iş değiştirdim. Cinsiyet değiştirmek benim için olması gereken bir durumdu" diye konuştu.

'EVLENİP YUVA KURMAK İSTİYORUM'

Cinsiyet değişikliğinin tamamlanabilmesi için protez penis ameliyatı olması gerektiğini belirten N.P., daha önceki ameliyatlarının Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından karşılandığını ancak protez penisin karşılanmadığını kaydetti. Yurt dışından getirteceği protez penisin 5 bin dolar olduğunu ifade eden N.P., "Devlet ameliyatı karşılıyor ancak yurt dışından gelecek olan protezi karşılamıyor. Ben belli bir miktar para biriktiriyorum, dolar yükseldiği için aradaki fark büyüyor. Bu ameliyat için de paraya ihtiyacım var. Şu anda raporluyum ve çalışamıyorum. Hayallerimin yarısını gerçekleştirmiş durumdayım. Bugün öğle namazı için camiye gittim namaz kıldım. Bu benim için büyük bir şey. Bu benim için büyük bir değişim. Bundan sonra da her şey yolunda giderse, kendime düzenli bir iş bulmayı istiyorum. Bir yuva kurayım istiyorum. Normal insanların yaşadığı hayatı, ben de hayal ediyorum. Bir ailem olsun, bir işim olsun tek amacım bu. Onun için de şu an 5 bin dolara ihtiyacım var" dedi.

Konya'da Cinsiyet Değiştirmeye Karar Veren Genç Kız, Ameliyatla Erkek Olmak İçin 5 Bin Dolar Arıyor
Konya\'da Cinsiyet Değiştirmeye Karar Veren Genç Kız, Ameliyatla Erkek Olmak İçin 5 Bin Dolar Arıyor
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Konya'da Cinsiyet Değiştirmeye Karar Veren Genç Kız, Ameliyatla Erkek Olmak İçin 5 Bin Dolar Arıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (17)

  • Nasiyat: Bu bir imtihandır sabredip gerçeği kabullenmek lazım nefsin arzularına uymamak en doğrusu 18 1 Yanıtla
  • Emekliyim üç çocuk okuyor : Bana okulların başlayacağı vakit 1500 tl yeter çocuklarımı sevindirmek için 18 0 Yanıtla
  • ........: benimde bu ay 3200 tl kömür parası vermem gerekiyor artı okul açıldı kira mutfak masrafları tl olur dolar istemez 18 0 Yanıtla
  • Za: İnsanlar saplınlıklarından ne yapacağını şaşırıyor birde utanmadan para dileniyor 7 6 Yanıtla
  • : Dünyada bir sürü insan kendini bir şekle sokuyor. Bu tarz haberlerin hepsini verecek olursanız toplum ahlaksızlaşır. 7 3 Yanıtla
  • Harun: Saçmalık deli saçması.Ameliyatla ne kadın olunur ne de erkek.. 6 2 Yanıtla
  • anti filozof: Kanser gibi , down sendromu gibi , az işitme az görme vs. gibi bu da hormonel bi hastalık ve diğerleri gibi Allah c.c. nun bi sınaması. neden diğer tüm hastalıklara tedavi aranırken bu hastalık daha da azdırılıyor! 8 0 Yanıtla
  • Erdem mutlu: Adam zaten erkek olmak istiyor okumadan yorum yapiyorsun 0 0
  • anti filozof: erdem mutlu okuduğunu anlamak daha önemli bence 0 0
  • Dinarlı: Gaye o zaten 0 0
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Orman Genel Müdürlüğü, Kütahya Orman Bölge Müdürlüğüne 5 arazöz tahsis etti
    05:34 Orman Genel Müdürlüğü, Kütahya Orman Bölge Müdürlüğüne 5 arazöz tahsis etti

    Orman Genel Müdürlüğü, Kütahya Orman Bölge Müdürlüğüne tahsis ettiği 5 arazözün Makine ve İkmal Şube Müdürlüğünce teslim alındığını bildirdi. 2024 model ve 4 ton sutaşıma kapasitesine sahip olan arazözler, orman yangınlarına daha hızlı ve etkili müdahale edebilmek amacıyla ekipler tarafından kullanılacak. Arazözlerin teslim alınması programında Bölge Müdürü Erdal Dingil, Makine ve İkmal Şube Müdürü Tuncay Yakın, Orman Yangınlarıyla Mücadele Şube Müdürü Ahmet Yavuz Helvacı ve Kütahya Orman İşletme Müdürü Mustafa Doğan gibi yetkililer hazır bulundu. Bölge Müdürü Erdal Dingil, arazözlerin bölgedeki orman yangınlarında güçlerine güç katacağını belirterek, arazözlerin bir an önce İşletme Müdürlüklerine dağıtılması talimatı verdi.

  • Banksy'nin Finsbury Park'taki Son Eseri Ziyaretçi Akınına Uğradı
    04:22 Banksy'nin Finsbury Park'taki Son Eseri Ziyaretçi Akınına Uğradı

    Dünyaca ünlü sokak sanatçısı Banksy'nin Londra'nın Finsbury Park bölgesinde yaptığı son eser, yeşil badana gibi görünüyor. Eserin Banksy'ye ait olup olmadığı tartışmaları başladı. Eserin fotoğrafları sosyal medyada paylaşıldı. İngiltere İşçi Partisi'nin eski lideri Jeremy Corbyn de eseri ziyaret etti. Eserin nasıl korunacağı henüz bilinmiyor.

  • AB, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere yaptırım uygulayacak
    03:23 AB, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere yaptırım uygulayacak

    Avrupa Birliği (AB) Dışişleri Bakanları, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere karşı yaptırım uygulanması konusunda anlaşmaya vardı. Yaptırımlar çerçevesinde şiddet yanlısı yerleşimcilerin AB ülkelerine girişi yasaklanacak ve mal varlıkları dondurulacak. Ayrıca Hamas için de ek yaptırım kararı alındı.

  • Milli Yol Partisi, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü için açıklama yaptı
    03:01 Milli Yol Partisi, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü için açıklama yaptı

    Milli Yol Partisi, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla bir açıklama yayınladı. Parti Sözcüsü Yunus Ekşi, zaferin milletimizin bağımsızlık direnişinin en önemli göstergelerinden biri olduğunu belirtti. Açıklamada, Çanakkale Zaferi'nde şehit düşenlerin anıldığı ve ekonomik bağımsızlığın korunması için dışa bağımlı ekonomi modelinin değiştirilmesi gerektiği vurgulandı.


Advertisement