Amerika'daki Ahşap Müzesi: Old Time Wooden Nickel Company - Son Dakika
Emlak

Amerika'daki Ahşap Müzesi: Old Time Wooden Nickel Company

Amerika\'daki Ahşap Müzesi: Old Time Wooden Nickel Company

30.01.2018 20:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Teksas eyaletinin San Antonio kentinde bulunan Old Time Wooden Nickel Company, dünyanın en büyük ahşap para üreticisi olarak ön plana çıkıyor. Amerika'nın en eski ahşap baskı tesisleri içinde yer alan şirket, 70 yılı aşkın mazisi sayesinde konuklarını nostaljik atmosferinde ağırlıyor.

Dünyanın en büyük ahşap parası

1948 yılında Elbee Co adı ile kurulan Old Time Wooden Nickel Company, yenilikçi ahşap baskı teknikleri kullanarak ürettikleri ahşap bozuk paralarla isim yapmayı başardı. Yerel küçük bir dükkan olarak hizmet veren şirket, 1995 yılında eski Hava Kuvvetleri görevlisi Herb Hornung tarafından satın alındı. Ahşap bozuk para üreten şirketin adını Old Time Nickel Company olarak değiştiren Hornung, tasarım ve baskı yöntemlerini modernize etti, koleksiyonunu yeni ahşap baskı ürünlerle zenginleştirdi.

İşini çok severek yapan Herb Hornung, üretim tesisinin girişine dünyanın en büyük ahşap bozuk parasını yerleştirdi. 4.064 metre çapa sahip olan  para 1134 kg ağırlığı ile dikkat çekiyor. Bir yüzünde Amerikan buffalo ve bizonun yer aldığı paranın diğer yüzü Amerika Birleşik Devletleri Silahlı Kuvvetleri'nde görev alan kadın ve erkeklere ithaf ediliyor.

Sadece Amerika'da yerel olarak yetiştirilen ahşabı kullanan üretim tesisi, yerel üretimi destekleyen şirketler içinde yer alıyor. İlk günkü dokusu korunan tesis, Amerika'nın yakın tarihine kısa bir göz atma fırsatı da tanıyor. Ahşaptan üretilen bozuk paralardan anahtarlık, takı ve benzeri süs eşyaları yapıyor ve ziyaretçilerinin beğenilerine sunuyor.

Ahşap bozuk para ve antika eşyalar müzesi

Şirketi 1995 yılında satın alan ve kaderini tümüyle değiştiren Herb Hornung, şirket bahçesine küçük bir müze yaptırmayı da ihmal etmiyor. Hornung'un 2008 yılındaki vefatı sonrasında müze bir süre kapalı kalsa da Hornung'un kızı ve damadı Felicia ve Alex Lovo tarafından müze yenilenip tekrardan ziyaretçileriyle buluşturulmuş.

Old Time Wooden Nickel Company Müzesi'nde orijinal ahşap bozuk para baskı makineleri, üretim aşamasında kullanılan özel aletler, yüzlerce ahşap bozuk para ve antika eşyalar yer alıyor. Üretim tesisinin kuruluşu olan 1948 yılına dek uzanan antika eşya ve paralar ziyaretçilere sunuluyor. Ücretsiz olan müze ziyareti, nostaljik bir gezi yapma fırsatı tanıyor.

Old Time Wooden Nickel Company, 2002 yılından bu yana her yıl, özel tasarım bir ahşap bozuk para üretiyor ve kar amacı gütmeyen bir kuruma ithaf ediyor. Müzenin şu anki mevcut sahipleri de bu geleneği sürdürmeye devam ediyor, okullardan kiliselere kadar pek çok topluluk için gönüllü olarak ahşap bozuk para üretiyor. Siz de birbirinden özgün tasarımlara sahip ahşap bozuk para ve madalyonlara göz atmak için Old Time Wooden Nickel Company ve müzesini ziyaret edebilir, San Antonio'nun nostaljik havasını yakından tadabilirsiniz.

Kaynak: Milliyetemlak.com

Son Dakika Emlak Amerika'daki Ahşap Müzesi: Old Time Wooden Nickel Company - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement