Amerika Diyanet Merkezi'nde Kurban Bayramı Namazı - Son Dakika
Güncel

Amerika Diyanet Merkezi'nde Kurban Bayramı Namazı

Amerika Diyanet Merkezi\'nde Kurban Bayramı Namazı

ABD'de başkent Washington DC ve çevre eyaletlerde yaşayan binlerce Müslüman, Kurban Bayramı namazı için Amerika Diyanet Merkezinde (DCA) bir araya geldi.

12.09.2016 20:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ABD'de başkent Washington DC ve çevre eyaletlerde yaşayan binlerce Müslüman, Kurban Bayramı namazı için Amerika Diyanet Merkezinde (DCA) bir araya geldi.

Başkent Washington DC'ye yarım saatlik mesafede Maryland eyaletinde yer alan DCA'da buluşan binlerce Müslüman, merkez bünyesindeki camide tekbirler ve dualar eşliğinde Kurban Bayramı namazını kıldı. Caminin içi ve avlusu tamamen dolarken çok sayıda kişi de cami dışında namazlarını eda etti.

Namazın ardından kurbanın önemi ve Müslümanlar arasındaki dayanışmanın vurgulandığı İngilizce ve Türkçe hutbeyi dinleyen Müslümanlar, daha sonra bayramlaştı ve DCA tarafından merkezin bahçesinde organize edilen kahvaltıya katıldı.

AA muhabirine açıklama yapan Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç, bu yıl geçen yıldan daha fazla cemaatin bayram namazı için merkeze geldiğini belirterek "Son dönemde ülkemizde yaşanan olayların ardından Türkiye'ye destek verme niyetinin, bugünkü kalabalıkta etkili olduğuna inanıyorum." dedi.

Bayram namazı manevi birliktelik ve dayanışmaya vesile

Büyükelçi Kılıç, camiye gelenlerle sohbetlerinde, bugünkü bayram namazının hem diğer Müslümanlarla manevi birlikteliğe hem de Türk halkıyla dayanışmaya vesile olduğunu müşahede ettiklerini ifade etti.

"Kahraman milletimizin cesareti sayesinde 15 Temmuz felaketi ülkemizden savuşturuldu" diyen Kılıç, Türkiye'nin bir kez daha demokrasi destanı yazdığını ve Amerikalı Müslümanların buna verdiği manevi desteği aktardı.

- Amerikalı Müslümanların Türkiye'ye manevi desteği

DCA Başkanı ve Washington Din Hizmetleri Müşaviri Yaşar Çolak ise caminin avlusu dahil tüm bölümlerinin tamamen dolduğu bayram namazında gönül coğrafyasından her köşesinden Müslümanların bir araya geldiğini vurguladı.

"Bayramın huzur veren ruhunu diğer Müslüman kardeşlerimizle birlikte burada yaşıyoruz." diyen Çolak, bayram namazında külliyenin her yerinin dolduğunu hatırlatarak bunun, diğer Müslümanların Türkiye'ye manevi desteği olduğunu dile getirdi.

Müslümanları birbirine düşürmek için çok fazla unsur olduğuna işaret eden Çolak, "İşte bu yüzden bizi birbirimize yakınlaştıracak böyle bayramlara, kurbanlara ve camilere ihtiyacımız var." ifadelerini kullandı.

Aslen Bayburtlu olan ve Maryland'de bir Türk marketi işleten Bahattin Kaymak adlı ise gurbette bir bayram daha geçirdiklerini belirtti.

Maryland civarında yaşayan Türkler ve diğer Müslümanlar için Diyanet Amerika Merkezinin bir çekim yeri olduğunu bildiren Kaymak, böyle güzel bir mekanda bayram namazı kılma imkanı buldukları için çok mutlu olduklarını anlattı.

Fildişi Sahili asıllı Amerikan vatandaşı Seyban Traore ise böyle güzel bir camide bayram namazı kılmaktan dolayı çok mutlu olduğunu ve emeği geçen herkese teşekkür ettiğini vurguladı.

"Türkiye'nin hakkını teslim etmeliyiz." diyen Traore, farklı milletlerden birçok Müslüman ile bu mekanda bir araya geldiklerini ve bunun ABD'de çok değerli olduğunu kaydetti.

Yaklaşık 2 yıldır ibadete açık olan ve resmi açılışı 2 Nisan 2016'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan DCA, kısa süre içinde hem bölgede yaşayan Türkler hem de farklı milletlere mensup Amerikalı Müslümanlar tarafından bir "cazibe merkezi" olarak görülüyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Amerika Diyanet Merkezi'nde Kurban Bayramı Namazı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • A Milli Kadın Hentbol Takımı Karadağ ve Sırbistan maçlarına galibiyet için çıkacak
    22:01 A Milli Kadın Hentbol Takımı Karadağ ve Sırbistan maçlarına galibiyet için çıkacak

    A Milli Kadın Hentbol Takımı Başantrenörü Costica Buceschi, Avrupa Hentbol Şampiyonası 6. Eleme Grubu'ndaki Karadağ ve Sırbistan maçlarına kesinlikle galibiyet için çıkacaklarını söyledi. Buceschi, takımın Karadağ maçında doğru bir oyun sergilemeye çalışacaklarını ve gruptan çıkma adına büyük avantajları olduğunu belirtti. Oyuncuların performansı ve sakatlıklar hakkında da bilgi veren Buceschi, Karadağ ve Sırbistan maçlarına kazanmak için çıkacaklarını vurguladı. Milli hentbolcular da Avrupa Şampiyonası'na gitmeyi tek hedef olarak gördüklerini ve seyircinin desteğinin önemli olduğunu ifade ettiler.

  • Muş Valisi Avni Çakır, üs bölgesinde görev yapan güvenlik güçleriyle iftar yaptı
    21:58 Muş Valisi Avni Çakır, üs bölgesinde görev yapan güvenlik güçleriyle iftar yaptı

    Muş Valisi Avni Çakır, Şehit Jandarma Üsteğmen İsmail Moray Üs Bölgesi'nde görevli güvenlik güçleriyle iftar yaparak, zorlu şartlarda görev yaptıklarına şahitlik ettiğini ve onlardan gelecek yerel seçimlerde desteklerini istedi.

  • Diyarbakır Eğil ilçesinde iftar programı düzenlendi
    21:57 Diyarbakır Eğil ilçesinde iftar programı düzenlendi

    Eğil Belediyesi tarafından Cumhuriyet Meydanında düzenlenen iftar programına birçok vatandaş katıldı. Programda, AK Parti Diyarbakır milletvekilleri, Eğil Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili, AK Parti Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan adayı ve sivil toplum kuruluş temsilcileri de yer aldı. İftar programı dualarla sona erdi.

  • Ömer Çelik: Cumhur İttifakı, birlik ve beraberlik içinde size hizmet etmek için gün sayıyor
    21:51 Ömer Çelik: Cumhur İttifakı, birlik ve beraberlik içinde size hizmet etmek için gün sayıyor

    AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Pozantı ilçesinde düzenlenen iftar programında yaptığı konuşmada, Cumhur İttifakı'nın birlik ve beraberlik içinde hizmet etmek için gün saydığını belirtti. Çelik, muhalefeti eleştirerek, birbirlerine ağır laflar söyleyenlerin artık bir araya gelemeyeceğini ve ülkeye verebilecekleri bir şeyin olmadığını ifade etti. Ayrıca, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in darbe açıklamalarına tepki gösteren Çelik, gençlerin demokrasi, siyaset, bilim ve teknolojiyle yan yana olması gerektiğini vurguladı.

  • Eyüpsultan'da kaçırılan T.C'nin ölümlü kaza görüntüleri ortaya çıktı
    21:46 Eyüpsultan'da kaçırılan T.C'nin ölümlü kaza görüntüleri ortaya çıktı

    İstanbul Eyüpsultan'da yaşanan ölümlü kazaya ilişkin yeni görüntüler ortaya çıktı. Anne Eylem Tok'un olay yerine gitmesi ve kaçış planı yapması görüntülendi. Baba Bülent C.'nin ifadesiyle çelişen görüntüler de dikkat çekti. Polislerin T.C'nin Amerikan pasaportunu incelemesi de kameraya yansıdı. Olayın ardından Mısır'a kaçan şüphelilerin ABD'ye gittikleri tespit edilmişti.


Advertisement