Amerika Diyanet Merkezi'nde Mevlid Kandili - Son Dakika
Güncel

Amerika Diyanet Merkezi'nde Mevlid Kandili

Mevlid Kandili'ni idrak etmek için Amerika Diyanet Merkezi'nde toplanan yüzlerce Müslüman, programın ardından İstanbul'daki terör saldırısında şehit olanlar için gıyabi cenaze namazı kıldı.

12.12.2016 07:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mevlid Kandili'ni idrak etmek için Amerika Diyanet Merkezi'nde toplanan yüzlerce Müslüman, programın ardından İstanbul'daki terör saldırısında şehit olanlar için gıyabi cenaze namazı kıldı.

Başkent Washington'a yarım saatlik mesafede Maryland eyaletinde yer alan Amerika Diyanet Merkezi'nde (DCA), Hazreti Muhammed'in dünyaya geldiği gün olarak kutlanan Mevlid Kandili dolayısıyla düzenlenen programa yüzlerce Müslüman katıldı.

Akşam namazının ardından başlayan programda Kur'an-ı Kerim ile mevlit okundu, İslam aleminin huzur ve selamet bulması için dua edildi. Kandil için camide bir araya gelen yüzlerce kişi, İstanbul'daki terör saldırısında şehit olanlar için yapılan duaya da "Amin" dedi.

Şehitler için gıyabi cenaze namazı

Programın ardından, İstanbul'daki saldırıda şehit olanlar için caminin içinde gıyabi cenaze namazı kılındı ve dua edildi.

Daha sonra basın mensuplarına kısa bir açıklama yapan Amerika Diyanet Merkezi Başkanı Yaşar Çolak, "İnsanlığa barış ve esenlik getirmek üzere gönderilmiş olan Hz. Peygamber Efendimizin doğumunu idrak ettiğimiz böylesi bir günün arifesinde İstanbul'daki hain terör saldırısı hepimizi derinden üzmüştür. Biz de bu vesileyle hayatlarını kaybeden şehitlerimizi anmış olduk." dedi. Ellerini semaya açan tüm Müslümanların ve özellikle Türkiye'nin selameti için dua ettiklerini kaydeden Çolak, birlik ve beraberlik vurgusu yaptı.

Mevlid Kandili vesilesiyle programa katılanlara daha sonra akşam yemeği ikram edildi.

Amerika Diyanet Merkezi\'nde Mevlid Kandili
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Amerika Diyanet Merkezi'nde Mevlid Kandili - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement