Amerika Diyanet Merkezinde Hafızlık Töreni - Son Dakika
Güncel

Amerika Diyanet Merkezinde Hafızlık Töreni

Amerika Diyanet Merkezinde (DCA) hafızlık eğitimini tamamlayan İbrahim Asfari'ye (12) düzenlenen törenle diploması verildi.

08.09.2018 07:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Amerika Diyanet Merkezinde (DCA) hafızlık eğitimini tamamlayan İbrahim Asfari'ye (12) düzenlenen törenle diploması verildi.

Washington'a yarım saatlik mesafede Maryland eyaletinde bulunan Amerika Diyanet Merkezi bünyesindeki hafızlık eğitimini tamamlayan dördüncü kişi olan İbrahim Asfari, diplomasını DCA Başkanı Fatih Kanca, merkezin eski başkanı Yaşar Çolak ve cami imam hatipleri Ali Tos ve Mehmet Ali Aracı'dan aldı.

Türk bir anne ile Suriyeli bir babanın çocuğu olan Asfari, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Kur'an'ı ezberlemek bazen zor, bazen de kolaydı. Hamd olsun bunu tamamladım artık." şeklinde konuştu.

Kısa süre önce DCA organizasyonuyla Türkiye'yi ziyaret ettiğini kaydeden Asfari, İstanbul, Ankara, Konya ve Bursa'ya gittiğini ve gördüklerinden çok etkilendiğini anlattı.

DCA Başkanı Fatih Kanca da "Amerika Diyanet Merkezi yetiştirdiği hafızlarla ABD'deki insanların kalbine Kur'an'ın değmesini sağlıyor. Burası bir külliye olarak Müslümanların ortak buluşma noktası olma hüviyetini taşıyor. Bundan büyük memnuniyet duyuyoruz." ifadelerini kullandı.

Hafızlık eğitimine çok önem verdiklerini vurgulayan Kanca, "Bugün yetiştirdiğimiz hafızlar, yarınların gönül elçileri olacaktır, buna yürekten inanıyoruz." şeklinde konuştu.

Camideki cemaat ve DCA yetkilileri, merasimin ardından Asfari'nin ailesini tebrik etti.

DCA, 2016'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla açılmıştı. Merkezin bünyesinde cami, kültür merkezi, cemiyet binası, geleneksel Türk evleri, hamam, konferans salonu ve bir restoran bulunuyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Amerika Diyanet Merkezinde Hafızlık Töreni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Giresun'un Bulancak ilçesinde kuyumcunun soyulmasına ilişkin 3 şüpheli tutuklandı
    22:23 Giresun'un Bulancak ilçesinde kuyumcunun soyulmasına ilişkin 3 şüpheli tutuklandı

    Bulancak ilçesindeki bir kuyumcunun dün gerçekleştirilen maskeli ve silahlı soygunla ilgili olarak gözaltına alınan 3 şüpheli, çıkarıldıkları hakimlikçe tutuklandı. Şüpheliler, 'nitelikli yağma ve kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçlarından yargılanacak.

  • Önce kardeşleri sonra kendisi... Edirne'nin en meşhur ciğercisi hayatını kaybetti
    22:09 Önce kardeşleri sonra kendisi... Edirne'nin en meşhur ciğercisi hayatını kaybetti

    Edirne'de 2 ay önce toprağa verdiği ağabeyinin acısını sindiremeden geçen hafta Perşembe günü yine bir ağabeyini daha toprağa veren Edirne'nin meşhur ciğercisi Bahri Dinar, uyurken geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Edirne'nin tanıtıma büyük katkı sağlayan kentin sevilen yüzü, Edirne'yi Tanıtma ve Tava Ciğer Kalite Koruma Derneği Başkanı 63 yaşındaki Bahri Dinar, hayatını kaybetti.

  • İsrail saldırılarında 7 Filistinli hayatını kaybetti
    22:08 İsrail saldırılarında 7 Filistinli hayatını kaybetti

    İsrail ordusunun iki gündür saldırılarını sürdürdüğü işgal altındaki Batı Şeria'nın Tulkerim kenti ile kentte bulunan Nur Şems Mülteci Kampı'nda hayatını kaybeden Filistinli sayısı 7'ye yükseldi.


Advertisement