Amerika ile Çalışmaktan Memnu Oluruz" - Son Dakika
Güncel

Amerika ile Çalışmaktan Memnu Oluruz"

Amerika ile Çalışmaktan Memnu Oluruz"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye'de Rusya ve İran ile çalıştıklarını hatırlatarak "Aynı şekilde Amerika ile de çalışmak istiyoruz.

30.12.2017 15:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye'de Rusya ve İran ile çalıştıklarını hatırlatarak "Aynı şekilde Amerika ile de çalışmak istiyoruz. Sorun Amerika'ın bizimle çalışıp çalışmak istemediğidir. Şayet Amerika bizimle çalışmak istiyorsa memnun oluruz" dedi. AK Parti Kastamonu İl Kongresi'nde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suriye'de Rusya ve İran ile çalıştıklarını hatırlatarak "Aynı şekilde Amerika ile de çalışmak istiyoruz. Sorun Amerika'ın bizimle çalışıp çalışmak istemediğidir. Şayet Amerika bizimle çalışmak istiyorsa memnun oluruz. Bize bir adım atana misliyle mukavele etmekten çekilmeyiz. Aramızda çözemeyeceğimiz hiç bir sorun yoktur. Biz Amerika ile NATO'da beraberiz stratejik ortağız. Stratejik ortağınla hareket etmeyeceksin, terör örgütleriyle bir başka terör örgütüne karşı savaşacaksın. Bölgedeki herkes artık şu gerçeği kabullenmelidir. Biz bu terör örgütün çok da uzak olmayan bir tarihte öyle veya böyle tepeleyeceğiz. Talebimiz bu süreçte kimsenin ayağımıza dolaşmamasıdır" dedi.

"YÜZÜMÜZE BAŞKA KONUŞULMASINDAN, GÖZÜMÜZÜN ÖNÜNDE BAŞKA İŞLER YAPILMASINDAN BIKTIK USANDIK"

Bölgedeki örgütlere silah verilmeyeceğinin söylenilmesine rağmen 4 bini aşkın tır ile bölgeye silah taşındığının altını çizen Erdoğan, "Artık bir şey bizi özellikle rahatsız ediyor. Yüzümüze başka konuşulmasından, gözümüzün önünde başka işler yapılmasından bıktık usandık. Dürüst olun ya. Yok yok, bunlarda dürüstlük yok. Bunlar bize çok zaman kaybettirdi. Bizzat şahsıma bölgedeki örgütlere silah verilmeyeceğinin söylenildiği günden beri yüzlerce tır değil 4 bini aşkını tır silah yüklü zırhlı taşıyıcı yüklü bunlar Suriye'de sınırlarımızın boyu dağıtılmakta kalmadı, bir de önümüzdeki yılın bütçesinde bu iş için ödenek konuldu. Aldığı bu destekten dolayı şımaran bölücü terör örgütünün azgınlığı her geçen gün artıyor. Artık sözün bittiği yerdeyiz. Bundan sonra sadece icraata ve uygulamaya bakacağız. Biz Suriye'de, Rusya ve İran ile nasıl çalışıyorsak Amerika ile de aynı şekilde çalışmak istiyoruz. Sorun Amerikan'ın bizimle çalışıp çalışmak istemediğidir. Şayet Amerika bizimle çalışmak istiyorsa memnun oluruz. Birlikte neler yapabileceğimize bakarız. Bize bir adım atana misliyle mukavele etmekten çekinmeyiz. Esasen aramızda çözemeyeceğimiz hiç bir sorun yoktur. Biz Amerika ile NATO'da beraberiz stratejik ortağız. Stratejik ortağınla hareket etmeyeceksin, terör örgütleriyle bir başka terör örgütüne karşı savaşacaksın. Böyle bir şey olabilir mi?"

"VİZE KRİZİNİ KENDİLERİ BAŞLATTILAR. AMA ŞİMDİ DE SAĞ OLSUNLAR KENDİLERİ DE BİTİRDİLER"

Amerika Birleşik Devletleri'nin vize krizini kendilerinin başlatıp kendilerinin bitirdiğini hatırlatan Erdoğan, "Vize krizini kendileri başlattılar. Ama şimdi de sağ olsunlar kendileri de bitirdiler. Ne güzel biz böyle bir vize krizi istemedik ki. Şimdi kalktı, olması gereken buydu. Suriye meselesinde aynısının olmaması için bir mesele yok. Bizzat sayın başkana söyledim. Niçin terör örgütüyle işbirliği yapıyorsunuz. Hava desteğiyle bu konularda yardımcı olun. Türkiye olarak gerekiyorsa iki tugay göndeririz. Özgür Suriye ordusuyla beraber burada DEAŞ'ın işini bitiririz. Bak bunu Cerablus'ta yaptık, aynen burada da yaparız dedik. Heyetler arasındaki görüşmelerde kendileriyle görüştük. Ama maalesef kendi generalleri bu olmaz demiş. O da onların sözüne uyarak maalesef teröristlerle beraber hareket etmeye karar vermiş. Bu ülke bizimle çalışmak istemezse biz ne yapacağız. Bölgedeki herkes artık şu gerçeği kabullenmelidir. Biz bu terör örgütün çok da uzak olmayan bir tarihte öyle veya böyle tepeleyeceğiz. Talebimiz bu süreçte kimsenin ayağımıza dolaşmamasıdır" ifadelerine yer verdi.

"BİZ BURALARDA KALKIP DA BUYURUN YOLGEÇEN HANI DİYEBİLİR MİYİZ?"

Birileri için Suriye ve Irak'ta yaşananların taktik ve hamleden ibaret olabileceğini ancak buralarda atılan her bir adımın Türkiye için beka meselesi olduğunu ifade eden Erdoğan, "Biz bugüne kadar hiçbir beşeri gücün önünde eğilmedik. Biz sadece ve sadece Allah'ın huzurunda, rükuda ve secdede eğiliriz. Her zaman söylediğim gibi birileri için Suriye ve Irakta yaşananlar taktik ve hamleden ibaret olabilir. Bizim için buralarda atılan her adım bir beka meselesidir. Geçmişte bu coğrafyada bize karşı kurulan ve adeta binlerce yıllık süren kardeşliğimize sırtımızı dönmemizi telkin eden tuzaklara kesinlikle biz düşmeyeceğiz. İşte bu kararlılıkla diyoruz ki sonuna kadar Suriye meselesinin, Irak meselesinin takipçiyiz. Suriye ile 911 kilometre, Irak ile 350 kilometre biz buralarda kalkıp da buyurun yol geçen hanı diyebilir miyiz? Demeyeceğiz. Biz sonuna kadar Libya meselesinin de takipçisiyiz. Balkanlar, Kafkasya nasıl canımızın bir parçasıysa bu bölgede yüreğimizden bir parçadır" şeklinde konuştu.

"BİZ GELMEDEN PILINIZI PIRTINIZI BIRAKIP ÇEKİP GİDİN"

Terör örgütlerini uyaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ülkemizin fiziki dışında kalmış olsa da gönül sınırlarımızın tam ortasındaki bu kardeşlerimizden bizi kimse ayıramaz. Suriye'deki terör örgütlerine diyoruz ki bir gece ansızın gelebiliriz. Biz gelmeden güvendiğiniz dağlara kar yağmadan pılınızı pırtınızı bırakıp çekip gidin. Geldiğimizde gidecek yeriniz olmayacak" ifadelerine yer verdi.

"100 BİNE YAKIN KARDEŞİMİZ EVİNE GERİ DÖNDÜ"

Türk milletinin gösterdiği kararlık ve cesareti ortaya koymayanların olduğunu ifade eden Erdoğan, "Suriye halkının kendi iradesine sahip çıkmak için başlattığı mücadele terör örgütleri ve onları destekleyen güçler eliyle büyük bir felaketle neticelendi. Benzer bir durum Irak'ta karşımıza çıktı. Bu kadim bölge öz ve öz kardeşlerimizin yaşadığı şehirler yerle yeksan edildi. Halep'i, Kerkük'ün acısı hala tüm canlılığıyla yüreğimizdedir. Suriye halkına önce kendi vatandaşlarına devlet terörü uygulayan zalim yönetimin baskısıyla, ardından DEAŞ zulmüyle, şimdi PKK'nın uzantısı örgütler eliyle adeta kan kusturuluyor. Ülkemizde 3 milyonun üzerindeki Suriyeliyi misafir ederek kardeşlerimizin çektiği acıyı bir nebze azaltmaya çalıştık. Hani bülbülü altın kafese koymuşlar ille vatanım demiş ya, kendi evlerinden yurtlarından uzak olan bu kardeşlerimiz için de hiç şüphesiz en doğrusu kendi vatanlarına dönmektir. Kendi vatanlarında yaşamaktır. İnşallah o günler de gelecektir. Cerablus, El-Bab arasındaki bölgeye, şu ana kadar 100 bine yakın kardeşimiz geri dönerek kendi evlerine kavuştu. Toplamda 2 bin kilometre karelik alanı kendi kontrolümüze aldık. İdlib bölgesindeki operasyonu da tamamlamamızla birlikte buraya da geri dönüş olacağını düşünüyorum. Aynı şekilde Afrin'i de arındırdığımızda buraların asıl sahibi kardeşlerimiz evlerine kavuşacaktır. Tüm sınır bölgelerimizi güvenli hale getireceğiz. Çünkü sınır bölgelerimiz bir terör koridoru olarak bize tehdit oluşturuyor. Hiç kimse bize sadece Kilis'te şehir nüfusundan fazla sığınmacı barınırken sınırın karşı tarafındaki güçlerin terör örgütü olmadığını iddia edemez. Madem Suriye'de her şey güllük gülistanlık 3 milyondan fazla kimse niye bizim topraklarımızda yaşamak zorunda kalıyor. Sınırın öte tarafında sadece örgüt isimleri ve işaretleri değişiyor. Zulüm baki kalıyor. Dün zalimin adı rejimdi, DAEŞ'ti, bugün zalimin adı bir başka. Biz DAEŞ'e ne yaptıysak bugün de aynısını yaparak sınırlarımızın ötesini güvenli hale getireceğiz" dedi.

"ŞİMDİ SİZİ KİMSE ŞİİR OKUDUNUZ DİYE İÇERİYE ALAMAZ"

Şiir okuduğu için cezaevine girdiğini hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Gençler ben şiir okudum diye içeri girdim. Ama bakın şimdi sizi kimse içeri atamaz. Nereden nereye, bu ülke neler gördü. Bu ülkede kalkıp talim terbiye kurulunun onayladığı bir şiiri okuyorsun içeri alınıyorsun. Düşünebiliyor musunuz bugünleri yaşadık. Bu da Ziya Gökalp'e ait olan bir şiir. Ama bunların hepsi artık tarih oldu. Fikir, düşünce hürriyetinden yana olan utanmazlar ama o diyenler bizi mahkum etti. Bunlar da Bay Kemal'in arkadaşlarıdır. Bugün Kastamonu'da görevi devreden dava arkadaşlarıma partim adına teşekkür ediyorum. Bayrağı devralan kardeşlerime de Mevla'dan muvaffakiyetler temenni ediyorum. Görevi devreden kardeşlerim için görev bitmiş değil, gerek görevi devralan kardeşlerim, gerek devreden kardeşlerim ile beraber çalışmaya devam edecektir. Bu bizim zaten birliğimizin, beraberliğimizin en güzel örneğidir. Bunu yapacağız, Bizde ayrılık, gayrılık yok. Bu bir bayrak yarışı. Aynı takım için bayrağı devrediyoruz. Bu takımda asla bir defa hasımlık yok, hasbilik var" diye konuştu.

(Vedat Yunus İkizoğlu - Yasin Erdem - Burak Can Tokyürek - Sedat Ağacıkoğlu/İHA)

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Amerika ile Çalışmaktan Memnu Oluruz' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement