Amerikalı Araştırma Kuruluşu Pew: "Dindar Avrupalı Hristiyanlar Müslümanlara Karşı Tahammülsüz" - Son Dakika
Yaşam

Amerikalı Araştırma Kuruluşu Pew: "Dindar Avrupalı Hristiyanlar Müslümanlara Karşı Tahammülsüz"

Bir Amerikan araştırma kuruluşu olan Pew Araştırma Merkezi (Pew Resarch Center), 15 Batı Avrupa ülkesinde, 2017 yılında Nisan ayından Ağustos ayına kadar 12 dilde yapılan görüşmelerle aralarında Hristiyan olup da dindar olmayan 12 bin kişi dahil olmak üzere rastgele seçtiği 24 bin kişi ile...

30.05.2018 18:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bir Amerikan araştırma kuruluşu olan Pew Araştırma Merkezi (Pew Resarch Center), 15 Batı Avrupa ülkesinde, 2017 yılında Nisan ayından Ağustos ayına kadar 12 dilde yapılan görüşmelerle aralarında Hristiyan olup da dindar olmayan 12 bin kişi dahil olmak üzere rastgele seçtiği 24 bin kişi ile yaptığı telefon görüşmelerinde Allah inancını ve Batı Avrupalıların Müslümanlara ve göçmenlere karşı düşüncelerini ortaya çıkardı.

Yapılan görüşmelerde, İngiltere'de kiliseye giden Hristiyan İngilizlerin yüzde 45'i ve kiliseye gitmeyen Hristiyan İngilizlerin yüzde 47'si İslamın İngiliz değerleri ve kültürü ile bağdaşmayacağını düşündüklerini söyledi. Hiçbir dine inanmayan İngilizler ise yüzde 30'unun İslam inancının ülkelerinin değerleri ile uyuşmadığını, başörtüsü takmalarına müsaade edilmemesini söyledi.

Batı Avrupa ülkülerinde Hristiyan inancında olanları çoğu Ortadoğu ve Afrika'dan gelen göçmenlerin dürüst olmadıkları ve göçmenlerin sayısının azaltılmasından yana olduklarını söyledi.

Araştırmada dindar Hristiyanların ve Allah'a inanmayanların Müslümanlara karşı düşmanca his besledikleri ortaya konulurken, Avrupalılar, dinini uygulayıp kiliseye sık giden veya kendisini Hristiyan olarak niteleyip de kiliseye gitmeyen ve hiç inancı olmayanlar olarak üç gruba ayrıldı. Bu kesimlerin Allah inancı, mültecilere, Hristiyan ve Müslümanlara karşı düşünceleri soruldu.

Batı Avrupa'da İtalya hariç kendisini Hristiyan olarak tanımlamasına rağmen Kiliseye gitmeyen insanların Avrupa'da nüfusun çoğunluğunu oluşturduğu tespit edildi. Bu insanların Müslümanlara karşı daha toleranslı davrandığı ve Müslüman bir komşu olmaktan rahatsız olmayanların sayısının bir hayli yüksek olduğu belirtildi. Dindar olduğunu söyleyen Batı Avrupalıların sayısının ise bunlara nispetle çok düşük olduğu tespit edildi. Batı Avrupalı dindar Hristiyanların Müslümanların kültürlerinin kendi kültürlerine ters düştüğü inancında olduğu belirtildi.

İçinde Katolikleri ve Protestanları barındıran İngiltere ve Almanya gibi ülkelerde Müslümanlara karşı olumsuz tavır daha çok. Mesela İngiltere'de Katoliklerin yüzde 35'i ve Protestanların yüzde 16'sı ülkelerinde Müslümanların başörtüsüne müsaade edilmemesini istiyor.

Hristiyan olup da kiliseye gitmeyenlerin çoğunun Allah inancının bulunduğu ama bunun Hristiyanların inandığı şekilde olmadığını söyledikleri belirtildi.

Araştırmada hiçbir dine inanmayanların ise Allah inancı olanların çok az olduğu, ruhlarının olduğunu ve öbür dünya inançlarının bulunmadığı ifade edildi.

Hristiyan kültürü ile yetişip daha sonra ateist olanların, hiçbir dine göre yetiştirilmeyen ataistlere göre Müslümanlara karşı daha müsamahakar davrandıkları ifade edildi. Yine yapılan araştırmada Avrupa'da eğitim düzeyi yükseldikçe Hristiyanlıktan uzaklaşıldığı, Müslümanlara ve mültecilere karşı daha toleranslı davranışın geliştiği ifade edildi. - WASHINGTON

Kaynak: İHA

Son Dakika Yaşam Amerikalı Araştırma Kuruluşu Pew: 'Dindar Avrupalı Hristiyanlar Müslümanlara Karşı Tahammülsüz' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • 31 Mart yerel seçimleri sonrası en genç muhtarlar belirlendi
    15:06 31 Mart yerel seçimleri sonrası en genç muhtarlar belirlendi

    31 Mart yerel seçimleri sonrası yeni seçilen muhtarların en genci Ağırnas Mahallesi Muhtarı Cem Güven oldu. 1990 doğumlu olan Cem Güven, 34 yaşında Ağırnas Mahallesi için muhtarlık hizmeti yürütüyor. Genç ve dinamik muhtarlardan bir diğeri de Kocasinan İlçesi Boyacıköy Mahallesi Muhtarı 35 yaşındaki Ahmet Berk oldu.

  • Sakarya'da Çalındığı Sanılan Çanta, Sokak Köpeği Tarafından Alındı
    14:56 Sakarya'da Çalındığı Sanılan Çanta, Sokak Köpeği Tarafından Alındı

    Sakarya'nın Geyve ilçesinde, içerisinde ziynet eşyaları ve para bulunan çanta, sahipsiz bir sokak köpeği tarafından alınarak uzaklaştı. Güvenlik kamerası görüntülerine göre, köpek çantayı alıp tarladan uzaklaştırdı. Çift, çantanın çalındığını düşünerek jandarmaya haber verdi. Ancak çanta, yakınlarda bulunarak sahibine teslim edildi.

  • Balıkesir'de 70 kişiye bahçıvanlık belgesi verildi
    14:50 Balıkesir'de 70 kişiye bahçıvanlık belgesi verildi

    Balıkesir Çiftçi Eğitim Merkezi'nde düzenlenen 4. Uygulamalı Bahçıvanlık Kursu tamamlandı ve 70 kursiyere belgeleri törenle verildi. Kursiyerler, kursun faydalı olduğunu belirtirken, BAÇEM Müdürü Nazım Tanrıkulu bin 200 kişinin belge aldığını söyledi.

  • Malatya'da sepetli motosiklet kazası: 2 kişi yaralandı
    14:48 Malatya'da sepetli motosiklet kazası: 2 kişi yaralandı

    Malatya'nın Akçadağ ilçesinde meydana gelen kazada, sepetli motosikletin devrilmesi sonucu 2 kişi yaralandı. Kazada sürücü H.Y'nin bacağı sıkışırken, C.Y. ise düşerek yaralandı. Olay yerine jandarma, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekipleri tarafından sıkışan sürücünün bacağı kurtarıldı ve yaralılar ambulansla hastaneye götürüldü.

  • Marmaris'te Şiddetli Yağmur ve Hortum Sonrası Hasar Tespit Edildi
    14:36 Marmaris'te Şiddetli Yağmur ve Hortum Sonrası Hasar Tespit Edildi

    Marmaris'te etkili olan şiddetli yağmur ve fırtına sonucunda oluşan hortum, Marmaris Belediyesi ve Muğla Büyükşehir Belediyesi'nin bazı birimlerine hasar verdi. Belediye ekipleri, hasar tespiti yaparak çalışmalara başladı.

  • Bodrum'da meydana gelen heyelanda 2 işçi kurtarıldı
    14:34 Bodrum'da meydana gelen heyelanda 2 işçi kurtarıldı

    Muğla'nın Bodrum ilçesinde bir inşaat alanında meydana gelen heyelanda toprak altında kalan 2 işçi AKUT ekipleri tarafından kurtarıldı. İşçiler, sedyeyle güvenli alana taşındıktan sonra ambulanslarla Bodrum Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Yaralıların hayati tehlikelerinin bulunmadığı belirtildi.


Advertisement