Amerikalılar Türk Futboluna El Atıyor - Son Dakika
Spor

Amerikalılar Türk Futboluna El Atıyor

Amerikalı Bir Grup, Türk Telekom Lig A'da Lider Durumda Bulunan Gençlerbirliği Oftaşspor'u Satın Almak İçin Harekete Geçti.

10.04.2007 11:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Amerikalı bir grup, Türk Telekom Lig A'da lider durumda bulunan Gençlerbirliği Oftaşspor'u satın almak için harekete geçti.

Amerikalı bazı iş adamlarının kısa bir süre önce İngiltere Premier League takımlarından Manchester United ve Liverpool'un hisselerini almasının ardından bir başka Amerikalı grup Gençlerbirliği Ofaşspor'u satın almak için çalışmalara başladı. Türk Telekom Lig A'nın bitmesine 6 maç kala lider durumda bulunan ve Süper Lig'e koşar adım yaklaşan Gençlerbirliği Oftaşspor'a Mardin Bağımsız Milletvekili Süleyman Bölünmez ve Fortisbank'ın ardından Amerikalı bir grup talip oldu.

Amerika'da yaşayan ve Amerikalı bir grup adına Türkiye'de bir futbol takımı almak için Türkiye'ye gelen Ertan Bozkurt, Gençlerbirliği Kulübü Başkanı İlhan Cavcav ile bir görüşme yaptı. İlhan Cavcav'ın Gençlerbirliği Oftaşspor için 35 milyon YTL istediği ancak pazarlıklar sonrasında 15 milyon YTL'ye kadar indiği belirtildi. Ertan Bozkurt'un ise Kırmızı-siyahlı ekibi almak için 5 milyon YTL teklif ettiği, daha sonra 10 milyon YTL'ye çıktığı öğrenildi. İki tarafın anlaşmaya yakın olduğu ve kısa bir süre sonra yeniden görüşecekleri belirtildi. Gençlerbirliği Oftaşspor'un Süper Lig'e yükselmesi durumunda fiyatının artacağı, yükselememesi durumunda ise fiyatının düşeceği belirtildi.

Amaçlarının Türk futboluna katkı yapmak olduğunu belirten Ertan Bozkurt, Gençlerbirliği Oftaşspor'u satın alamamaları durumunda Sakaryaspor'u almak için girişimlere başlayabileceklerini sözlerine ekledi.

(EKO-KÇ-HO-S)

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Amerikalılar Türk Futboluna El Atıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement