Amerikan Tarihinin En Dramatik Olayı - Son Dakika
Güncel

Amerikan Tarihinin En Dramatik Olayı

Amerikan Tarihinin En Dramatik Olayı

National Geographic Channel Oscar Ödüllü Aktör Tom Hanks'in sunumuyla Bill O'Reilly'nin En Çok Satanlar listesine giren kitabını ekrana taşıyor

28.02.2013 10:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Billy Campbell'ın Abraham Lincoln'ü oynadığı belgeselde Jesse Johnson

John Wilkes Booth'u canlandırıyor; Ridley Scott ve Tony Scott ise yapımcı koltuğunda!

14 Nisan 1865.Tek bir silah atışı. Amerika Birleşik Devletleri 16. Başkanı'nı öldürmek üzere tutulmuş kararlı bir suikastçi. Ve bir dakika içinde, Amerikan ulusu sonsuza dek değişiyor. İzleyecekleriniz, Amerika tarihinin en çarpıcı ve en yankı uyandıran suçlarından bir tanesinin; Abraham Lincoln suikastının gerçek hikayesi!

Amerika tarihinin akıllarda en çok yer eden olayı Lincoln Suikasti belgeseli 3 Mart Pazar günü saat 21:00'de National Geographic Channel'da prömiyer edecek. Film tadındaki bu belgesel en güncel tarihi bilgilerle birlikte Başkan Lincoln'ün son günlerini ve bugüne kadar gerçekleşmiş en haince komployu ekranlara getiriyor.

Oscar ödüllü oyuncu Tom Hanks'in sunumuyla yayınlanacak olan belgeselde Billy Campbell Lincoln'u oynarken Jesse Johnson ise John Wilkes Booth karakterini canlandırıyor. "Alien", "Gladiator" ve "Top Gun" gibi izlenme rekorları kıran fimlere imza atmış Ridley Scott ve belgesel çekiminden kısa bir süre sonra hayatını kaybeden Tony Scott'ın yapımcılığını üstlendiği bu iki saatlik belgesel, Bill O'Reilly'nin en çok satan kitabından uyarlanarak dünya çapında yankı uyandıracak bir televizyon etkinliğine dönüştürüldü.

Lincoln Suikastı heyecan dolu bir polisiye romanın tüm özelliklerini barındırıyor: komplo, suikast ve tarihte benzeri olmayan bir insan avı. Henüz sona ermiş iç savaşın çalkantılı atmosferinde düzenlenmiş bir komplo ve hakarete uğramış "çılgın" bir adamın yürek burkan hikayesi bir arada işleniyor.

4 yıl süren savaşın ardından Güneyli John Wilkes Booth öç almak niyetindedir. Başkan Lincoln'u sadece köleliği değil Güneyli yaşam tarzını tamamen yok etmeye çalışan bir zalim olarak görmektedir. Başkanı kaçırmak için gizli bir komplo hazırlamaya başlar ve onu Güney'e götürmeye karar verir; ancak bu karanlık görev başarısız olur. Bu başarısızlık son derece alçak yeni bir planı doğurur: Başkan Lincoln'ü öldürmek. Booth'un cinayeti işlemesi tüm ulusu şok edecek ve Amerika Birleşik Devletleri genç nüfusunun en geniş insan avını ateşleyecektir.

"Benim işim Booth'un bilinen görüntüsünü daha da derinleştirmekti" diyen Johnson sözlerine şöyle devam ediyor: "Shakespear'in sahnelerde sergilediği karakterlerden bile daha komplike biri gibi göstermeye çalıştım. Sanatsal yeteneği, saplantıları ve Güneyli sertliğinin yanı sıra sonu kanlı biten tek kişilik oyununda nasıl kararlı ilerlediğini canlandırmaya uğraştım."

Campbell ise "Lincoln çok sevilen, uluslararası boyutta saygı gören birisi olduğu için onun aslında ne kadar tartışma yaratan bir başkan olduğunu unutmak kolay, gerçekte sürekli kendi suikastinin rüyasını görürmüş. Lincoln'un bu gizli tarafını ön plana çıkarmanın önemli olduğunu hissettik, daima birçok farklı ölüm şekliyle suikaste kurban gittiğini düşünürdü. Dış görünüşü oldukça kararlı ve temkinli görünse de içinde yaşadığı fırtınaları asla dışarı belli etmedi" diye ekliyor.

Belgesel filmde 14 Nisan günü Ford Theatre'de gerçekleşen suikastte hayatını yitiren başkanın son günlerine doğru bir geri sayım yaşanıyor: Lincoln'ün yaşamak için altı haftası, hayatta kalmak için birkaç günü ve son kez nefes almak için birkaç saati var...

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Amerikan Tarihinin En Dramatik Olayı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement