Amerikan Türk Cemiyeti'nden CNN Türk'e Ödül - Son Dakika
Güncel

Amerikan Türk Cemiyeti'nden CNN Türk'e Ödül

Amerikan Türk Cemiyeti\'nden CNN Türk\'e Ödül

Amerikan Türk Cemiyeti-ATS'nin 6. yıllık gala yemeği, 18 Ekim günü New York'ta Plaza Hotel'de gerçekleşti.

19.10.2012 16:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

The American Turkish Society (Amerikan Türk Cemiyeti-ATS)'nin 6. yıllık gala yemeği, 18 Ekim Perşembe günü (Türkiye saatiyle 03.00'te) New York'ta Plaza Hotel'de gerçekleşti.

Her yıl Amerikan ve Türk firmaların başarılı işbirliklerini ödüllendirmek için verilen The American – Turkish Society Kurumsal Ortaklık Ödülü bu yıl, Doğan Holding ve Turner ortaklığı ile kurulan CNN TÜRK'e verildi.

13 yıl önce kurulan başarılı ortaklığı temsilen Turner Broadcasting adına Philip I. Kent ve Doğan TV Holding Yönetim Kurulu Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ ödül aldı. Geceye ortaklığı anlatan özel bir tanıtım filminin ardından, Cemiyetin Başkanı Murat Köprülü'nün yaptığı açılış konuşmasıyla başlandı.

Mexico City'de olduğu için geceye katılamayan Coca-Cola'nın CEO'su Muhtar Kent, Philip Kent'e hitaben hazırladığı video mesaj ile CNN TÜRK ortaklığını tebrik etti.

CNN'in kıdemli Uluslararası muhabiri ve sunucusu Christiane Amanpour CNN TÜRK'ün habercilikteki öncü rolüne dikkat çekerken Türkiye'nin bütün müslüman coğrafyası için heyecan verici bir model olduğunu belirtti ve Philip Kent'e onur ödülünü takdim etti.

CNN TÜRK'ün kurucu ekibinden Philip I. Kent ödülünü aldıktan sonra, "Hala bizim 13 yıl önce kurduğumuz heyecanla ve başarıyla devam ediyor. Hem Arzuhan Doğan Yalçındağ'ı hem de CNN TÜRK çalışanlarını kutluyorum." dedi.

IMF'nin ilk kadın Başkanı Christine Lagarde Tokyo'da olması nedeniyle geceye katılamadığı için Arzuhan Doğan Yalçındağ'a hitaben bir kutlama mektubu gönderdi. Murat Köprülü'nün okuduğu mektubu, Amerika Birleşik Devletleri Genel Sekreteri Madeleine Albright'in Arzuhan Doğan Yalçındağ için hazırlanan video mesajı takip etti.

Ünlü iş adamı ve emlak devi Donald Trump ve kızı Ivanka Turmp da kürsüde, Doğan Grubu ve Türkiye ile yaptıkları işbirliğinden ne kadar mutlu olduklarını dile getirdiler.

Ve Donald Trump, Arzuhan Doğan Yalçındağ'a onur ödülünü takdim etti.

Son olarak kürsüye gelen ve ödülü alan Doğan TV Holding Yönetim Kurulu Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ, "Bu ortaklıkla biz sadece iki şirket ya da iki ülke ilişkilerine değil, dünya barışı ve iletişimine de katkıda bulunmayı amaçladık. Umarız çok daha başarılı oluruz.' dedi.

Amerikan ve Türk iş dünyasının önde gelen 400'den fazla isminin katıldığı galada, ATS'nin kültürel ve eğitim programları için 500 bin dolardan fazla para toplandı. Turner Yayıncılık Sistemleri ve Doğan TV Holding'in yanı sıra, geceye destek veren kişi ve kuruluşlar arasında Baker & McKenzie LLP ve Türkiye'deki ortakları Esin Hukuk Firması bulunurken, diğer önemli destekçiler arasında Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı (ISPAT), Amerikan Ulusal Basketbol Ligi (NBA), Sabancı Holding, Tamer ve Elif Seçkin, Coca-Cola ve DEİK/Türk-Amerikan İş Konseyi yer aldı.

Amerika'dan ve Türkiye'den gelen misafirlerin arasında; diplomatlar, öncü iş yatırımcıları, sanatçılar, eğitimciler ve gözde gazeteciler bulundu.

Arzuhan Doğan Yalçındağ, Doğan TV Holding Yönetim Kurulu Başkanı;

Mehmet Ali Yalçındağ, Yandex Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı;

Vuslat Doğan Sabancı, Hürriyet Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı;

Begümhan Doğan Faralyalı, Doğan Holding Yönetim Kurulu Başkanı;

Hanzade Doğan Boyner, Doğan Gazetecilik Yönetim Kurulu Başkanı;

Aydın Doğan Yalçındağ ve Alihan Yalçındağ, Arzuhan Doğan Yalçındağ'ın oğulları;

İrfan Şahin, DTVH CEO'su;

Barış Tünay, CNN TÜRK Genel Müdürü;

Ferhat Boratav, CNN TÜRK Haber Genel Yayın Yönetmeni;

Erdem Seçkin, Doğan TV Holding Başkan Yardımcısı, CFO;

Mehmet Ali Birand, Kanal D Haber Grup Başkanı;

Alpay Güler, DTVH Holding Operasyon Grup Başkanı;

Özge Bulut Maraşlı, DTVH Strateji ve Proje Geliştirme Başkan Yardımcısı;

Tony Maddox, CNN International Başkan Vekili;

Rani Raad, Turner International Türkiye, Orta Doğu ve Afrika'dan sorumlu Başkan Vekili;

Levent Bilgen, New York Başkonsolosu;

Dr. Ibrahim Turhan, Istanbul Stock Exchange Başkanı;

Ivanka Trump and Jared Kushner;

Dr. Mehmet Oz;

Rahmi M. Koç, Koç Holding Onursal Başkanı;

Ersin Özince, İş Bankası Yönetim Kurulu Başkanı;

Oya Eczacıbaşı, İstanbul Modern Sanat Müzesi'nin Yönetim Kurulu Başkanı;

Ufuk Gökçen, İslam Konferansı Örgütü'nün BM nezdindeki Daimi Temsilcisi Büyükelçi;

Zeid Ra'ad, Ürdün Prensi;

James F. Hoge, Eski "Foreign Affairs" dergisi Dış İşleri Editörü;

Rabbi Arthur Schneier;

Haluk Dinçer, Sabancı Holding Perakende Grup Başkanı;

Ümit Taftalı, Kıraça Holding Yönetim Kurulu Üyesi;

Rona Yırcalı, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) İcra Kurulu Başkanı;

Fern Mallis, NY Fashion Week'in Yaratıcısı;

Miss USA Olivia Culpo;

TV yüzleri Sonya Tremont-Morgan ve Ryan Serhant.

Topluluk yıllık gala yemeklerini, Amerikan ve Türk firmaların başarılı işbirliklerini kutlamak için 2006 yılında düzenlemeye başladı.

ATS ilk olarak, 50 yıllık Ford Motor Company ve Koç Holding işbirliğini kutladı. İlerleyen senelerde, Citi - Sabancı Holding, GE ve Doğuş Grubu, Coca-Cola ve Anadolu Grubu ortaklıklarından dolayı ödüle layık görüldü. Son olarak geçtiğimiz sene, Turkcell'in New York Stock Exchange'de geçen 10 yılı ödüllendirildi.

CNN TÜRK

11 Ekim 1999'da, önde gelen iki adet medya kuruluşu, Turner Broadcasting System, Inc. ve Doğan Medya Grubu, hayal gücü, adanmışlık ve deneyimi yeni bir kanal kurmak için bir araya getirdi. CNN TÜRK, kurucu ortaklarının birinci sınıf, 24 saat Türkçe haber kanalı kurma tutkusu ile 1999 yılında İstanbul Depremi'nin hemen sonrasında kuruldu. O günden bu yana, CNN TÜRK son dakika haberleri, finans, spor ve lifestyle kapsamlı programları ekrana taşıyor. Bu yayınlar ve programlar, İstanbul ve tüm Türkiye'de yer alan habercilerin yaptığı CNN TÜRK'ün bağımsız, tarafsız haberciliğinin imzasını taşıyor. Türkiye'nin ilk ve tek uluslararası ortaklı televizyon kanalı olarak iş dünyasında ses getirdi. Global  ekonomik meydan okuma çağında, CNN TÜRK ulusal ve global reklam verenler ile işbirliği yaptı. CNN TÜRK'ün yayın ağı; kablolu, uydu ve IPTV'yi kapsıyor. CNN TÜRK markası, CNN TÜRK Radyo, CNNTURK.com, CNN TÜRK Smart Tv ve iPad, iPhone, Samsung, Bada, Nokia Ovi, Blackberry ve Android gibi güçlü uzantılarla destekleniyor. www.cnnturk.com

Turner Broadcasting System, Inc.

R.E. "Ted" Turner, 1970'te Atlanta UHF Kanal 17'yi aldıktan sonra iş, ekonomi  ve bir dizi sıra dışı ilkleri lanse etti. 1976'da, Turner ilk ulusal kablolu televizyon networkünü tanıttı ve The Superstation adını koydu. Dört yıl sonra, Turner Broadcasting, dünyanın en güçlü, saygı duyulan ve onur duyulan medya markası CNN ile 24 saat kablolu yayın yapan haber kanalını kurdu. 50. yılında, dünya üzerinde 200'den fazla ülkede ve bölgede televizyon üzerinden yayın yapıyor. CNN markalı haberler, eğlence, animasyon, gençler ve yetişkinler için spor çevresinde yaratıldı ve yayınlandı. Turner Broadcasting'i ilk günlerinden bu yana tutku, yaratıcılık ve meydan okuma şekillendirdi. Bu güçler Tuner'ı; global lider, girişimci, partner ve günümüzün en büyük başarı hikayelerinden biri haline getirdi.

Time Warner Company'nin merkezi olan Turner, Atlanta-Georgia'dadir.

www.turner.com

www.timewarner.com

Doğan TV Holding A.Ş

Doğan TV Holding; (DTVH) lider ana akım eğlence kanalı Kanal D, en çok tercih edilen haber kanalı CNN TÜRK, ikinci en geniş DTH dijital platform DSMART, drama prodüksiyon firması D Production, müzik yapım firması DMC, 3 ulusal radyo istasyonu ve pek çok tematik kanalı ile Türkiye'de yer alan en geniş yayın grubudur.

Zengin içeriği ile DTVH, milyonlarca Türk izleyicisi ile beraber Doğu Avrupa, Orta Doğu ve Orta Asya'da 73 ülkeden 100 milyon izleyiciye ulaşmaktadır. Yayın ilkeleri, Doğan TV Holding altında düzenlenmektedir.

www.dmg.com.tr

www.doganholding.com.tr

The American Turkish Society (Amerikan Türk Cemiyeti – ATS)

ATS'nin misyonu, Amerika ve Türkiye arasındaki iş, ekonomi, politik ve kültürel bağları kuvvetlendirmektir. Topluluk,  tartışma ortamı oluşturmak/söyleşmek ve U.S-Türkiye ilişkilerini geliştirmek için devlet, iş ve sivil toplumdaki liderleri toplantıya çağırır. İki ülke arasındaki eğitim, kültür alışverişi, hayırseverlik ve networking hakkında anlayışı ve iş birliğini teşvik eder. Topluluk,  Amerikan toplumunu Türkiye'nin güncel politikaları, ekonomisi, tarihi ve toplumu hakkında bilgilendirir. Topluluk,  Türk sanatını ve kültürünü aydınlatan programları destekler ve hazırlar, Moon ve Stars Project. ATS  1949'da bir grup ziyaretçi tarafından kurulan en eski kar amacı gütmeyen, bağımsız, barış, refah için Amerika ve Türkiye arasında köprüler kurmaya kendini adamış apolitik ve kar amacı gütmeyen bir organizasyondur.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Amerikan Türk Cemiyeti'nden CNN Türk'e Ödül - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement