Amik Ovası'nda Muz Yetiştirdi - Son Dakika
Güncel

Amik Ovası'nda Muz Yetiştirdi

Hataylı çiftçi Hüseyin Şanverdi (60), Amik Ovası'nda arazisine kurduğu 10 dönümlük serada muz yetiştirmeye başladı.

07.10.2017 15:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hataylı çiftçi Hüseyin Şanverdi (60), Amik Ovası'nda arazisine kurduğu 10 dönümlük serada muz yetiştirmeye başladı.

Hatay'ın Kırıkhan ilçesine bağlı Muratpaşa Mahallesi'nde 10 dönümlük arazisine muz eken çiftçi Şanverdi, ilk hasadını yaptı.

Şanverdi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçen yıl sera kurma çalışmalarına başladığını ve 3 ay sonra serada muz ekimi gerçekleştirdiğini söyledi.

Yaklaşık 2 bin 400 fidan muz ekimi gerçekleştirdiğini bunun yaklaşık 2 bin 300'e yakın miktarından bir yıl sonra ürün almaya başladığını anlatan Şanverdi, "Ortalama Mersin tarafında ilk yıl için 7-8 tarak tabir edilen muz tutumu varken biz de 12 ile 13 ortalama gerçekleşti. Yaklaşık her salkım 35 ile 50 kilo arası geliyor. İlk yıl için çok iyi bir verim oldu. Deneyimim ve araştırmalarımla şunu gördüm, Amik Ovası muz yetiştiriciliği için ideal bir yer, topraklarımız çok verimli." diye konuştu.

Şanverdi, ovada bulunan diğer çiftçilere de muz ekimi için öneride bulunarak ilçede bir pazarın oluşması için herkesin yapabileceğini aktardı.

Ovada bir ilk

Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Ali Temizkan ise nem ve sıcaklık açısından çiftçilerin dezavantajlı olmasına rağmen Şanverdi'nin muz yetiştirmeye karar verdiğini belirtti.

Sonucun başarılı olduğuna değinen Temizkan, şunları kaydetti:

"Çiftçimiz yaptığı bu muz serası ile diğer çiftçilerimize de örnek olacağını düşünüyorum. Muz dışında hiçbir üründe bu kadar getiri elde etmek mümkün değil ve muz çok yıllık bir bitki. 10 dönüm olarak Hatay'da tek parça muz olarak bu şekilde bir sera bulunmuyor. Bu çalışma çiftçilerimiz için iyi bir örnek olacaktır."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Amik Ovası'nda Muz Yetiştirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement