"Amil Bey", saçlarını "Kel Mahmut"u hatırlatması için kazıtmış - Son Dakika
Kültür Sanat

"Amil Bey", saçlarını "Kel Mahmut"u hatırlatması için kazıtmış

"Amil Bey", saçlarını "Kel Mahmut"u hatırlatması için kazıtmış

Bir dönem Türk televizyonlarının en sevilen dizilerinden olan Hayat Bilgisi'nde "Amil Bey" karakterini canlandıran oyuncu Tarık Papuççuoğlu, hala kendisinin bu rolle anılıyor olmasından memnuniyet duyuyor.

18.01.2020 11:28  Güncelleme: 12:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bir dönem Türk televizyonlarının en sevilen dizilerinden olan Hayat Bilgisi'nde "Amil Bey" karakterini canlandıran oyuncu Tarık Papuççuoğlu, hala kendisinin bu rolle anılıyor olmasından memnuniyet duyuyor.

Tekstilci baba ve ev hanımı annesinin dört çocuğundan biri olan 71 yaşındaki Papuççuoğlu, çocukluk yıllarında merakı ve ailesinin desteğiyle tiyatroya gönül verdi.

İkinci Bahar dizisinde "Kebapçı Vakkas" rolüyle tanınmaya başlayan tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu iki çocuk babası Papuççuoğlu, 2003'te senaryosunu Gani Müjde'nin yazdığı "Hayat Bilgisi" dizisinde okul müdürü "Amil Bey" karakteriyle ön plana çıktı.

Kariyeri boyunca sektörün aranan yüzlerinden biri haline gelen Papuççuoğlu, meslek hayatında çok sayıda dizi ve filmde rol aldı.

Oyunculuktan hiç kopmadı

Papuççuoğlu, Muğla'nın Bodrum ilçesindeki evinde AA muhabirine, İstanbul'da doğduğunu, keyifli bir çocukluk yaşadığını anlattı.

Mimarlık bölümünü bitirdiğini ancak hiç mimarlık yapmadığını ifade eden Papuççuoğlu, şunları kaydetti:

"Çocuklara evimizin bahçesinde Hacivat Karagöz oynatırdım. Lise yıllarında amatör olarak tiyatroya başladım. Üniversite okurken de oyunculuğa devam ettim. Baba mesleği tekstilcilikle de uzun yıllar uğraştım. Tekstil sanayiciliği hayatım 30 yıl sürdü. Küçük atölyede başlayan işimiz entegre bir tesis haline geldi, çok ciddi rakamlarla ihracat yapan büyük bir firma olduk. 50'li yaşlara gelince de 'Artık bırakayım, en çok sevdiğim meslek olan oyunculuğa, tiyatroculuğa devam edeyim' dedim."

Papuççuoğlu, sanayicilik hayatı boyunca da tiyatroyu hiç bırakmadığını, arada Atıf Yılmaz ile sinema filmi çektiklerini bildirdi.

Dizi çalışmalarının 1984'den sonra başladığını, dizilerin hep hayatında olduğunu vurgulayan Papuççuoğlu, "Birçok tiyatro kumpanyasında yer aldım. Zeki Alasya ve Metin Akpınar ile Devekuşu Kabare'sinde kısa süre oynadım. Ferhan Şensoy'un da olduğu birçok tiyatroda yer aldım. Şimdi de Bodrum Belediyesi Şehir Tiyatrosunda güzel işler yapıyoruz. Oyunlarımızın ilgi görüyor olması bizi mutlu ediyor." diye konuştu.

Gerçekçi olması için saçlarını kazıttı

"Hayat Bilgisi" dizisindeki rolüne de değinen Papuççuoğlu, şöyle konuştu:

"Hayat Bilgisi dizisi 2003'te başladı ve dört sezon sürdü. Gani Müjde'nin yazdığı, Ali Gündoğdu'nun ilk başarılı işlerinden biriydi. O zamanlar tanımadığım Ali Gündoğdu'dan bir telefon aldım. 'Yeni bir projeye başlıyoruz ne dersiniz?' dedi. Ben de 'tamam' dedim. Gani Müjde bana 'Bu dizide kel olacaksınız, 'Kel Mahmut Hoca'yı hatırlatan bir tip istiyoruz' dedi. Ben de 'Başı açık arkadaşlar var, onları oynatın' dedim. Ancak 'İlla sen olacaksın' dedi. Yüksek teknolojik kamera nedeniyle kullandığımız peruk anlaşılınca berbere gittim ve saçlarımı kazıttım. Saçı dökülmemiş bir adam olduğum için dört sezon süren projede hep saçlarımı kazımak zorunda kaldım. Çok güzel anılarla dolu başarılı bir diziydi, 137 bölümde tamamlandı. Hala bu rolle tanınıyorum."

Şiddet içerikli dizilere eleştiri

Türkiye'de çok yetenekli genç oyuncuların olduğunu anlatan Papuççuoğlu, her türlü rolü oynayabilmenin oyunculuk olduğunu kaydetti.

Şiddet içerikli dizilere de değinen Papuççuoğlu, "O kadar vurdulu, kırdılı projeler var ki. Bence Türk toplumunun hak etmediği aşırılıkta çekiliyor. Dizi süreleri de çok uzun. Bunun uzun olması ekibin yorulmasına yol açıyor. Dizi çekmek çok zor bir iş. Tempo düşüyor, tekrar oluyor. İçime sinen bir senaryoyu kabul ederim." dedi.

En büyük hobilerinden birisinin de marangozluk ve tamir işiyle uğraşmak olduğunu belirten Papuççuoğlu, evinin bahçesindeki küçük atölyede uğraş verdiğini, mahallesinde ihtiyacı olan komşularına yardım etmekten büyük keyif aldığını söyledi.

Gülgün Akansu Papuççuoğlu ise eşinin çok pozitif ve duygusal bir yapıya sahip olduğunu dile getirerek "Yardımsever bir insandır. Kendisini çok seviyorum. Hobi olarak mum yapıyorum. O da bana atölyesinde mum kalıpları yapıyor." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat 'Amil Bey', saçlarını 'Kel Mahmut'u hatırlatması için kazıtmış - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Hatay'da İsa Mesih Kilisesi Vakfı Kuruldu
    10:38 Hatay'da İsa Mesih Kilisesi Vakfı Kuruldu

    Hatay'da kurulan İsa Mesih Kilisesi Vakfı, Türkiye Cumhuriyeti'nin tarafı olduğu Uluslararası Sözleşmeler ile Türkiye Cumhuriyeti Anayasası, kanunları ve tüm mevzuat hükümlerine uygun olarak Hıristiyan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları ve usulüne uygun olarak ikamet eden yabancı uyruklu Hıristiyanlar'ın temel kurallara uygun olan dini, sosyal, kültürel ihtiyaçlarını karşılamak ve toplumda sevgi ve dayanışmayı sağlamak amacıyla kurulmuştur.

  • Eskişehir'de Kızının Öldürülmesinin Ardından Açılan Resim Sergisi
    10:31 Eskişehir'de Kızının Öldürülmesinin Ardından Açılan Resim Sergisi

    Eskişehir'de kızının eski sevgilisi tarafından öldürülmesinin ardından psikolojik destek almak amacıyla gittiği resim kursunda ortaya çıkarttığı eserlerle sergi açan Mesut Çolakoğlu, 'Elimizden geldiği kadar diğer kadınlarımızı da dile getirmeye çalıştık, bu tür cinayetlerin artık bir son bulmasını istiyorum' dedi. Ayşenur Çolakoğlu adına açılan 'Ayşenur Resim Sergisi', ziyaretçilere büyük duygu yoğunluğu yaşattı. Sergi, Ayşenur Çolakoğlu'nun ve diğer cinayete kurban giden kadınların hayallerini ve yapacaklarını yansıtan resimlerle doluydu.

  • Eskişehir'de öldürülen genç kızın babası sergi açtı
    09:49 Eskişehir'de öldürülen genç kızın babası sergi açtı

    Eskişehir'de erkek arkadaşı tarafından öldürülen Ayşenur Çolakoğlu'nun babası, kızının hayallerini gerçekleştirmek ve kadın cinayetlerine dikkat çekmek amacıyla resim sergisi açtı. Sergide, baba ve kursiyerlerin Ayşenur Çolakoğlu anısına yaptığı 35 parça eser yer alıyor.

  • İzmir Devlet Opera ve Balesi, konserle şehitleri andı
    09:38 İzmir Devlet Opera ve Balesi, konserle şehitleri andı

    İzmir Devlet Opera ve Balesi, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. yıl dönümü dolayısıyla Elhamra Sahnesi'nde seyirciyle buluştu.

  • İmamoğlu, genç belediye başkan adaylarıyla bir araya geldi
    01:45 İmamoğlu, genç belediye başkan adaylarıyla bir araya geldi

    İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP'nin genç belediye başkan adaylarıyla İstanbul'daki Dijital Deneyim Müzesi'nde düzenlenen programda bir araya geldi. İmamoğlu, genç yöneticilerin yeni nesil belediyecilik taleplerine hızlı ve pratik çözümler üretebileceğini belirtti. Ayrıca, İmamoğlu konuşmasında gençlere yönelik yapılan hizmetlerden ve gelecek hedeflerinden de bahsetti.

  • Boğaziçi Üniversitesi Geleneksel Ramazan İftarı
    00:41 Boğaziçi Üniversitesi Geleneksel Ramazan İftarı

    Boğaziçi Üniversitesi İslam Araştırmaları Kulübü'nün (BİSAK) ev sahipliğinde düzenlenen 'Boğaziçi Üniversitesi Geleneksel Ramazan İftarı' etkinliği, üniversitenin Güney Kampüsü'nde gerçekleştirildi. Öğrenciler ve akademisyenlerin de katıldığı etkinliğe 3 bini aşkın kişi katıldı. İftarın ardından katılımcılar cemaatle akşam namazı kıldı ve toplu dua etti.

  • Kerem Bürsin ve İrem Helvacıoğlu'nun Başrolünde Olduğu Eflatun Filminin Galası Yapıldı
    00:09 Kerem Bürsin ve İrem Helvacıoğlu'nun Başrolünde Olduğu Eflatun Filminin Galası Yapıldı

    Kerem Bürsin ve İrem Helvacıoğlu'nun başrollerini paylaştığı Eflatun filminin galası Torun Center'da gerçekleştirildi. Yönetmen Cüneyt Karakuş, filmin senaryosunun 2013'te kaleme alındığını ve pandemi öncesi çekimlerin tamamlandığını belirtti. Film, görme engelli bir kadının saf ve gerçek aşkı bulma hikayesini anlatıyor. Ayrıca, film Japonya, Kırgızistan, Bangladeş ve Fransa gibi ülkelerde de gösterildi.

  • Kahramanmaraş'ta Depremzedeler İçin Karagöz-Hacivat Gösterisi Düzenlendi
    23:04 Kahramanmaraş'ta Depremzedeler İçin Karagöz-Hacivat Gösterisi Düzenlendi

    Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ramazan etkinlikleri kapsamında, depremzede çocuklar için Karagöz-Hacivat gösterisi düzenlendi. Gölge oyunu sanatçısı Hüseyin Yozgatlı tarafından sunulan gösteri, çocuklar tarafından ilgiyle takip edildi. Gösteriyle çocukların yüzleri güldürülmeye çalışıldı.


Advertisement