Amine Sultan Tan'ın "Ruh Yansımaları" Sergisi Açıldı - Son Dakika
Güncel

Amine Sultan Tan'ın "Ruh Yansımaları" Sergisi Açıldı

Amine Sultan Tan\'ın "Ruh Yansımaları" Sergisi Açıldı

Ressam Amine Sultan Tan, hazırladığı eserlerini 'Ruh Yansımaları' adını verdiği sergisiyle sanatseverlerin beğenisine sundu.

22.05.2014 11:54  Güncelleme: 12:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Üsküdar Bağlarbaşı Kültür Merkezi Fuaye salonunda açılan resim sergisinde, sanatçının 50'yi aşkın eseri yer alıyor. Ak Parti İl Başkan Yardımcısı Ali Haydar Yıldız ve Ak Parti Kadın Kolları Başkanı Av. Özlem Zengin Topal'ın açılışını gerçekleştirdiği sergiye çok sayıda davetli katıldı. Sergide, sanatçının Phota Detail tekniği kullanarak, duygularını, realist bir yaklaşımla yansıtarak oluşturduğu eserler beğeni toplarken, 22 ayar altınla hazırlanan "Lafzatullah" eseri çok büyük ilgi gördü.

Âmine Sultan Tan, ilkokul sıralarında başlayan resim sanatına olan ilgisini yıllar içerisinde geliştirerek profesyonelleştirdi. Ressamın tablolarının çoğu realist çalışmalardan oluşuyor. Tuval üzerine yağlıboya yapılarak uygulanan bu tekniğe Photo Detail de deniyor. Bu çalışmalar soyut resme göre daha çok emek, incelik, simetri, canlılık, gerçeklik ve ışık istiyor; bu yüzden de zor ve detaycı eserler olarak görülüyor. Âmine Sultan Tan bu tarzı natürmort, manzara ve mekanda oldukça başarılı bir şekilde uyguluyor. Ayrıca Tan'ın sergisinde, illüstrasyona benzeyen kutsal temalı soyut resimler de yer alıyor. Bir örneği daha bulunmayan bu tür orijinal yorumlamalar sadece sanatçının kendine has çalışmalarını kapsıyor. Sergide modern ve dekoratif çalışmalar da sanatseverlerin beğenisine sunuluyor. 50'yi aşkın eseriyle ziyaretçisiyle buluşan Tan, eli kalem tuttuğu günden beri resimle iç içe yaşıyor. 2 1 Mayıs'ta açılan Ruh Yansımaları sergisi, Bağlarbaşı Kültür Merkezi Fuaye salonunda 4 gün boyunca devam edecek.

"Kabiliyet Gerekiyor Ama Eğitim Almak Da Önemli"

Ev hanımı olduğunu ve insanın istedikten sonra her şeyi yapabileceğini belirten Amine Sultan Tan, "En az 10 senenin birikimini sanatseverlerin beğenisine sunduk. Çocukluğumdan beri resimle iç içeyim; ancak profesyonel olarak resim sanatıyla uğraşım on yılı aştı. Bu döneme kadar sanatımda daha fazla olgunlaşmak için bekledim. Kendimi daha hazır hissettiğim zamanda eserlerimi sergilemek istedim. Ruh Yansımaları adını verdiğimiz sergimde elliyi aşkın eser bulunuyor. Benim çalışmalarımın genelinde Photo Detail tekniği bulunuyor. Bunlar, ayrıntılı, birebir tabiatın yansıması olan eserler. Bu teknik günümüzde ressamlar tarafından çok kullanılmıyor. Çok zor, incelik isteyen bir iş. Ben detay ve ince çalışmayı çok sevdiğim için bu şekilde çalışıyorum. Kabiliyet gerekiyor ama üzerine bir eğitim almak da önemli. Çünkü işin teknik safhaları var. Şu anda ders de veriyorum. Ev hanımıyım üç çocuğum var; ancak insan istedikten sevdikten sonra gerçekten yapabiliyor." ifadelerini kullandı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Amine Sultan Tan'ın 'Ruh Yansımaları' Sergisi Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement