Ampute Futbol Milli Takımı Engellere Bir Kez Daha Çalım Attı - Son Dakika
Güncel

Ampute Futbol Milli Takımı Engellere Bir Kez Daha Çalım Attı

Ampute Futbol Milli Takımı engellere bir kez daha çalım attıİSTANBUL, (DHA) 'MALTEPE Belediyesi 3 Aralık Dünya Engelliler Günü için özel bir program düzenledi.

01.12.2017 17:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ampute Futbol Milli Takımı engellere bir kez daha çalım attı

İSTANBUL, (DHA) 'MALTEPE Belediyesi 3 Aralık Dünya Engelliler Günü için özel bir program düzenledi. 'Engellere Çalım' adıyla düzenlenen etkinlikte Ampute Futbol Milli Takımı ve Ünlüler Karması Futbol maçıyla engeller bir kez daha kaldırıldı.

Yalçın Kızılay Spor Salonu'nda düzenlenen futbol müsabakasında Ünlüler Karması Takımı'nda Ogeday Girişken, Mustafa Kocabey, Ahmet Dursun, İbrahima Yattara, Atakan Yalçınkaya ve Adem Kılıççı yer alırken, Ampute Futbol Milli Takımı'nda Fatih Karakuş, Serkan Dereli, Sedat Kurt ve Feyyaz Gözüaçık oynadı. Maçı izlemeye gelen vatandaşlar, tezahüratlar yaparak maça büyük ilgi gösterdi.

'ENGELLİLER ACINACAK BİREYLER DEĞİLDİR'

Engellilerle düzenlenen maçları geleneksel hale getirdiklerini kaydeden Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, maç öncesi yaptığı konuşmada şunları söyledi:

'Her yıl Aralık ayının ilk haftası engelliler için bir etkinlik yapmaya çalışıyoruz. Amacımız toplumsal duyarlılığı biraz daha artırabilmek. Engellere karşı olan önyargıları ortadan kaldırma, toplum olarak onları sahiplenmemiz gerektiğini ve onların acınacak birey olmadıklarını anlatma çabası içerisindeyiz. Maltepe'de Engelliler gerçekten ayrıcalıklıdır. Burada elimizden geldiğince onların sorunlarını çözmeye çalışıyoruz.'

'BİR KEZ DAHA ENGELLİLERLE MAÇ YAPIP ONLARIN YANINDA OLACAĞIM'

Renkli görüntülere sahne olan ve berabere biten maç sonrası konuşan İbrahimaYattara, 'Futbolu doğduğumdan beri oynuyorum. Ama bugün engellilerle maç yaptım. Çok mutlu oldum. İnşallah bir kez daha onlarla maç yapıp onların yanında olacağım' diye konuştu.

'BUGÜN ENGELLERE ÇALIM ATTIK'

Ampute Futbol Milli Takım ile maç yaparak bir kez daha engellere çalım attığını kaydeden Ünlüler Karması Takımı'nda yer alan boksör Adem Kılıççı, 'Bizim amacımız engellere çalım atmaktı. Maç da berabere bitti. Demek ki engel demen bir şey yokmuş. Bir kez daha gördük. Onlar maçta bizi zorladı. Ben maçın bu kadar zorlu geçeceğini düşünmüyordum. Ampute Milli Takımı gerçekten çok iyi çalışmış. Çalışınca başarmanın kolay olduğunu bir kez daha bize gösterdiler' şeklinde konuştu.

' ÖRNEK OLMAKTAN DOLAYI MUTLUYUM'

Rakip oyunculara teşekkür eden Ampute Futbol Milli Takımı oyuncusu Feyyaz Gözüaçık, engellilere örnek olmaktan dolayı büyük mutluluk içinde olduğunu kaydetti.

(FOTOĞRAFLI)

(Tür: İstanbul)

Ampute Futbol Milli Takımı Engellere Bir Kez Daha Çalım Attı
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ampute Futbol Milli Takımı Engellere Bir Kez Daha Çalım Attı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kayseri'de Yabancı Uyruklu Şahsı Bıçaklayarak Öldüren Adam Tutuklandı
    23:42 Kayseri'de Yabancı Uyruklu Şahsı Bıçaklayarak Öldüren Adam Tutuklandı

    Kayseri'nin Melikgazi ilçesinde, aralarında husumet bulunan M.P. ile yabancı uyruklu Abdul Shaid Zahin arasında çıkan tartışma sonucunda M.P. tarafından bıçaklanan Zahin hayatını kaybetti. Şüpheli M.P. gözaltına alındıktan sonra tutuklanarak cezaevine teslim edildi.

  • İçişleri Bakanı Müfettiş Görevlendirdi, DEM Parti'den Yanıt Geldi
    23:42 İçişleri Bakanı Müfettiş Görevlendirdi, DEM Parti'den Yanıt Geldi

    Yerel seçimlerin ardından Diyarbakır Belediye Meclisi salonundan Türk bayrağının kaldırılması ve Mardin Büyükşehir Belediye Meclisi'nin açılışında 'İstiklal Marşı'nın okutulmadığına' ilişkin İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya mülkiye müfettişlerini görevlendirdi. DEM Parti'den ise konuya ilişkin yanıt geldi.

  • Hatay İskenderun'da 4 hükümlü ve 5 şüpheli yakalandı
    23:38 Hatay İskenderun'da 4 hükümlü ve 5 şüpheli yakalandı

    Hatay'ın İskenderun ilçesinde, kesinleşmiş hapis cezası bulunan 4 hükümlü ile çeşitli suçlardan aranan 5 şüpheli yakalandı. Operasyonlarda bir tabanca, 90 fişek, 4 tüfek, 11 tüfek fişeği ile 1 bıçak ele geçirildi. Tutuklanan şüpheliler adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

  • Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında 29 düzensiz göçmen yakalandı
    23:33 Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında 29 düzensiz göçmen yakalandı

    Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında Sahil Güvenlik Kuzey Ege Grup Komutanlığı ekipleri tarafından hareket halinde bir lastik bot tespit edildi. Yapılan operasyonda Afganistan ve İran uyruklu 8'i çocuk toplam 29 düzensiz göçmen yakalandı. Göçmenler, işlemlerinin ardından Ayvacık Geri Gönderme Merkezine teslim edildi.

  • Kayseri'de kız isteme kavgasında silahlı saldırı: 1 yaralı
    23:24 Kayseri'de kız isteme kavgasında silahlı saldırı: 1 yaralı

    Kayseri'nin Kocasinan ilçesinde kız isteme esnasında çıkan silahlı kavgada bir kişi yaralandı. Kız istemeye giden bir kişi ile aile arasında çıkan tartışmanın büyümesi üzerine saldırgan, yanında getirdiği pompalı tüfekle kızın abisine ateş etti. Yaralanan kişi hastaneye kaldırılırken, saldırgan ise polis tarafından gözaltına alındı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.


Advertisement