Köy yoluna giren sürücüler, yolun ortasında duran mezarı görünce şaşıp kalıyor - Son Dakika
Güncel

Köy yoluna giren sürücüler, yolun ortasında duran mezarı görünce şaşıp kalıyor

Bursa'da Osmanlı'dan kalan bir köyün ana yolunda ilerlemek isteyen sürücüler, aniden karşılarına çıkan mezarı görünce şaşırıp kalıyor. Mezarın yatır olduğunu düşünen köylüler ise, mezarı kaldırmaya çalışan iş makinesinin paletlerinin ve kepçesinin koptuğunu söylüyor.

16.11.2020 09:57  Güncelleme: 11:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gürsu ilçesinin Karahıdır köyünde, yolun ortasında bulunan mezar sürücülerin ilgisini çekiyor. Yıllardır burada bulunan mezar 1977 yılında yapılan yol çalışmalarında dozerle kaldırılmak istendi.

PALETLERİ KOPTU

Bu mezarı buradan kaldırmak isteyen dozerin ilk başta paletleri koptu. Tamir edilen iş makinesinin ikinci defa denemesinde ise kepçesi kırıldı. Yatır olduğu düşünülen kabri yerinden kımıldatmama kararı alan köylüler, yandaki arazi sahibinin yerinden yol vermesiyle yolu mezarın yanından geçirdi.

Ana yolda giderken bir anda karşılarına mezar çıkıyor

İLGİ ÇEKİYOR

Mezar köye ilk defa gelenlerin ilgisini çekiyor. Sürücüler köylülere mezarın neden yolun ortasında olduğunu sorarak bilgi alıyor.

Ana yolda giderken bir anda karşılarına mezar çıkıyor

OSMANLI İLE AYNI ZAMANDA KURULMUŞ

Köylerinin tarihinin Osmanlı'nın kuruluş tarihiyle aynı olduğunu belirten Karahıdır köylüleri, "Burada bulunan yolumuz toprak ve dardı. 1977 yılında köyümüzün yolu asfaltlandı. Bu mezarın bulunduğu alana kadar iş makineleri rahat çalıştı. İş makineleri mezarı kaldırmayı denedi, ama ilk denemede makinenin paleti koptu. Tamir edilen makinenin ikincide ise kepçesi koptu. Biz bu mezarı buradan kaldırmama kararı aldık. Yolu mezarın yanından geçirdik. Mezar yolun ortasında kaldı. Bu yolu ilk defa kullananlar yolun ortasında mezarı görünce şaşırıyorlar. Bize soruyorlar, bizde neden yolun ortasında olduğunu anlatıyoruz" dediler.

Ana yolda giderken bir anda karşılarına mezar çıkıyor
Köy yoluna giren sürücüler, yolun ortasında duran mezarı görünce şaşıp kalıyor
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Köy yoluna giren sürücüler, yolun ortasında duran mezarı görünce şaşıp kalıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement