Anadolu Ajansı 2016 Yıllığı Raflarda - Son Dakika
Güncel

Anadolu Ajansı 2016 Yıllığı Raflarda

Anadolu Ajansı 2016 Yıllığı Raflarda

AA'nın zengin haber ve fotoğraf arşivinden hazırladığı 2016 Yıllığı, seçkin kitap satış sitelerinde yerini aldı. Yıllıkta, FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin özel bir bölüm de bulunuyor.

06.02.2017 09:23  Güncelleme: 09:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Anadolu Ajansı'nın (AA), zengin haber ve fotoğraf arşivinden hazırladığı 2016 Yıllığı, seçkin kitap satış sitelerinde yerini aldı.

ÜÇ DİLDE HAZIRLANDI

AA, önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da Türkçe, İngilizce ve Arapça olmak üzere üç dilde yıllık hazırladı.

Zengin haber ve görsel materyallerden yararlanılarak oluşturulan yıllıkta, siyasetten sanata, ekonomiden spora, Türkiye ve dünyada 2016'da zihinlerde iz bırakan olaylar kronolojik bir aktarımla okuyucuya sunuluyor.

Yıllık, 1 Ocak-31 Aralık 2016'daki gelişmeleri gün gün içermesi dolayısıyla, arşiv tutkunları için de önemli bir kaynak eser niteliği taşıyor.

400'ÜN ÜZERİNDE FOTOĞRAF VAR

AA Kurumsal İletişim Direktörlüğü tarafından tüm haber editörlüklerinin desteğiyle, titiz bir çalışmayla hazırlanan yıllıklarda yüksek çözünürlüklü 400'ün üzerinde fotoğraf bulunuyor. Yıllık, hem içerik hem grafik tasarım hem de editoryal süreçleriyle tamamen AA tarafından hazırlandı.

50 TL'DEN SATIŞA SUNULDU

Arapça yayımlanan yıllık, ağırlıklı Arap coğrafyasındaki olayları, İngilizce yayımlanan yıllık da ABD ve Avrupa'daki önemli gelişmeleri içeriğinde barındırıyor. Daha önceki yıllarda da yayımlanan ve büyük ilgi gören yıllık, internet kitap satış sitelerinde 50 TL'den satışa sunuldu.

Yıllığın kapağında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım, 15 Temmuz darbe girişiminin simge isimlerinden Ömer Halisdemir, şehit Derik Kaymakamı Muhammet Fatih Safitürk, Küba'nın hayatını kaybeden lideri Fidel Castro, Hocaların Hocası olarak tanınan ünlü tarihçi Halil İnalcık, ABD'nin yeni başkanı Donald Trump, tüm zamanların en iyi boksörü olarak gösterilen Muhammed Ali, Beşiktaş'ı şampiyon yapan teknik direktör Şenol Güneş, Halepli Ümran bebek ve 15 Temmuz fotoğraflarına yer verildi.

"YILLIĞIMIZDA 15 TEMMUZ AYRI BİR BÖLÜM OLARAK YER ALIYOR"

AA Genel Yayın Yönetmeni ve Genel Müdür Yardımcısı Metin Mutanoğlu, yıllıkta 15 Temmuz darbe girişimi gecesinden başlayarak Yenikapı Mitingi'ne kadar bütün olayları hiç atlamadan takip ettiklerini ve bunlara yer verdiklerini söyledi.

Mutanoğlu, "Türk demokrasisi açısından çok kritik dönemeçti. Yıllıkta özel bir bölüm olarak kullandık. O zamana kadar olaylara gün gün yer verirken, o gün zaman durdu. O geceyi dakika dakika anlatmaya başladık. O geceden sonrakileri ise saat saat tekrar vermeye başladık. Darbe girişimi meselesinin bizim yıllığımızda olması, gelecek için çok önemli kaynak olacak. Tarihe not düşüyoruz. Gerçekten atladığımız nokta
olmasın istedik" dedi.

"ŞEHİTLERİMİZİN DE İSİMLERİ YER ALIYOR"

Darbe girişimi sürecinde Türkiye'deki bütün siyasi partilerin darbe girişimine büyük bir tavır koyduklarını hatırlatan Mutanoğlu, yıllığa da bunu yansıttıklarını vurguladı. Yıllığın geniş kitlelere ulaştığını, Milli Kütüphane'ye, üniversitelere de gönderildiğini dile getiren Mutanoğlu, "Yurt dışındaki elçiliklere de gönderiyoruz. Darbe girişimi kitapçığımızın İngilizcesini ABD'de bütün kongre üyelerine gönderdik. Temsilciler Meclisi üyelerine gönderdik. Yıllığımız da kapakta ve içerisinde fotoğrafı olan herkese gönderilecek. Yıllıkta şehitlerimizin isimleri de yer alıyor. Şehit ailelerine de göndereceğiz. ABD'nin yeni başkanı Donald Trump'a da gidecek." diye konuştu.

Son Dakika Güncel Anadolu Ajansı 2016 Yıllığı Raflarda - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Rizeli Çay Üreticileri, Açıklanacak Fiyatın 20 Liradan Az Olmamasını İstiyor
    13:32 Rizeli Çay Üreticileri, Açıklanacak Fiyatın 20 Liradan Az Olmamasını İstiyor

    Rize başta olmak üzere Artvin, Trabzon ve Giresun illerinde yaş çay üreticileri, hükümetin açıklayacağı fiyatın en az 25 lira olmasını talep ediyor. Üreticiler, özel sektörün kendilerini mağdur ettiğini ve devletin desteklerini halka vermesi gerektiğini belirtiyor.

  • Siemens, Liderlik Kadrosunu Uzatıyor
    13:31 Siemens, Liderlik Kadrosunu Uzatıyor

    Siemens Denetim Kurulu, Başkan ve CEO Roland Busch'un sözleşmesini 2025'e kadar uzatma kararı aldı. Ayrıca, Yönetim Kurulu üyesi Cedrik Neike'nin görev süresi de 2025'e kadar uzatılacak.

  • Karabük'te Hububat ve Sebze Tarımı
    13:28 Karabük'te Hububat ve Sebze Tarımı

    Karabük'te tarım faaliyetleri kapsamında 195 bin dekar alana hububat, 65 bin dekar alana yem bitkisi ekimi gerçekleştirildi. Ayrıca, Araç, Soğanlı ve Eskipazar çayları boyunca oluşan vadi tabanlarında sebze tarımı da yapılmaktadır. Karabük'te toplamda 370 bin dekar alanda tarım yapılmakta olup, ayrıca silajlık mısır ve çeltik ekimi de yapılmaktadır.

  • Burdur'da Ruhsatsız Silah Operasyonu: 3 Şüpheliye Adli İşlem
    13:26 Burdur'da Ruhsatsız Silah Operasyonu: 3 Şüpheliye Adli İşlem

    Burdur İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda, H.T., A.T. ve O.T. isimli şahısların evlerinde yapılan aramalarda ruhsatsız tabanca, tüfek ve mühimmat ele geçirildi. 3 şüpheli hakkında kanuna muhalefet suçundan adli işlem yapıldı.

  • Muğla'da meydana gelen trafik kazasında 1 kişi yaralandı
    13:26 Muğla'da meydana gelen trafik kazasında 1 kişi yaralandı

    Muğla'nın Menteşe ilçesinde Aylin Karaca kavşağında meydana gelen trafik kazasında, motosiklet sürücüsü yaralandı. Kazayı gören vatandaşların ihbarı üzerine sağlık ve polis ekipleri olay yerine sevk edildi. Motosiklet sürücüsü, kendi imkanlarıyla Menteşe Devlet Hastanesi'ne giderek tedavi altına alındı. Hayati tehlikesi bulunmayan sürücünün durumu iyi.

  • Çin Büyükelçisi, ÇOMÜ Rektörünü ziyaret etti
    13:26 Çin Büyükelçisi, ÇOMÜ Rektörünü ziyaret etti

    Çin Halk Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Liu Shaobin ve beraberindeki heyet, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu'nu ziyaret etti. Ziyarette ortak projeler, değişim programları, Ar-Ge çalışmaları ve Çin dili ve kültürüne ilişkin çalışmalar ele alındı.

  • Afyonkarahisar'da jandarma tarafından dron destekli denetim yapıldı
    13:25 Afyonkarahisar'da jandarma tarafından dron destekli denetim yapıldı

    Afyonkarahisar'da Bolvadin İlçe Jandarma Komutanlığına bağlı ekipler tarafından yapılan dron destekli denetimde, 932 kişinin Genel Bilgi Taraması (GBT) üzerinden kimlik sorgulamaları gerçekleştirildi. Denetimde sürücülerin kural ihlali yapmadığı ve herhangi bir cezai işlem uygulanmadığı belirtilirken, denetimlerin devam edeceği açıklandı.

  • Ağrı'da eğitim gören öğrenciler, Hatay'daki depremzedelere yardım gönderdi
    13:25 Ağrı'da eğitim gören öğrenciler, Hatay'daki depremzedelere yardım gönderdi

    Ağrı'da eğitim gören öğrenciler, 6 Şubat depreminden etkilenen Hatay'daki öğrencilere 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle binlerce oyuncak, kitap ve hediyeler gönderdi.


Advertisement