Anadolu Ajansı 92 Yaşında - Son Dakika
Yerel

Anadolu Ajansı 92 Yaşında

Düzce Üniversitesi (DÜ) Rektörü Prof.Dr.Funda Sivrikaya Şerifoğlu, Anadolu Ajansı'nın (AA) 92.kuruluş yıl dönümünü kutladı.

06.04.2012 13:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Düzce Üniversitesi (DÜ) Rektörü Prof. Dr. Funda Sivrikaya Şerifoğlu, Anadolu Ajansı'nın (AA) 92. kuruluş yıl dönümünü kutladı.

Şerifoğlu, AA'nın 92. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajında, AA'nın milli mücadelenin ve Kurtuluş Savaşı'nın her safhasında yer aldığını anımsatarak, Türkiye Cumhuriyeti'nin tarihi ile özdeşleşen bir ajans olduğunu bildirdi.

Türk edebiyatının en önemli yazarları ve araştırmacıları olan Yunus Nadi Abalıoğlu, Ruşen Eşref Ünaydın ve Falih Rıfkı Atay gibi kalemler ile Halide Edip Adıvar ve Yakup Kadri Karaosmanoğlu'nun AA'nın kuruluşundan itibaren görev aldığını ve gelişmesi yönünde büyük çaba harcadığını ifade eden Şerifoğlu, mesajında şunları kaydetti:

"Türkiye'nin sosyal, ekonomik ve günlük yaşamının ve Türk dış politikasının tanığı olan, haberleri ve fotoğrafları bütün araştırmacılar için değerli bir kaynak teşkil eden Anadolu Ajansı'nın 92.kuruluş yıl dönümünü kutlar, tüm çalışanlarını tebrik eder, yayın hayatlarında başarılar dileriz."

- DÜZCE

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Anadolu Ajansı 92 Yaşında - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement