Anadolu Ajansı 95 Yaşında - Son Dakika
Güncel

Anadolu Ajansı 95 Yaşında

Anadolu Ajansı 95 Yaşında

Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından 6 Nisan 1920'de kurulan Anadolu Ajansı, 95. yılını kutluyor.

06.04.2015 17:50  Güncelleme: 17:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün talimatlarıyla Kurtuluş Savaşı'nın ilk yıllarında Anadolu'nun sesini dünyaya duyurmak için kurulan Anadolu Ajansı, 95. yılında, dünyanın en iyi ajanslarından biri olma yolunda ilerliyor.

Kurtuluş mücadelesinin verildiği dönemde, üstlendiği kritik görevle Cumhuriyet tarihi içinde özel yere sahip Anadolu Ajansı, milli mücadelenin başladığı süreçte, bağımsızlık mücadelesini tek ve güçlü bir kanaldan hem yurda hem de dünyaya duyurmayı başarmanın haklı gururunu taşıyor.

Haber maratonunu 95 yıldır aksatmadan sürdüren Anadolu Ajansı, "güvenilir, tarafsız, etik, hızlı" habercilik anlayışıyla 100'üncü yılına emin adımlarla yürüyor.

Suriye, Myanmar ve Mısır'da yaşanan olayları dünya kamuoyuna duyuran AA, mazlum ve mağdurların sesi olmaya devam ediyor.

Ajans fikrinin ortaya çıkışı

Anadolu Ajansının kuruluşu, milli mücadelenin dönüm noktası denilebilecek zor günlerine denk düşüyor. İşgal sonrası İstanbul'da kalınmayacağını gören bazı aydınlar, Milli Mücadele'ye katılmanın yollarını araştırıyor.

AA'nın kuruluş serüveni de tam bu süreçte, İstanbul'un işgaliyle bazı aydınların İstanbul'dan Anadolu'ya gelişleri aşamasında gerçekleşiyor. İstanbul'un 16 Mart 1920'de işgal edilmesinden 5 gün sonra yola çıkan Yunus Nadi (Abalıoğlu) ile Halide Edip'in (Adıvar) bulunduğu iki kafile, 31 Mart'ta Geyve'de buluşuyor. Akhisar İstasyonu'nda verilen mola sırasında iki aydın, Ankara'ya "gider gitmez bir ajans teşkilatı" kurulmasını görüşüyor.

Yunus Nadi ve Halide Edip, ajansın adı konuşurlarken "Türk", "Ankara", "Anadolu" seçenekleri arasından "Anadolu Ajansı"nda birleşiyorlar.

95 yıl önce kuruldu

Halide Edip ve Yunus Nadi'nin de bulunduğu heyet, 1 Nisan'da Ankara'ya ulaşıyor. Yunus Nadi'nin ifadesiyle "4 veya 5 Nisan akşamı" Mustafa Kemal Paşa'nın karargahı Ziraat Mektebi'nde yemekten sonra Anadolu Ajansının kurulmasından söz açılıyor. Bu konuşmanın ardından Anadolu Ajansının kuruluşu 6 Nisan'da gerçekleştiriliyor.

Mustafa Kemal Paşa, milli mücadelenin ateşini tutuşturduğu bütün yurda gönderdiği tarihi genelgeyle Anadolu Ajansının kuruluşunu duyurmakla kalmıyor, girişilen mücadelenin iç ve dış kamuoyuna duyurulmasının önemine de işaret ediyor.

Tarihi genelge

Mustafa Kemal Paşa imzalı Anadolu Ajansının kurulduğuna ilişkin genelge, günümüz Türkçesi ile şöyle:

"İslamın canevi olan Osmanlı Saltanatı merkezinin düşman işgaline geçmesi, bütün ülke ve ulusumuzun en büyük tehlikeyle karşılaşması sonucu olarak bütün Rumeli ve Anadolu'nun giriştiği ulusal ve kutsal savaşım sırasında, Müslüman kişilerin iç ve dış en doğru havadisle aydınlanmalarının zorunlu bir gereksinme olduğu önemle göz önüne alınmış, bunun sonucu, burada en yetkili kişilerden oluşan bir özel kurul yönetiminde, (Anadolu Ajansı) adı altında bir kurum kurulmuştur.

Anadolu Ajansının en hızlı araçlarla vereceği havadis ve bilgi aslında Temsilciler Kurulumuzun belgeli ve asıl kaynaklarının sonucu olacağı için bu ajans bildirimlerinin oraca ve özellikle Müdafaa-i Hukuk örgütümüzce dahi seçilecek caddelere ve toplanılacak yerlere asılması, dağıtımı, dahası bucak ve köylere dek ulaştırılması yolunda, olabildiğince çok yayınlanabilmesi için ivedili düzenlemeler yapılması, sonucundan da bilgi verilmesi önemle rica olunur."

İlk büro

Halide Edip, Anadolu Ajansının ilk bürosu olarak da kullanılan, milli mücadelenin ilk karargahı, Ziraat Mektebinin, Ajans için ayrılan bölümünü şöyle tasvir etmiştir:

"Ankara'ya geldiğimin beşinci günü, büyük sofaya açılan dar ve uzun odalardan biri bana ayrıldı. Burası bir nevi büro haline sokulmuştu. Buranın eşyası, büyük bir yazıhane, dosya raflar, sandalye ile beraber iki masa, bir de eski yazı makinesinden ibaretti. Ben İngilizce gazetelerin siyasete kaçan kısımlarını tercüme eder, Mustafa Kemal Paşa'nın katibi Hayati Bey'in getirdiği telgraflar arasında, Anadolu Ajansı veya Hakimiyeti Milliye gazetesi için lazım olan parçaları keser, bundan başkada Mustafa Kemal Paşa'nın diğer muhaberatına ait yazıları hazırlardım."

İlk haber servisi

Günün zor şartları altında kurulan Anadolu Ajansı, ilk haberlerini servis etmeye 12 Nisan 1920 tarihinde başlar. İlk bülten şu şekildedir:

"Devlet Merkezimizin düşman işgali altına geçmesi üzerine Anadolu ve Rumeli'nin Müdafaa-i Hukuk azim ve kararlılığı içinde yiğitçe harekete geçtiği şu sıralarda, din ve vatan kardeşlerimizin en doğru haber ve bilgiler alabilmelerini sağlamak için kurulan Anadolu Ajansı, bugünden itibaren göreve başlıyor. Bugün alınan haber ve bilgilerin oralarda da mümkün olduğu kadar fazla kimse tarafından okunup bilinmesi gereğini arz ve açıklamaya yer yoktur. Bu amaçla oralarda dahi özel örgütler meydana getirerek her gün vereceğimiz bilgilerin telgrafhane kapılarında siyah levhalar üzerine yazılması ve yeterli araç olan yerlerde basılması, yayınlanması ve dağıtılması, nahiyelere ve hatta köylere kadar gönderilmesi hususlarının yerine getirilmesini hepinizin vatan ve millet sevgisinden ve yardımlarından rica ederiz. Bu başlangıçtan sonra, bugünkü son bilgiler aşağıdadır..."

İlk bültende, memleketin içinde bulunduğu durum ortaya konmuş, bu çerçevede Anadolu Ajansının kuruluş amacına yer verilmişti.

Bültende, Anadolu Ajansı bültenlerinin dağıtımının taşıdığı önemden bahsedilmiş, yine Ajans bültenlerinin dağıtımı için bir dağıtım ağı kurulması ve bunun düzenli şekilde işletilmesinin gerekliliği vurgulanmıştı.

İlk bülteninde hem yurtiçinden hem yurt dışından haberlerin yer alması da dikkati çekiyor.

Kuruluşu resmi bildirgelerle tüm yurda duyurulmaya çalışılan Anadolu Ajansının bu tarihten sonra Anadolu'daki ulusal bağımsızlık mücadelesinin gerekçeleri, gelişme yönü ve diğer unsurları hakkında halkın en doğru iç ve dış haberlerle aydınlatılması yönünde haber vermesi amaçlanmış, bunda da başarılı olunmuştu.

Mustafa Kemal'in AA'ya gösterdiği ilgi

Mustafa Kemal, AA'nın yurt çapında etkinlik kazanması ve işleyişiyle de yakından ilgilendi, çünkü milli mücadelenin propagandasının büyük önem taşıdığına inanmıştır. Mustafa Kemal, bu amaçla AA'nın kuruluşunu duyurmakla yetinmemiş, Ajans bültenlerinin ulaştırılması konusu başta olmak üzere çeşitli yazışmalar yapmış, uyarılarda bulunmuştur. Bekir Sami Bey'in komutanı olduğu 56. Tümen Komutanlığına 12 Nisan 1920'de çektiği telgrafta, İstanbul'daki durum hakkında alınacak güvenilir bilgilerin Anadolu Ajansına esas olmak üzere sürekli olarak bildirilmesini istemiştir.

Mustafa Kemal, 18 Nisan 1920'de Anadolu Telgraf Merkezine gönderdiği genelgede ise Anadolu Ajansıbültenlerinin bazı yerlere gönderilmediği yolunda şikayetler aldığını belirtmiş, bu hizmetin telgrafçılarca destekleneceği ve çabuklaştırılacağına şüphe duymadığını kaydetmiştir. Mustafa Kemal, genelgesinde,Anadolu Ajansı haberlerinin iletilmesinde doğabilecek kusurların "vatan suçu" oluşturabileceğine de dikkati çekmiştir.

Yayın ilkeleri

Anadolu Ajansı, bültenleri hazırlanırken bugün olduğu gibi geçmişte de yayın ilkelerine sıkı sıkıya bağlı kalınmıştır.

Kurtuluş Savaşı süresince, milli birliği tehlikeye düşürecek kışkırtmalar ve yalanlara karşı milleti uyanık tutmak, ulusal mücadeleyi bağımsızlığa ulaştıracak karar ve hareketleri zamanında halka bildirmekle işe başlayan Anadolu Ajansı, halka doğru haber vermek yolunda çalışmalar yapmış, Büyük Millet Meclisinin aldığı kararları halka ileterek halk-hükümet bütünleşmesinin sağlanmasına önemli katkı vermiştir.

Atatürk'ün mozolesine çelenk konulacak

Anadolu Ajansının kuruluşunun 95. yıl dönümü bugün kutlanacak. Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdür Şenol Kazancı ve beraberindeki heyet, bugün Anıtkabir'i ziyaret edecek, Türkiye Cumhuriyeti'nin ve AA'nın kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün mozolesine çelenk koyacak, manevi huzurunda saygı duruşunda bulunacak.

'AA haberciliğin gelişmesinde önemli rol oynadı'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AA'nın, doğru, tarafsız ve hızlı habercilik anlayışıyla hizmetlerini sürdürmesinin yanı sıra gazeteciliğin ve haberciliğin gelişmesinde de önemli rol oynadığını belirtti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Anadolu Ajansının (AA) 95. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla AA Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdür Şenol Kazancı'ya kutlama mesajı gönderdi. Erdoğan, mesajında şunları kaydetti:

"Milli mücadele yıllarında, ülkemizdeki ve dünyadaki gelişmeler konusunda doğru ve tarafsız biçimde halkımızı bilgilendirme amacıyla kurulmuş Anadolu Ajansı, İstiklal Savaşının her aşamasına, Cumhuriyetimizin kuruluşuna ve ülkemizin gelişmesine tanıklık etmiş köklü bir kuruluşumuzdur.

Anadolu Ajansı, kuruluşundan bu yana, doğru, tarafsız ve hızlı habercilik anlayışıyla hizmetlerini sürdürmesinin, güvenilir bir haber kaynağı olma başarısını göstermesinin yanı sıra ülkemizde gazeteciliğin ve haberciliğin gelişmesinde de önemli bir rol oynamıştır.

Günümüzde iletişim teknolojilerindeki hızlı gelişmenin takipçisi olan, her geçen gün faaliyet alanını genişleten Anadolu Ajansının yurt dışındaki haber ağını giderek güçlendirmesi ve artık farklı dillerde yayın yapar hale gelmesi de takdire şayandır.

Önümüzdeki süreçte kendisini daha da geliştireceğine inandığım Anadolu Ajansını bugüne kadar başarıyla yürütmüş olduğu hizmetlerinden dolayı, kuruluş yıl dönümünde en samimi duygularımla kutluyorum.

Kuruluşunun 95. yıl dönümü vesilesiyle Anadolu Ajansının tüm çalışanlarını da tebrik ediyor, kendilerini en kalbi duygularımla selamlıyorum.

'AA dünyanın en saygın haber ajanslarından biri'

Başbakan Davutoğlu, Anadolu Ajansının güvenilir, tarafsız, etik ve hızlı habercilik anlayışıyla dünyanın en saygın haber ajanslarından biri olduğunu bildirdi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Anadolu Ajansının güvenilir, tarafsız, etik ve hızlı habercilik anlayışını başarıyla temsil eden dünyanın en saygın haber ajanslarından biri olduğunu bildirdi.

Davutoğlu, Anadolu Ajansının 95. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, "Güçlü Türkiye'nin Güçlü Haber Ajansı" parolasını benimseyen Anadolu Ajansının, istiklal mücadelemize yaptığı katkı dolayısıyla kendileri için çok özel bir konuma sahip olduğunu belirtti.

Anadolu Ajansının, cumhuriyetin kuruluş yıllarından itibaren basın yayın dünyasında öncü bir rol oynadığını ifade eden Davutoğlu, açıklamasında şunları da kaydetti:

"Hükümet olarak ayrı bir önem atfettiğimiz bu değerli kuruluşumuz, son yıllarda kavuştuğu idari özerklik ve maddi imkanlarla habercilik sahasındaki operasyonel gücünü daha da derinleştirmiştir. Anadolu Ajansı, son yıllarda Türkiye'nin gelişmesine ve gücüne paralel olarak kendini yenilemiş, yurtiçi ve yurtdışı haber ağını daha etkin hale getirmiş, habercilik hizmetini çeşitlendirerek zenginleştirmiştir.

Küresel etkinliğe sahip bir haber ajansı olma hedefini gerçekleştirme yolunda önemli adımlar atan Anadolu Ajansı, dünyanın dört bir yanında 'Türkiye markası' kimliğiyle varlık göstererek, uluslararası habercilik alanında etkin bir aktör olmuştur. Başarıları ile onur duyduğumuz milli haber ajansımızın, sahasında daha pek çok başarıya imza atacağına olan inancım tamdır.

Bu düşüncelerle kuruluşunun 95. yıl dönümünde Anadolu Ajansının tüm yönetici, muhabir, editör, idari ve teknik personelini tebrik ediyor, daimi başarılar diliyorum.

'Anadolu Ajansı Yeni Türkiye'nin güçlü sesidir'

Başbakan Yardımcısı Akdoğan, Anadolu Ajansının bugün de yıldızı her geçen gün parlayan, Yeni Türkiye'nin güçlü sesi olarak yoluna devam ettiğini söyledi.

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, "Türkiye'nin itibarı yükseldikçe, Anadolu Ajansının itibarı da yükseliyor, Türkiye güç kazandıkça Anadolu Ajansımız da güç kazanıyor, Türkiye'nin sesi gürleştikçe, Anadolu Ajansının sesi de gürleşiyor" ifadesini kullandı.

Akdoğan, Anadolu Ajansının (AA) 95. kuruluş yıl dönümü nedeniyle yaptığı değerlendirmede, milli mücadele döneminde çok kısıtlı imkanlarla kurulan AA'nın, bütün zorluklara rağmen bağımsızlık mücadelesinin en güçlü seslerinden biri haline geldiğini söyledi.

Anadolu Ajansının bugün de yıldızı her geçen gün parlayan, Yeni Türkiye'nin güçlü sesi olarak yoluna devam ettiğini, Yeni Türkiye'nin sesini gür bir şekilde dünyaya duyurduğunu vurgulayan Akdoğan, şunları kaydetti:

"Anadolu Ajansı, Türkiye'nin vitrinidir, milletimizin iftihar kaynağıdır, basın sektörümüzün yüzakı kuruluşlarından biridir. Anadolu Ajansı, özellikle son yıllarda gerçekleştirdiği atılımla, yaygın haber ağı, hızlı, güvenilir habercilik anlayışıyla, dünyanın en itibarlı haber ajanslarından biri haline gelmiştir, dünyadaki diğer haber ajanslarıyla rekabet gücünü yükseltmiştir. Türkiye'nin itibarı yükseldikçe, Anadolu Ajansının itibarı da yükseliyor, Türkiye güç kazandıkça Anadolu Ajansımız da güç kazanıyor, Türkiye'nin sesi gürleştikçe, Anadolu Ajansının sesi de gürleşiyor."

"Başarının baş mimarları, AA markasını güçlendiren çalışanlarımızdır"

"Anadolu Ajansı haberciliğin de yüzakı olma özelliğini korumaktadır" görüşünü dile getiren Başbakan Yardımcısı Akdoğan, şunları kaydetti:

"Özellikle toplumu kışkırtmaya, maniple etmeye, toplumu tahrik edici birtakım yanlış yönlendirmeler, bilgilendirmeler olduğunda ajansımız, bu tür tahrikleri boşa çıkartmakta, topluma rehberlik etmektedir. Bu bakımdan Anadolu Ajansı, doğru istikameti gösteren kutup yıldızı gibidir. Bugünlere kolay gelinmedi, bu başarılar büyük emekler sonucunda elde edildi. Bu başarının baş mimarları hiç şüphesiz Anadolu Ajansımızın emekçileri olan, kendi isimlerini değil Anadolu Ajansı markasını parlatan, güçlendiren çalışanlarımızdır. Bu vesileyle, Anadolu Ajansının bugünlere gelmesinde emeği geçen her bir arkadaşımızı ayrı ayrı yürekten tebrik ediyorum.

Bugün elde edilmiş olan başarılar, inanıyorum ki önümüzdeki dönemde daha da üst seviyelere taşınacaktır. Bu düşüncelerle Anadolu Ajansımızın kuruluşunun 95. yıl dönümünü kutluyor, başarılarının artarak devam etmesini diliyorum."

Bakan Öztürk'ten AA'ya kutlama mesajı

İçişleri Bakanı Öztürk, Anadolu Ajansı'nın 95. kuruluş yıl dönümü münasebetiyle bir kutlama mesajı yayımladı.

İçişleri Bakanı Sebahattin Öztürk, "Anadolu Ajansı, Milli Mücadelemizin her aşamasını haberleştiren, son dönemde de dünya genelinde oluşturduğu haber ağı ile çok önemli bir ajansımızdır" ifadesini kullandı.

İçişleri Bakanı Öztürk, Anadolu Ajansı'nın 95. kuruluş yıl dönümü münasebetiyle bir kutlama mesajı yayımladı. Öztürk'ün kutlama mesajı şöyle:

"Anadolu Ajansı, Milli Mücadelemizin her aşamasını haberleştiren, son dönemde de dünya genelinde oluşturduğu haber ağı ile çok önemli bir ajansımızdır.

Kurulduğu günden bugüne kadar doğru ve hızlı haber anlayışını en iyi şekilde uygulayan Anadolu Ajansı'nın kuruluşunun 95. yıl dönümünü en içten dileklerimle kutlarım.

'AA milli duruşuyla Türkiye'nin önemli bir kuruluşu oldu'

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, "Anadolu Ajansı, bugün dünyanın her köşesinde milli duruşuyla Türkiye'nin önemli bir kuruluşu oldu" dedi.

Sağlık Bakanı, Mehmet Müezzinoğlu, bazı programlara katılmak üzere geldiği İzmir'de, Anadolu Ajansı'nın (AA) 95'inci kuruluş yıl dönümünü kutladı.

Anadolu Ajansı'nın milli mücadele döneminde en önemli rolü üstlenen kuruluşlardan biri olduğunu vurgulayan Müezzinoğlu, şöyle konuştu:

"Anadolu Ajansı, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nden önce kurulmuş bir haber ajansı. Çok önemli roller icra etti. Ülkenin bugünlere gelişinde milli bir sorumluluk üstlendi. Anadolu Ajansı, bugün dünyanın her köşesinde milli duruşuyla Türkiye'nin önemli bir kuruluşu oldu. Nice 95 yaşları kutlaması dileğiyle. Başarılı bir kuruluşumuz daha da başarılı olmasını diliyorum."

'AA Türkiye'nin sesini dünyaya duyuruyor'

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik, Anadolu Ajansının, yurt içi ve yurt dışında oluşturduğu geniş haber ağıyla Türkiye'nin sesini dünyaya duyurduğunu bildirdi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Anadolu Ajansının (AA) 95. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla yaptığı açıklamada, AA'nın Atatürk'ün talimatıyla 1920 yılında kurulduğunu anımsattı.

Güçlü demokrasilerinin en önemli unsurlarının başında basının geldiğini belirten Çelik, AA'nın bir asra yakın tecrübe ve birikimiyle habercilik alanında önemli çalışmalar yaptığını bildirdi.

AA'nın ülke ve dünya medyası için önemli bir kuruluş olduğuna işaret eden Çelik, şunları kaydetti:

"Anadolu Ajansı yurt içi ve yurt dışında oluşturduğu geniş haber ağıyla Türkiye'nin sesini dünyaya duyuruyor. Milli kurumlarımızdan biri olan Anadolu Ajansı sürekli gelişiyor ve dönüşüyor. Teknolojiyi çok iyi şekilde kullanıyor. Anadolu Ajansı haber akışı konusunda son derece önemli mesafeler katetti. AA'nın 95. yılının nice 95 yıllara vesile olmasını temenni ediyorum. Tüm Anadolu Ajansı çalışanlarına da başarılar diliyorum."

'Türkiye olayları AA'nın gözüyle görüyor'

AB Bakanı ve Başmüzakereci Bozkır, "AA, Türkiye'nin çok önemli kurumlarından biri. Bütün Türkiye'nin onun gözüyle olayları gördüğü bir kurumumuz" dedi.

Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, bazı programlara katılmak üzere geldiği Almanya'da, Anadolu Ajansı'nın (AA) 95'inci kuruluş yıl dönümünü kutladı.

AA'nın Türkiye'nin çok önemli kurumlarından biri olduğunu belirten Bozkır, "Bütün Türkiye'nin onun gözüyle olayları gördüğü bir kurumumuz. Fedakarca çalışan insanların bir araya geldiği, haber için dünyayı ve Türkiye'yi bilgilendirmek için zaman zaman canını tehlikeye atan, zaman zaman gerçekten ailesini, çocuklarını göremeyen medya mensuplarımızın bir arada olduğu bir kurumumuz" diye konuştu.

Bozkır, AA'nın bugüne kadarki önemli faaliyetlerini gelecekte de sürdürmesini temenni ederek "Çok şey borçluyuz. İnşallah gelecekte de bugüne kadarki önemli faaliyetlerini bu şekilde devam ettirir. Ben hayırlı, uğurlu olmasını temenni ediyorum. Nice 95 yıllar diliyorum. Bütün Anadolu Ajansı çalışanlarına da içten sevgilerimi ve muhabbetlerimi yolluyorum" ifadesini kullandı.

Kaynak: Bültenler

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • ASKERİ PARLAMENTER MELEK: APO VİKİPEDİYA'YA GİRMİŞ. . . MİT NE İŞE YARIYORSUN. . . DIŞ İŞLERİ. . . İÇ İŞLERİ. . NE İŞLERİ. . BU NE LAAAANNNN. . . HA ÇÖZÜM SÜRECİ. . . DEVLET BİR ŞEY DİYEMİYORSA. . . BİZ KULLARA. . . PARDON KIRMALARA BİR LAF DÜŞMEZ. . . APO HELAL SANA. . . DEVLETİ DİZE GETİRMİŞSİN. . . GOOGLE VE YOUTUBE KAPANSAN NE OLMUŞ. . . . KAPATMASAN NE . . . VIZZZZ. . . TRIRIZZZZZ. . . . ? 1 0 Yanıtla
  • Çanakkale Cephesi'nde görev yapan gazinin torunu, savaş anılarını bağışladı
    11:46 Çanakkale Cephesi'nde görev yapan gazinin torunu, savaş anılarını bağışladı

    Çanakkale Cephesi'nde sıhhiye çavuşu olarak görev yapan gazi Ömer Harmanda'nın torunu emekli öğretmen, dedesinin savaş anılarını yazdığı üç kitabının gelirini Mehmetçik Vakfına ve depremzedelere bağışladı. Burdur'da yaşayan 64 yaşındaki Neriman Şimşek Mıhladız, dedesinin cephedeki anılarından ilham alarak 'Pelit Ekmeği', 'Mısır Ekmeği' ve 'Buğday Ekmeği' adını verdiği üç roman yazdı.

  • Balya'da Kadın İstihdamına Destek: Doğal ve Organik Ürünler Üretiliyor
    11:45 Balya'da Kadın İstihdamına Destek: Doğal ve Organik Ürünler Üretiliyor

    Balıkesir'in Balya ilçesinde, Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA) desteğiyle kurulan kooperatif, doğal ve organik ürünler üreterek kadın istihdamına katkı sağlıyor. Dörtyol Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi'nin hayata geçirdiği proje kapsamında atıl bir bina restore edilerek üretim ve satış ofisi olarak kullanılmaya başlandı. Üretim yapan çiftçilere ve kadınlara eğitimler verilerek birçok ürünün pazarlanmasına başlandı. Ayrıca bölgede yetişen ve yüksek gelir sağlayan badalan fasulyesi için çalışmalara başlandı. Bu projelerle kadınlar hem üretim yaparak hem de diğer kadınlara örnek oluyor.

  • Çorum'da Uyuşturucu Nakli Yapan 2 Kişi Yakalandı
    11:44 Çorum'da Uyuşturucu Nakli Yapan 2 Kişi Yakalandı

    Çorum'da uyuşturucu nakli yaptığı belirlenen 2 kişi polis ekiplerince yakalandı. Zanlılara ait araçta yapılan aramada 2 kilogram sentetik uyuşturucu ele geçirildi. Vali Zülkif Dağlı, operasyonu gerçekleştiren polisleri tebrik etti.

  • Erzurum, Faydalı Model Başvurularında 14. Sırada
    11:44 Erzurum, Faydalı Model Başvurularında 14. Sırada

    TÜRKPATENT'in Şubat ayı verilerine göre Erzurum, bu yılın ilk iki ayında toplamda 2 faydalı model başvurusu gerçekleştirdi. İl, bölge illeri içinde Elazığ'ın ardından 2., ülke genelinde ise 14. sırayı aldı. Doğu Anadolu Bölgesi'nden ise sadece 4 il faydalı model başvurusu yaptı.

  • Siirt Valisi ve Belediye Başkan Vekili Kemal Kızılkaya, şehit aileleri ve gaziler için iftar programına katıldı
    11:44 Siirt Valisi ve Belediye Başkan Vekili Kemal Kızılkaya, şehit aileleri ve gaziler için iftar programına katıldı

    Siirt Valisi ve Belediye Başkan Vekili Kemal Kızılkaya, 3'üncü Komando Tugay Komutanlığı'nda düzenlenen iftar programında şehit aileleri ve gazilerle bir araya geldi. Kızılkaya, birlik ve dayanışma mesajları vererek, şehitlere ve gazilere minnet borçlu olduklarını belirtti. Programa, askeri ve sivil yetkililer, şehit yakınları ve gaziler katıldı.

  • Çakarlı konvoyla gündeme gelen muhtardan açıklama: 'Araçlar bana ait değil'
    11:43 Çakarlı konvoyla gündeme gelen muhtardan açıklama: 'Araçlar bana ait değil'

    Pendik Velibaba Mahallesi Muhtarı Şükrü Aydemir, çakarlı lüks araçlarla yaptığı konvoyla gündeme gelmesi üzerine açıklama yaptı. Aydemir, çakarlı araçların kendisine ait olmadığını ve bununla ilgili olarak zor durumda bırakılmak istendiğini belirtti. Muhtar, hizmetleriyle anılmak istediğini vurguladı.

  • Piraziz ilçesinde hapis cezası bulunan kişi yakalandı
    11:41 Piraziz ilçesinde hapis cezası bulunan kişi yakalandı

    Giresun'un Piraziz ilçesinde dolandırıcılık suçundan 3 yıl 4 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan E.Y, Jandarma ekipleri tarafından gözaltına alındı. E.Y, jandarma ve adliyedeki işlemlerinin ardından Espiye L Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'na sevk edildi.

  • Afyonkarahisar'da Yakalanan 9 Düzensiz Göçmen Geri Gönderme Merkezine Gönderildi
    11:41 Afyonkarahisar'da Yakalanan 9 Düzensiz Göçmen Geri Gönderme Merkezine Gönderildi

    Afyonkarahisar'da polis tarafından yakalanan 9 düzensiz göçmen, İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğünde işlemleri tamamlandıktan sonra İzmir Geri Gönderme Merkezine gönderildi. Düzensiz göçmenlerin sınır dışı edilmeleri bekleniyor.

  • Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Güvenlik Mahallesi'nde iftar düzenledi
    11:41 Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Güvenlik Mahallesi'nde iftar düzenledi

    Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Güvenlik Mahallesi'nde düzenlenen iftarda belediye başkanlığı görevini kutsal ve mübarek bir nöbet olarak gördüğünü söyleyerek, bu görevi kendisine veren Muratpaşalılara teşekkür etti.

  • Kayseri Büyükşehir Belediyesi Develi ilçesine 9 milyon 882 bin liralık altyapı yatırımı yapıyor
    11:40 Kayseri Büyükşehir Belediyesi Develi ilçesine 9 milyon 882 bin liralık altyapı yatırımı yapıyor

    Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Develi ilçesinde sürekli artan nüfusun ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla 9 milyon 882 bin liralık altyapı yatırımı gerçekleştiriyor. Bu yatırım kapsamında Zile Mahallesi'nde kanalizasyon hatları, foseptik yapısı, doğal arıtma tesisi ve deşarj hattı yapım çalışmaları yapılmaktadır. Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, ilçelerdeki altyapıyı revize ederek daha modern bir yapı oluşturmayı hedeflediklerini belirtti ve yatırımların hız kesmeden devam edeceğini vurguladı.


Advertisement