Anadolu Ajansı Özel Haber Gündemi - Son Dakika
Güncel

Anadolu Ajansı Özel Haber Gündemi

15 Haziran 2013.

15.06.2013 11:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1- ÖSYM'den LYS adaylarına sürpriz

-ÖSYM Başkanı Ali Demir:

-Sonuçları en kısa zamanda açıklamak için her türlü hazırlığı yaptıŞu anda tarih vermek mümkün değil, takdir edersiniz ki 81 ilde yaptığımız sınav, bütün bu evrakın gitmesi gelmesi, onların taranması okunması bir zaman alacaktır ancak hedeflediğimiz çok güzel bir sürprizimiz yine olacak"

"Bu yıl ilk kez diploma notlarını e-okul üzerinden alacağız. Pazartesi günü adayların diploma notlarını e-okul üzerinden incelenmek üzere tüm adaylara açacağız, kontrol etmelerini isteyeceğiz.Bu bizim hesapları yapmamızı, sonuç açıklamamızı da hızlandıracak da bir etki oluşturacak"

(Yıldız Aktaş/Ankara) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Fedakar babaya en güzel ödül

Eskişehir'de, kendisini akülü sandalyesiyle her gün okula getirip götüren felçli üvey babasına tüm notları '5' olan karnesini armağan etti

İlkokul 1. sınıfı bitiren Emir Göktaş: "Bana babam hiç bakmadı ama üvey babam bu haliyle baktı. Babamın yürümesini istiyorum"

Mehmet Bilgin: "Tedavim için yardım eden olursa yeniden yürüme umudum var"

(Oktay Özden/Eskişehir) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3 - Başkent esnafı, eylemlerin sona ermesini istiyor

Ankara'da Gezi Parkı odaklı eylemlerin yoğunlaştığı Kuğulu Park ve Kennedy Caddesi civarındaki esnaf, dükkanlarında önemli maddi hasar olduğunu, işlerinin bozulduğunu, çoğu günler siftah bile yapamadıklarını, kapanan trafik nedeniyle evlerine zor gittiklerini ifade ediyor

Kavaklıdere Tunus Taksi Durağı Başkanı Murtaza Ece:

"Taksi durağımız, şu anda yok. Belediyeden durak yeri istedik. Şu an için onunla uğraşıyoruz. Akşamları müşterimiz de azaldı. Saat 8'den sonra kimse buradan geçemiyor. Burası resmen ölü bir şehir gibi oluyor İnsanlar korkuyor, biz de çevre esnafı olarak mağduruz. Eylemlerin durmasını, yetkililerden bunun bir an önce çözülmesini istiyoruz"

- Büfe çalışanı Emin Durmaz:

"Vurdular, kırdılar ne çiçeklerimiz kaldı ne tabelamız. Patronumuz bile sabah 5'e kadar dükkanı bekliyor bir şey olmasın diye. Yollar kapalı, Bahçelievler'e kadar yürümek zorunda kalıyoruz. Gazın, kavganın içinde evimize gidebiliyoruz.Eylemler dursun ki bir an önce hayatımıza dönelim. 15 gündür hem iş hem hayat dengemiz bozuldu"

(İlkay Güder/Ankara) (Görüntülü)

4- TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Volkan Bozkır:

"(Muhalefetin Kusayr'ı kaybı nedeniyle) Cenevre'den önce süratle Suriye'nin geleceği için çarpışan güçlere silah ve insani yardımıyla stratejik destek gösterilmelidir ki bu grup Cenevre'ye eşit şartlar altında oturabilsin, eşit şartlarda oturabildiğini hissedebilsin"

"(ABD'nin muhaliflere silah yardımı kararı)  Bu tabii Suriye rejiminin başı Beşşar Esed bakımından da oyunun sonuna geldiğinin çok önemli bir göstergesidir"

"Şimdi uluslararası toplumun karar almasını kolaylaştıracaktır ve Rusya'nın belki de BM Güvenlik Konseyindeki herhangi bir çözümü önleyecek nitelikteki direnişinin biraz daha yumuşamasını mümkün kılacaktır"

(Barışkan Ünal/Washington) (Görüntülü)

5 - "Faizin ateşi Fed korkusuyla düşemiyor"

İş Yatırım Uluslararası Piyasalar Müdürü Şant Manukyan:

"Fed korkusunun biraz abartıldığını ve Fed'in  en erken eylülde harekete geçeceğini düşünüyorum"

Garanti Yatırım Stratejisti Tufan Cömert:

"Gelişen ülkelerden çıkışlar artıp para birimleri değer kaybetmeye başlayınca, merkez bankaları da klasik silahlarına sarılıp faizleri artırmaya çalışıyor"

(Murat Birinci-İstanbul)

6 - Kamu tasarruf edecek, devletin açığı azalacak

Onuncu Kalkınma Planı dönemi boyunca GSYH'ya oran olarak genel devlet gelirlerinin sabit tutulması, harcamalarının ise bir miktar düşürülerek açığın dönem sonunda yüzde 0,5'e düşürülmesi hedefleniyor

Kamu tasarrufunun GSYH'ya oranı 2018'de yüzde 3,7'ye, kamu yatırımları yüzde 4,8'e, genel devlet yatırım harcamaları yüzde 4,1'e yükselecek

(Göksel Yıldırım/Ankara)

7 - İhracatta 2018 hedefi 277 milyar dolar

-Onuncu Kalkınma Planı'na göre, 2018 sonuna kadar ihracat 277 milyar dolara, ithalat da 404 milyar dolara yükselecek

-Cari açığın, GSYH'ya oranı, dönem sonunda kademeli olarak yüzde 5,2'ye gerileyecek

(Merve Özlem Çakır/Ankara)

8 - "En uzun vadeli konut kredisini İstanbullular kullanıyor"

GYODER Başkan Yardımcısı Özlem Gökçe:

"Konut kredilerinde en çok 5-10 yıllık vadeler tercih ediliyor. Ödeme gücüne göre aylık taksitlerin çok yüksek olması nedeniyle 5 yılın altındaki krediler genelde tercih edilmiyor"

"Diğer şehirlere oranla İstanbul'daki başvurularda kredi vadelerinin daha uzun olduğunu görüyoruz"

(Esra Altınmakas/Ankara)

9 - Üretici ve besici sigortayı sevdi

Tarım Sigortaları Havuzu'nda 7 yılda 52 milyon dekar alan ve 2 milyona yakın büyükbaş ve küçükbaş hayvan sigortalandı

Üreticiler TARSİM'e  826 milyon lira prim ödemesi yaparken, çiftçilere 954 milyon lira hasar tazminatı ödendi

(Ahmet Bayram/İzmir)

10 - Uyuşturucu madde bağımlığına karşı topyekun mücadele başlıyor

İçişleri Bakanlığının koordinesinde çok sayıda bakanlığın desteğiyle yürütülen Uyuşturucu Bağımlılarını Topluma Kazandırma Eylem Planı taslağına göre, uzmanların hizmet vereceği 7/24 esasıyla çalışacak ücretsiz bilgi ve danışma hattı kurulacak

Bağımlıların ailelerine psiko-sosyal destek sağlayacak "Bağımlılık Destek Merkezleri" açılacak, tedavi merkezleri sayı ve kalite bakımından geliştirilecek

-18 yaş altındaki bağımlılara yönelik ayrı tedavi merkezleri oluşturulacak, tıbbi tedaviden sonra bireylerin topluma kazandırılması amacıyla rehabilitasyon programları uygulanacak, meslek edindirme kursları aracılığıyla meslek sahibi olmaları sağlanacak

(Fatma Can/Ankara)

11- Sağlık beyanıyla satışa sunulan ürünleri, Sağlık Bakanlığı da toplatabilecek

Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu Denetim Hizmetleri Başkanı Talip Uzun:

"Sağlık beyanıyla satışa sunulan ya da reklamı yapılan gıda takviyesi, bitkisel ve destekleyici ürünleri, eskiden de toplatma yetkimiz vardı. Ancak ürünlerin piyasadaki kontrolünü sağlayan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı olduğu için toplatma kararını, bu bakanlık aracılığıyla yerine getiriyorduk ama çok etkin olmuyordu"

"Şimdi, biz toplatma kararı aldığımızda bunu hemen uygulayabileceğiz. Ancak Tarım Bakanlığı da yine ürünü toplatabilir"

- Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Anadolu Ajansı Özel Haber Gündemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement