Anadolu Ajansı Özel Haber Gündemi - Son Dakika
Güncel

Anadolu Ajansı Özel Haber Gündemi

1- Erbakan'ın çocukluğu hikayeleştirildi Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ın çocukluğu, vefatının beşinci yıl dönümünde hikayeleştirildi "Necmettin'in Dünyası" çocuk hikayeleri serisi, Erbakan'ın hayatından gerçek bilgiler doğrultusunda kurgulandı (Aynur Ekiz/Ankara) (Fotoğraflı/Görüntülü) 2- Suriyelilerin eğitiminde, AB ülkelerinden Türkiye'ye övgü MEB Müsteşar Yardımcısı Mustafa Hilmi Çolakoğlu: "AB ülkelerinden 200 katılımcının yer aldığı toplantıda, 2,5 milyonun üzerinde göçmene kapısını açan ve göçmenlere mesleki eğitim vermek için çalışan Türkiye'nin çabaları takdirle karşılandı.

21.02.2016 11:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1- Erbakan'ın çocukluğu hikayeleştirildi

Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ın çocukluğu, vefatının beşinci yıl dönümünde hikayeleştirildi

"Necmettin'in Dünyası" çocuk hikayeleri serisi, Erbakan'ın hayatından gerçek bilgiler doğrultusunda kurgulandı

(Aynur Ekiz/Ankara) (Fotoğraflı/Görüntülü)

2- Suriyelilerin eğitiminde, AB ülkelerinden Türkiye'ye övgü

MEB Müsteşar Yardımcısı Mustafa Hilmi Çolakoğlu:

"AB ülkelerinden 200 katılımcının yer aldığı toplantıda, 2,5 milyonun üzerinde göçmene kapısını açan ve göçmenlere mesleki eğitim vermek için çalışan Türkiye'nin çabaları takdirle karşılandı. Mesleki eğitimde gösterdiği ilerleme de takdir edildi"

"Bu insanların kendi meslekleri icra edip hayatlarını sürdürebilecek ekonomik yetkinlik ve bağımsızlığa kavuşmalarını sağlamak temel amacımız"

(Yıldız Aktaş/Ankara)

3- 1,5 milyon mükellefe beyanname kolaylığı

Maliye Bakanı Ağbal:

"4 yıldır uyguladığımız Önceden Hazırlanmış Kira Beyanname Sistemi'nin kapsamını genişletiyoruz. 1,5 milyon vatandaşımızı ilgilendiren Hazır Beyan Sistemi'ni uygulamaya mart ayı itibarıyla başlıyoruz"

"Mükelleflerimiz, artık sadece kira geliri için değil, ücret, menkul sermaye iradı ile diğer kazanç ve iratları için de hiçbir zahmete katlanmadan, kendileri için hazırladığımız beyannameyi onaylayarak, işlemlerini tamamlayabilecek"

"Vatandaşlarımız vergi dairesine veya mali müşavir, muhasebeciye gibi bir uzmana ihtiyaç duymadan, internete girerek, beyannamelerini kolayca verebilecek, vergilerini de yine internetten ödeyebilecek"

(Zeynep Akyıl/Ankara)

4- Hava kirliliği depresyona yol açıyor

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Recep Akdur:

"Hava kirliliğinin yoğun olduğu gün ve yerlerde insanlar depresif ve mutsuz olur"

"Televizyon kanallarında haber bültenlerinin ardından halka düzenli olarak hava kirliliği raporu verilmelidir. Böylece insanlar o günkü hava kalitesini bilirse, davranışlarını ona göre düzenleyebilir. Böylece birçok ölümün ve sağlık krizinin önüne geçilmiş olur"

(Yıldız Nevin Gündoğmuş/Ankara)

5- Akademisyenlerin "dikili ağacı" oldu

Ankara Üniversitesi Gölbaşı yerleşkesinde, her öğretim üyesinin isminin asılı olduğu fidanlar dikilerek "70. Yıl Öğretim Üyesi Ormanı" oluşturuldu

Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş:

"Aidiyet bizim için çok önemli bir kavram. Bu bağlamda sembolik bazı projeler yapıyoruz ve 70. Yıl Öğretim Üyesi Ormanı da bunlardan birisi. Hepsi hayatları boyunca pek çok ağaç dikmiş olabilir ancak aktif yaşamlarının büyük bir kısmını geçirdikleri üniversitede dikili bir ağaçları olması bambaşka"

(Selma Kasap-Kübra Minnet/Ankara) (Fotoğraflı)

6- "Altında 110 lira bu yıl için son fırsat olabilir" -Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş:

"Altının gramının 110 liraya gerilemesi halinde düğün yapacakların dikkatle izlemelerini tavsiye ediyorum. Biraz daha gerilerse 108 lira desteği önemli. Bence bu yıl için bu düşüşler son fırsat olabilir"

"3 ay önceki fiyatla bugünkü fiyatlar arasında düğün maliyetlerinde ciddi yükselişler var. Örneğin; düğün yapacak bir vatandaş altın alışverişi için kuyumcuya gittiğinde ortalama 30 bin liralık alışveriş yapıyor. 30 bin liralık alışverişten bugünkü zararları 5 bin 500 lira"

(Bahar Kara/İstanbul)

7- Yastık altından 34,2 ton altın çıktı

Son 3 yılda toplam 34,2 ton altın, yastık altından çıkarılarak ekonomiye kazandırıldı

İAR Yönetim Kurulu Başkanı Özcan Halaç: "Son yıllarda sisteme dahil olan banka sayısında artış olmasına rağmen toplanan altın miktarında bir azalma söz konusu. Bu bizim şirketimiz için artık bir misyon, ancak bu misyonu, kamu otoritesi ve diğer bankalarla da paylaşmak istiyoruz. Bu birliktelik, projenin başarılı bir şekilde devamı için gerekli"

" TCMB'nin zorunlu karşılık olarak kabul ettiği altınların, en azından bir kısmının, halktan toplanmış fiziki altınlardan olmasını şart koşmasını veya bu duruma bankaları bir şekilde zorlaması gerektiğini düşünüyoruz. Böylece, bankalar bu kaynağın sisteme dahil edilmesi için daha fazla uğraş verecektir"

(Elif Ferhan Yeşilyurt/İstanbul)

8- Bosnalı Müslümanlar fes geleneğini sürdürüyor

Osmanlı İmparatorluğu döneminde Bosna Hersek'teki Müslümanların da sembollerinden biri haline gelen fes, ülkede hala dost meclisleri ile bayram ve cuma namazlarında kullanılıyor

Tarihçi Arnes Dzido:

"Fes giymemiz sadece kimliğimizi koruduğumuz anlamına gelmiyor. Aynı zamanda hem bir Müslümanın başını kapaması sünnetini takip ediyor, hem de Bosna'daki Müslüman geleneğini sürdürüyoruz"

(Emre Baştuğ/Saraybosna) (Fotoğraflı- Görüntülü)

9- "Hudut Kartalları" kar kış demeden görevde- Türkiye'nin en doğusunda bulunan Iğdır'daki 4. Hudut Taburu'nda görev yapan askerler, zorlu kış şartlarına aldırış etmeden Türkiye'nin İran, Ermenistan ve Azerbaycan sınırlarını koruyor- Görevini yerine getirirken teknolojinin son imkanlarından yararlanan "hudut kartalları", "sınır namustur" ilkesini bir an bile unutmadan canlarını siper ederek görev yapıyor(Hüseyin Yıldız/Iğdır) (Fotoğraflı-Görüntülü)

10- Çölyak hastası 3 kardeşin "glutensiz ekmeği" annelerinden- Sivas'ta çölyak hastası üç kardeş, gluten içeren buğday, arpa, çavdar ve yulaftan yapılan gıdaları tüketemedikleri için sadece annelerinin evde yaptığı ekmekleri yiyebiliyor

Anne Sultan Gümüş:

"Günüm akşama kadar yemek ve ekmek yapmakla geçiyor. Kendimize ayrı, çocuklara ayrı yemek yapıyorum. Sivas'ta glutensiz ekmek yapan fırın yok, olsa en azından glutensiz ekmeği hazır alırız. Çocuklarım 2 yıldır ekmeğe hasret. Hastalığın ömür boyu tedavisi glutensiz diyet"(Serhat Zafer-Halife Yalçınkaya/Sivas) (Fotoğraflı-Görüntülü)

11- Hayata 4 milimetrelik boşlukla tutundu- Konya'da, nadir görülen ana nefes borusunu tıkayan tümör nedeniyle günlerce "4 milimetrelik boşluktan" nefes alan 6 yaşındaki Havva Nur Ermiş, başarılı operasyonla hayata tutundu

Operasyonu gerçekleştiren Prof. Dr. Altınok:

"Nadir görülen bir tümör türünün çocukluk çağında, ana nefes borusunda görülmesi ilginç bir durum. Hastayı her an kaybedebilirdik"

Anne Ermiş:

"Bize 'her şeye hazırlıklı olun' dediler. Kızımı ameliyat öncesi gördüğümde 'her şey bitti' dedim. Operasyondan sonra kızım yeniden güler yüzle bakınca dünyalar benim oldu"(Metin Bolat/Konya) (Fotoğraflı-Görüntülü)

12 Türk makarna sektörü, geçen yıl 144 ülkeye 672 bin 164 tonluk ihracat yaptı- TMSD Başkanı Abdülkadir Külahçıoğlu:

"Sektörümüzün kaybettiği ihracattaki artış trendini 2016 yılında yeniden yakalamayı, ihracatımızı kısa vadede 1 milyon tona ulaştırmayı hedefliyoruz"

"Dünyanın en büyük ihracatçısı konumunda olan İtalya, korumalı pazarlar sayesinde bu unvanı elinde bulunduruyor. Türk firmalarına kapalı bu ülkeleri çıkardığımızda, ülkemiz dünya pazarlarına yapılan ihracatta İtalya'nın önünde yer alıyor"(Şahin Oktay/Kocaeli) (Fotoğraflı)

13- Unutulmaya yüz tutmuş diller anılıyor- Uluslararası Anadil Günü, her yıl 21 Şubat'ta kültürel çeşitliliği ve çok dilliliği desteklemek amacıyla çeşitli etkinliklerle kutlanıyor

TDK Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kaçalin:

"21 Şubat Milletlerarası Ana Dili Günü, dillere saygının vurgulandığı, dünyada unutulmaya yüz tutmuş ve az konuşuru olan dillerin tanıtıldığı, halkı bilgilendirme yönü ağır basan bir gün olmalıdır. Yapılacak etkinlikler bu hususlar dikkate alınarak düzenlenmelidir"

Hacettepe Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Başkanı Prof. Dr. Şükrü Haluk Akalın:

"Darbe dönemleri dışında ülkemizde dillerin yasaklanması söz konusu değildir"

(İzzet Taşkıran/İstanbul)

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Anadolu Ajansı Özel Haber Gündemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement