Anadolu Ajansı "Yılın Haber Ajansı" - Son Dakika
Güncel

Anadolu Ajansı "Yılın Haber Ajansı"

Anadolu Ajansı (AA), Anadolu Yayıncılar Derneği (AYD) tarafından "Yılın Haber Ajansı" ödülüne layık görüldü.

19.12.2018 00:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Anadolu Ajansı (AA), Anadolu Yayıncılar Derneği (AYD) tarafından "Yılın Haber Ajansı" ödülüne layık görüldü.

AYD tarafından düzenlenen "4. Anadolu Medya Ödülleri" gerçekleştirilen törenle sahiplerini buldu.

Bir otelde yapılan törene Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, AK Parti Genel Başkanvekilli Numan Kurtulmuş, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, AK Parti Genel Başkan yardımcıları Hayati Yazıcı, Leyla Şahin Usta, Lütfi Elvan, MHP Genel Başkan yardımcıları Mustafa Kalaycı, Mevlüt Karakaya, eski TBMM Başkanı Bülent Arınç, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan, milletvekilleri, medya temsilcileri, gazeteciler ile çok sayıda davetli katıldı.

Törende ödül veren AK Parti Genel Başkanvekili Kurtulmuş, yerel medyanın önemine işaret etti. Anadolu medyasının, yerel medyanın milletin sesi olduğunu ifade eden Kurtulmuş, yerel medyanın darbe girişiminde milletin ve demokrasinin yanında yer aldığını dile getirdi.

İçişleri Bakanı Soylu, yurt dışında gerçekleştirdiği temasları anlatarak, Türkiye'nin bulunduğu coğrafyanın daha güçlü olunmayı gerekli kıldığını vurguladı. Anadolu medyasının önemli hizmetler yaptığını belirten Soylu, ödül alanları kutladı.

"Anadolu medyası milletin sesi olmaya devam edecek"

Adalet Bakanı Gül, Anadolu'nun her zaman milletin iradesine, ekmeğine, namusuna göz dikenlerin karşısında olduğunu bildirdi. Gül, milletin sesini kısmaya çalışanlara karşı da Anadolu medyasının milletin sesi olmaya devam ettiğine dikkati çekti.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Selçuk da ödül alanları tebrik etti.

Törende, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, AK Parti Genel Başkan yardımcıları Yazıcı, Usta ve Elvan, MHP Genel Başkan yardımcıları Kalaycı ve Karakaya, AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, eski TBMM Başkanı Arınç da ödül verdi.

"Anadolu'ya ruh verenler" kategorisinde ödül alan Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan, geleneksel sporların yaşatılmasına yerel medyanın destek verdiğini, ulusal medyada da geleneksel sporların yer bulması gerektiğini aktardı. Çocukların sporlara ilgisinin çekilmesinin gerekliliğine işaret eden Erdoğan, AYD'ye teşekkür etti.

Törende, "İslamofobi" adlı kitabıyla Yılın Yazılı Eseri ödülünü alan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da AYD'nin önemli eserler ortaya koyduğunu, Anadolu'nun sesinin duyurulmasında önemli işler yaptığını belirtti. Kalın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde her türlü ayrımcılığa karşı mücadelenin devam edeceğini söyledi.

AA'ya "Yılın Haber Ajansı" ödülü

"Yılın Haber Ajansı" seçilen AA'nın ödülünü AA Genel Müdür Yardımcısı ve Genel Yayın Yönetmeni Metin Mutanoğlu aldı. Mutanoğlu'na ödülü eski TBMM Başkanı Arınç verdi.

AA'nın, kurulduğu 1920 yılından beri Anadolu'nun sesi olma noktasındaki çabalarını devam ettirdiğini ifade eden Mutanoğlu, bunu da sürdüreceklerini kaydetti. Mutanoğlu, ödülü tüm AA çalışanları ve Halep kırsalındaki Hıreytan ilçesinde bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda hayatını kaybeden AA Halep muhabiri Salih Mahmud Leyla adına aldığını bildirdi.

"Anadolu'ya Ruh Verenler" kategorisinde Bilal Erdoğan'ın yanı sıra yazar Alev Alatlı, Türk Tarih Kurumu Başkanı Prof. Dr. Refik Turan, Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Merkezi (ESAM) Genel Başkanı Recai Kutan da ödül aldı.

Törende çeşitli kategorilerde ödül alanlar şöyle:

Yılın Haber Ajansı: Anadolu Ajansı,

Yılın Köşe Yazarı: Beril Dedeoğlu (Star Gazetesi),

Yılın Haber Spikeri: Seda Öğretir (NTV),

Yılın Yerel Televizyon Kanalı: Vuslat TV, Kanal 33, BRTV Karabük, HRT Akdeniz,

Yılın Yerel Gazetesi: GAP Gündemi,

Yılın Genel Yayın Yönetmeni: Vahap Munyar (Hürriyet Gazetesi),

Yılın Ankara Temsilcisi: Alican Türkoğlu (Show TV),

Yılın Radyocusu: Afrikalı Ali (Kral FM),

Yılın İnternet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni: İsa Tatlıcan (sabah.com.tr),

Yılın Televizyon Programı: Gece Görüşü (CNN Türk-Hande Fırat),

Yılın Araştırmacı Yazarı: Batuhan Yaşar (Türkiye Gazetesi),

Yılın TV Genel Yayın Yönetmeni: Abdulhalik Çimen (A Haber),

Yılın Projesi: TRT World Forum,

Yılın Yazılı Eseri: "İslamofobi" (İbrahim Kalın-John Esposito),

Yılın Gazete Ankara Temsilcisi: Hacı Yakışıklı (Akit Gazetesi),

Yılın Gazetecisi: Avni Özgürel (Yeni Birlik Gazetesi),

Yılın Dergisi: Derin Ekonomi,

Yılın Televizyon Yöneticisi: Zekeriya Karaman (Kanal 7),

Yılın Sivil Toplum Örgütü: Yeşilay (Mücahit Öztürk),

Yılın Özel Haber Ödülü: Talat Atilla (Milliyet),

Yılın Yerel İnternet Haber Sitesi: Konhaber,

15 Temmuz Özel Ödülü: Güneş Gazetesi Turgay Güler.

AYD Başkanı Sinan Burhan, ödüllerin dernek üyelerince belirlendiğini belirterek, törene katılanlara teşekkür etti.

Anadolu Ajansı "Yılın Haber Ajansı"
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Anadolu Ajansı 'Yılın Haber Ajansı' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Adıyaman'da Ailesinden Kaçan Genç Kız Polis Tarafından Teslim Edildi
    11:11 Adıyaman'da Ailesinden Kaçan Genç Kız Polis Tarafından Teslim Edildi

    Adıyaman'da, ailesinden kaçarak ağır hasarlı bina içerisinde yaşamaya çalışan genç kız, polis ekiplerince ailesine teslim edildi. Vatandaşların şüphelenmesi üzerine olay yerine gelen polis ekipleri, genç kızın ailesiyle tartıştığını ve evden kaçarak ağır hasarlı binada yaşamaya çalıştığını tespit etti. Polis ve sağlık ekipleri tarafından ikna edilen genç kız, daha sonra ailesine teslim edildi.

  • Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Öğrencilerle İftarda Buluştu
    11:11 Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Öğrencilerle İftarda Buluştu

    Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, MEDEM üyesi öğrencilerle bir araya gelerek iftar programında birlikte vakit geçirdi. Rektör Özölçer, öğrencilerle sohbet ederek talep ve isteklerini dinledi ve Ramazan'ın huzurunu paylaşmaktan mutluluk duyduğunu belirtti.

  • Tekirdağ'da Uyuşturucu Ticareti Yapan 6 Şüpheli Gözaltına Alındı
    11:11 Tekirdağ'da Uyuşturucu Ticareti Yapan 6 Şüpheli Gözaltına Alındı

    Tekirdağ'da İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda, uyuşturucu ticareti yaptıkları iddiasıyla 6 şüpheli gözaltına alındı. Hayrabolu, Çorlu ve Kapaklı ilçelerinde gerçekleştirilen operasyonda yapılan aramalarda, 1003 sentetik ecza, 20 gram sentetik uyarıcı, 58 uyuşturucu hap, ruhsatsız tabanca, av tüfeği ve 50 tabanca fişeği ele geçirildi. Gözaltına alınan şüphelilerin jandarmadaki işlemleri devam ediyor.

  • Gaziantep'te 127 Bin 295 Adet Kaçak İlaç Ele Geçirildi
    11:11 Gaziantep'te 127 Bin 295 Adet Kaçak İlaç Ele Geçirildi

    Gaziantep İl Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğü ekipleri, bir ikamette yaptıkları aramada 127 bin 295 adet kaçak ilaç buldu. Bir şüpheli tutuklandı.

  • Özdemir Manavoğlu, ÇMO Antalya Şubesini Ziyaret Etti
    11:11 Özdemir Manavoğlu, ÇMO Antalya Şubesini Ziyaret Etti

    Cumhur İttifakı'nın Muratpaşa Belediye Başkan adayı Özdemir Manavoğlu, Çevre Mühendisleri Odası (ÇMO) Antalya Şubesi'ni ziyaret etti. Manavoğlu, toplantıda Antalya'nın sorunları ve çözüm önerilerini paylaşarak, kente değer katan projeler yapacaklarını belirtti.

  • Adana'da kadın, erkek arkadaşının yardımıyla araç çaldı
    11:10 Adana'da kadın, erkek arkadaşının yardımıyla araç çaldı

    Adana'nın Seyhan ilçesinde bir kadın, erkek arkadaşının yardımıyla sokakta park halinde bulunan hafif ticari aracı çaldı. Güvenlik kamerası tarafından kaydedilen olayda, kadının erkek arkadaşı ve 8 yaşındaki oğlu aracı itekledi.

  • Barış Alper Yılmaz, Hatayspor maçında forma giyecek
    11:10 Barış Alper Yılmaz, Hatayspor maçında forma giyecek

    Galatasaraylı futbolcu Barış Alper Yılmaz, teknik direktör Okan Buruk'un görev vermesi durumunda Trendyol Süper Lig'in 31. haftasında 2 Nisan Salı günü yapılacak Atakaş Hatayspor maçında forma giyecek. Barış Alper, bu sezon takımının en istikrarlı futbolcusu olarak dikkat çekiyor ve farklı mevkilerde gösterdiği iyi performansla takıma önemli katkı sağlıyor.

  • Antalya'da Kafe Ortakları Arasında Çıkan Kavgada 25 Kişi Adliyeye Sevk Edildi
    11:10 Antalya'da Kafe Ortakları Arasında Çıkan Kavgada 25 Kişi Adliyeye Sevk Edildi

    Antalya'da bir kafenin iki ortağı arasındaki alacak verecek meselesinde çıkan kavgada silah, bıçak ve sopa kullanıldı. Olayda 4 kişi ağır yaralandı ve hastanede tedavi altına alındı. 25 kişi emniyetteki sorgularının ardından adliyeye sevk edildi.

  • Karamürsel Beşiktaşlılar Derneği Üyeleri İftar Programında Buluştu
    11:09 Karamürsel Beşiktaşlılar Derneği Üyeleri İftar Programında Buluştu

    Karamürsel ilçesinde Beşiktaşlılar Derneği üyeleri, Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım'ın da katıldığı bir iftar programında bir araya geldi. Programda ezanın okunmasıyla davetliler oruçlarını açtı. Dernek Başkanı Onur Açık, ramazan ayı vesilesiyle bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek Beşiktaş sevdalılarına teşekkür etti.

  • Zorunlu kış lastiği uygulaması sona eriyor, yaz lastiği takma zamanı
    11:09 Zorunlu kış lastiği uygulaması sona eriyor, yaz lastiği takma zamanı

    Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu Genel Başkanı Aydın Erkoç, 1 Nisan itibarıyla zorunlu kış lastiği uygulamasının sona ereceğini belirterek, pazar günü yapılacak seçimler ve Ramazan Bayramı tatili öncesinde özel araçlarıyla yola çıkacak vatandaşların, hem yaz lastiklerini taktırmaları hem de yazlık bakımlarını yaptırmaları gerektiğini ifade etti.


Advertisement