Anadolu Cumhuriyet Başsavcısı İsmail Uçar: "Sivil hayatlarında bu alanda çalışabilecek kapasiteyle yetiştirilmektedirler" - Son Dakika
Güncel

Anadolu Cumhuriyet Başsavcısı İsmail Uçar: "Sivil hayatlarında bu alanda çalışabilecek kapasiteyle yetiştirilmektedirler"

Anadolu Cumhuriyet Başsavcısı İsmail Uçar: "Sivil hayatlarında bu alanda çalışabilecek kapasiteyle yetiştirilmektedirler" Adalet Mesleki Eğitim Merkezi 19 ilde toplu törenle açıldı Maltepe Adalet Mesleki Eğitim Merkezi, Maltepe Cezaevi Kampüsü'nde faaliyete başladı.

28.12.2021 15:59  Güncelleme: 16:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Anadolu Cumhuriyet Başsavcısı İsmail Uçar: "Sivil hayatlarında bu alanda çalışabilecek kapasiteyle yetiştirilmektedirler"

Adalet Mesleki Eğitim Merkezi 19 ilde toplu törenle açıldı

İSTANBUL - Maltepe Adalet Mesleki Eğitim Merkezi, Maltepe Cezaevi Kampüsü'nde faaliyete başladı. Açılış töreninde konuşan Anadolu Cumhuriyet Başsavcısı İsmail Uçar, "Maltepe 7 derslik ve 120 kapasiteyle eğitime hazırdır" dedi.

Maltepe Cezaevi Kampüsü'nde tutuklu ve hükümlülerin kişisel, sosyal ve mesleki gelişimlerinin sağlanması amacıyla Maltepe Adalet Mesleki Eğitim Merkezi faaliyete geçirildi. Düzenlenen toplu açılış törenine, İstanbul Vali Yardımcısı Abdurrahman İnan, Maltepe İlçe Kaymakamı Bahri Tiryaki, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı, Maltepe İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Aydoğdu, Adli Yargı İlk Derece Mahkemeleri Adalet Komisyonu Üyesi Nihat Zincirli, Anadolu Cumhuriyet Başsavcısı İsmail Uçar, Anadolu Başsavcı Vekili İhsan Kamil Akçadırcı ve Cumhuriyet Savcıları katıldı.

Hükümlülerin kişisel, sosyal ve mesleki gelişimlerinin sağlanması amaçlanıyor

Adalet Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında 9 Mart 2020 tarihinde imzalanarak yürürlüğe giren Eğitim ve Öğretim İş Birliği Protokolü kapsamında, Maltepe Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü'nde bulunan eğitim servisi, 2021-2022 eğitim-öğretim yılı itibariyle Maltepe Adalet Mesleki Eğitim Merkezine dönüştürülerek faaliyete hazır hale getirildi. Bu protokolle tutuklu ve hükümlülerin kişisel, sosyal ve mesleki gelişimlerinin sağlanması ile örgün eğitim dışında kalanların eğitimlerine devam etmeleri amaçlanıyor. 7 dersliğin yer aldığı ve her dersliğin 140 kişilik eğitim kapasitesine sahip olduğu Maltepe Adalet Mesleki Eğitim Merkezi'nde tutuklu ve hükümlülere mesleki ve teknik alanda tüm eğitimler verilebilecek. Hükümlüler meslek atölyelerinde teorik ve uygulamalı eğitim alma hakkında sahip olurken, eğitimini tamamlayan hükümlüler, eğitim seviyelerine göre kalfalık, ustalık ve meslek lisesi diplomalarına sahip olarak salıverilme sonrası yaşamlarında bu belgelerini kullanabiliyorlar.

"7 derslik ve 120 kapasiteyle eğitime hazırdır"

Açılış programında konuşan Anadolu Cumhuriyet Başsavcısı İsmail Uçar, "Maltepe Adalet Mesleki Eğitim Merkezi 7 derslik ve 120 kapasiteyle eğitime hazırdır. Hali hazırda 20 hükümlümüz yiyecek ve içecek sektörüne 7 hükümlümüz ise inşaat teknolojisi alanında eğitim görmektedir. Bundan sonraki sivil hayatlarında bu alanda çalışabilecek kapasiteyle yetiştirilmektedirler" dedi.

"Eğitimler tam kapasiteli sürmeye devam edecek"

Açılış töreni sonrası konuşan İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili İhsan Kamil Akçadırcı, "Ceza İnfaz Kurumlarındaki hükümlülerin cezalarını tamamladıktan sonra toplumsal hayatta entegrasyonların sağlamak bizim en önemli amaçlarımızdan birisi. Hele ki bu amacı mesleki eğitim almış bir bireyle sağlamış olursak bizler için çok daha büyük bir mutluluk kaynağı olacak. Bu amaçla toplam 19 yerde bir tanesi de Maltepe yerleşkemizde olmak üzere Adalet Mesleki Eğitim Merkezleri kurulmuştu. Bugün Sayın Adalet ve Milli Eğitim Başkanlarımızın birlikte Foça Açık Ceza İnfaz Kurumu'nda barkovizyon ile diğer illerdeki eğitim merkezlerinin de açılışını yapmış olduk. Maltepe'deki merkezimizde toplam 27 hükümlüye bunlardan 20 tanesi yiyecek içecek hizmetleri 7 tanesi de inşaat teknolojileri alanında eğitim veriyorduk. Bu dönemi itibariyle de toplamda bin 500 kişiye de mesleki eğitim verecek. Kovid izinleri bittikten sonra hükümlü sayımızın artması ile birlikte eğitimler tam kapasiteli sürmeye devam edecek" diye konuştu.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcısı İsmail Uçar: "Sivil hayatlarında bu alanda çalışabilecek kapasiteyle yetiştirilmektedirler"
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Anadolu Cumhuriyet Başsavcısı İsmail Uçar: 'Sivil hayatlarında bu alanda çalışabilecek kapasiteyle yetiştirilmektedirler' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Tokat'ta meydana gelen depremlerin bilançosu gün ağarınca ortaya çıktı
    06:49 Tokat'ta meydana gelen depremlerin bilançosu gün ağarınca ortaya çıktı

    Tokat'ta önceki gün meydana gelen 5,6'lık depremin ardından gün ağarınca hasarın boyutu netlik kazandı. Dron ile havadan görüntülenen merkez üssünde hasarın boyutu gözler önüne serildi. Depremin etkisiyle oluşan hasarın tam boyutu ve zarar görenlerin durumuyla ilgili detaylı bilgilendirme yetkililer tarafından gün içerisinde yapılması bekleniyor.

  • İstanbul Şişli'deki Zorlu Holding binasına silahlı saldırı
    06:09 İstanbul Şişli'deki Zorlu Holding binasına silahlı saldırı

    İstanbul Şişli'de bulunan Zorlu Holding binasına kişi veya kişiler tarafından silahla ateş açıldı. Kurşunlar binanın camlarına isabet ederken içeride kimsenin olmaması olası bir faciayı önledi. Polis ekipleri saldırıyı gerçekleştiren kişi veya kişileri arama çalışmalarını sürdürüyor.

  • İzmir'de bir tekstil atölyesinde çıkan yangın bitişik binaya sıçradı
    06:06 İzmir'de bir tekstil atölyesinde çıkan yangın bitişik binaya sıçradı

    İzmir'in Konak ilçesinde bulunan bir tekstil atölyesinde çıkan yangın, bitişikteki binaya da sıçradı. Yangın, itfaiye ekiplerince söndürüldü ancak tekstil atölyesi kullanılamaz hale geldi ve binada hasar oluştu. Yangının çıkış sebebi henüz belirlenemedi ve soruşturma başlatıldı.

  • İzmir Konak'ta çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü
    05:28 İzmir Konak'ta çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü

    İzmir'in Konak ilçesinde bulunan bir tekstil atölyesinde çıkan yangın, itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Yangın, tekstil malzemelerinin tutuşmasıyla büyüyerek bitişiğindeki binaya da sıçradı. İhbar üzerine olay yerine sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yaklaşık 2 saat süren yoğun çalışmalar sonucunda yangın kontrol altına alındı. Yangın sonucunda tekstil atölyesi kullanılamaz hale gelirken, binada da hasar meydana geldi.

  • Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi
    04:52 Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi

    Fatih'te yaşanan olayda, psikolojik sorunları olan bir kişi, üst komşusunun çıkardığı sesten rahatsız olduğu için balyoz ve matkapla kapıyı kırmaya çalıştı. Başarılı olamayınca da kapıyı ateşe verdi. Polis, itfaiye ve özel harekat polisleri olaya müdahale ederek saldırganı etkisiz hale getirdi. Olay anı cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

  • Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı
    04:42 Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı

    Aksaray'da bir otomobilin aniden önüne geçmesi sonucu fren yapan bir tıra, arkadan gelen yolcu otobüsü çarptı. Çarpmanın etkisiyle otobüs kontrolden çıkarak bir fabrikanın bahçe duvarına çarptı. Kazada otobüs sürücüsü ve 7 yolcu olmak üzere toplam 8 kişi yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırılırken, tır ve otomobil sürücüsü gözaltına alındı. Kazayla ilgili tahkikat başlatıldı.


Advertisement