Anadolu Filarmoni Orketrası Türk Müziği Konseri Verdi - Son Dakika
Yerel

Anadolu Filarmoni Orketrası Türk Müziği Konseri Verdi

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından kurulan Anadolu Filarmoni Orkestrası, Pamukkale Üniversitesi'nde (PAÜ) Türk Müziği konseri verdi.

25.11.2011 15:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından kurulan Anadolu Filarmoni Orkestrası, Pamukkale Üniversitesi'nde (PAÜ) Türk Müziği konseri verdi.

Pamukkale Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi'nde verilen konserde, Yunus Emre'nin "Aşkın Aldı Benden Beni", şiiri, "Urfa'nın Etrafı" türküsü, Nihavent makamında Türk müziği valsleri, serenat, "Dede Efendi" şarkısı, "Nefesliler" caz parçası, "Feraye" türküsü gibi eserlere yer verildi.

Konser kapsamında orkestra tarafından çalınan uzun hava ve söylenen türküler seyirciler tarafından uzun süre alkışlandı.

Anadolu Filarmoni Orkestrası Müdürü Kenan Gökkaya, konser öncesi gazetecilere yaptığı açıklamada, orkestranın Türk müziğinin sesini daha da duyulur hale getirmek için kurulduğunu söyledi.

Konsere, Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Özgür Özaslan, Denizli Valisi Abdülkadir Demir, AK Parti Denizli Milletvekili Nihat Zeybekci, PAÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, öğretim üyeleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

- DENİZLİ

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Anadolu Filarmoni Orketrası Türk Müziği Konseri Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement