Ayasofya Önünde Toplanan Kalabalık, "Zincirler kırılsın, Ayasofya Açılsın" Sloganları Attı - Son Dakika
Güncel

Ayasofya Önünde Toplanan Kalabalık, "Zincirler kırılsın, Ayasofya Açılsın" Sloganları Attı

Anadolu Gençlik Derneği üyeleri ibadete açılması talebiyle Ayasofya Müzesi'nin önünde namaz kıldı. Toplanan kalabalık namazın ardından "Zincirler kırılsın, Ayasofya açılsın" sloganları atarak tekbirler getirdi.

26.05.2019 05:39  Güncelleme: 10:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul'un fethinin 566. yıl dönümünde Ayasofya'nın cami olarak ibadete açılması talebiyle Ayasofya Meydanı'nda gerçekleştirilen "Fetih Namazı" etkinliğine vatandaşların yanı sıra Saadet Partisi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Necdet Gökçınar ile Anadolu Gençlik Derneği Genel Başkanı Salih Turhan katıldı.

"ZİNCİRLER KIRILSIN, AYASOFYA AÇILSIN"

Saat 02.00'de meydanda toplanan vatandaşlar evlerinden getirdikleri yiyeceklerle sahur yaptı. Sahurun ardından teheccüd namazı kılan vatandaşlar sık sık "Zincirler kırılsın, Ayasofya açılsın" sloganları atarak tekbirler getirdi. Meydanda kurulan platformdan okunan Kuran-ı Kerim'in ardından sanatçılar şarkılarını ve marşlarını seslendirdi.

Ayasofya Önünde Toplanan Kalabalık,

Daha sonra meydanda toplanan vatandaşlara hitaben bir konuşma yapan Anadolu Gençlik Derneği Genel Başkanı Salih Turhan, "480 yıl şu minarelerinden Allah-u Ekber sesleri eksilmeyen Ayasofya'mız, tam 85 yıldır tekbirden, tevhitten, ezandan mahzun bir şekilde durmaktadır." dedi.

Ayasofya Önünde Toplanan Kalabalık,

"BU MÜCADELEDEN VAZGEÇMEYECEĞİZ"

Dünyanın birçok ülkesinde Ayasofya kilisesi, dernekleri, vakıfları kurulduğunu ve bunların yoğun bir şekilde Ayasofya'nın kilise olarak açılmasını talep ettiklerini belirten Turhan, şöyle konuştu: "Dünyanın birçok bölgesinden gelip bize soruyorlar, 'siz niye buranın cami olarak açılmasını istiyorsunuz? Ya müze kalsın ya da kilise olarak açılsın, niye bu kadar tepki gösteriyorsunuz?' diye gelip sorular soruyorlar. Biz de onlara diyoruz ki siz Endülüs'ü tarumar ederken bize mi sordunuz? Siz Bağdat'ı yıkarken bize mi sordunuz? Siz Şam-ı Şerif'i yıkarken bize mi sordunuz? Siz İslam coğrafyasını yıkarken bize mi sordunuz? Bu Ayasofya Sultan Fatih'in kendi parasını ödeyerek aldığı bir mabettir. Biz Anadolu gençlik olarak, Türkiye'deki Müslümanlar olarak Ayasofya Camisi'nden Allah-u Ekber nidaları yükselinceye kadar bu mücadeleden vazgeçmeyeceğiz."

Ayasofya Önünde Toplanan Kalabalık,

SABAH NAMAZINI KILIP AYRILDILAR

Konuşmanın ardından kılınan sabah namazının ve yapılan duanın ardından vatandaşlar meydandan ayrıldı.

Ayasofya Önünde Toplanan Kalabalık, "Zincirler kırılsın, Ayasofya Açılsın" Sloganları Attı
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ayasofya Önünde Toplanan Kalabalık, 'Zincirler kırılsın, Ayasofya Açılsın' Sloganları Attı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Selektör yapanların cezası iptal edildi
    21:10 Selektör yapanların cezası iptal edildi

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, selektör ile radar uyarısı yapan sürücülere verilen cezaların iptal edildiğini açıkladı. Bayram yoğunluğu nedeniyle yapılan denetimlerde aşırı hızın önemli bir sorun olduğunu belirten Bakan Yerlikaya, vatandaşlara selektör yapmamaları konusunda uyarıda bulundu.

  • Hacca gitmek için bisikletle yola çıkan 2 kişi Konya'ya ulaştı
    21:09 Hacca gitmek için bisikletle yola çıkan 2 kişi Konya'ya ulaştı

    Hacı adayları 60 yaşındaki Boşnak Adem Aljic ile Arnavut kökenli Kuzey Makedonyalı 57 yaşındaki Qamuran Hirda, 1 Nisan'da Üsküp'ten yola çıkarak Konya'ya ulaştı. 16 gündür pedal çeviren bisikletçiler, yaklaşık 1600 kilometre yol katetti. Gaziantep'ten sonra Mekke'ye gitmek için bisikletleriyle Ürdün'e geçmeyi planlıyorlar.

  • Mercedes, elektrikli G-Serisi ile geliyor
    21:09 Mercedes, elektrikli G-Serisi ile geliyor

    Mercedes'in elektrikli G-Serisi, Pekin Otomobil Fuarı'nda tanıtılacak. Araç, su geçirmez bataryasıyla dikkat çekiyor ve yüksek performans sunuyor. Mercedes'in elektrikli araç yatırımlarını artırmasıyla birlikte, yeni modellerin satış başarısı merak ediliyor.

  • X Artık Ücretli Oluyor!
    21:09 X Artık Ücretli Oluyor!

    Popüler sosyal medya platformu X, yeni kullanıcılarından temel etkileşimler için ücret talep edeceğini duyurdu. Kullanıcılar artık paylaşım yapmak, yanıt vermek, beğeni ve kaydetme işlemleri için 1 dolar ödemek zorunda kalacaklar. Bu karar, şirketin bot hesapları engelleme amacıyla aldığı bir önlem olarak açıklandı. Ancak kullanıcılar arasında bu ücretlendirme modeli tartışmalara neden oldu.

  • Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Ali Koç, TFF seçimlerinin haziran ayı başında yapılmasını önerdi
    21:08 Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Ali Koç, TFF seçimlerinin haziran ayı başında yapılmasını önerdi

    Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Ali Koç, bugün yapılan toplantıda Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) seçimlerinin haziran ayı başında yapılmasının uygun olduğunu belirtti. Koç, TFF'nin seçimi öne almaması durumunda yeterli imza sayısının birkaç gün içinde tamamlanacağını söyledi. Kulüpler Birliği Vakfı, seçim tarihinin değiştirilmesini tek gündem maddesi olarak görüyor ve seçimin en kısa sürede yapılması gerektiğini vurguluyor.

  • Çorum Ortaköy'de Sulama Kanalı Temizlendi
    21:04 Çorum Ortaköy'de Sulama Kanalı Temizlendi

    Çorum'un Ortaköy ilçesinde bulunan ve yaklaşık 600 dönüm araziyi sulayan kanal, belediye ekipleri tarafından temizlendi. Öz Çayı'ndan ayrılan kanallardan Tepelerarası mevkisindeki araziye su taşıyan kanal, bölgedeki vatandaşların talebi üzerine temizlik çalışması yapıldı. Belediye işçileri, erken saatlerde bölgeye giderek kazma, kürek ve bel gibi aletler kullanarak 4 kilometre uzunluğundaki kanalı temizledi. Kanalın tarımsal üretim açısından önemli olduğunu belirten belediye çalışanları, çevre faktörlerinden kaynaklanan tıkanıklıkların giderildiğini ve suyun akışkanlığının artırıldığını ifade etti.

  • İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi 2024-2029 döneminin ilk birleşimini gerçekleştirdi
    21:03 İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi 2024-2029 döneminin ilk birleşimini gerçekleştirdi

    İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi, 2024-2029 döneminin ilk birleşimini gerçekleştirdi. Başkan Cemil Tugay başkanlığındaki oturumda, komisyonlarda görev alacak isimler belirlendi ve İZSU Genel Müdürlüğü'nün su tarifelerinde indirim yapılması önerisi karara bağlandı. Ayrıca, Kentsel Dönüşüm Daire Başkanlığı'nın yeniden kurulması önerisi görüşüldü ve 2023 denetim komisyon raporu okundu.

  • Zagreb'de Filistin'e Destek Gösterisi Düzenlendi
    20:59 Zagreb'de Filistin'e Destek Gösterisi Düzenlendi

    Hırvatistan'ın başkenti Zagreb'de Filistin'e destek gösterisi düzenlendi. Göstericiler, Almanya'nın Filistin Kongresi'ni sonlandırmasına tepki gösterdi.


Advertisement