Anadolu Hayad'dan Yılın Hemşirelerine Plaket - Son Dakika
Yerel

Anadolu Hayad'dan Yılın Hemşirelerine Plaket

Anadolu Hayad\'dan Yılın Hemşirelerine Plaket

Anadolu Hasta ve Hasta Yakınları Derneği (Anadolu Hayad) tarafından yılın hemşirelerine plaket verildi.

19.05.2016 09:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Anadolu Hasta ve Hasta Yakınları Derneği (Anadolu Hayad) tarafından yılın hemşirelerine plaket verildi.

12-18 Mayıs Hemşireler Haftası nedeniyle dernek binasında etkinlik düzenleyen Anadolu Hayad, yılın hemşiresi olarak Nurten Korkmaz, Menevşe Yumuşak ve Semra Akgün'e plaket verildi. Adıyaman Sağlık Müdürü Mehmet Emin Taş, Halk Sağlığı Müdürü Mustafa Kutlu, Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi Başhekimi İbrahim Tunç ve Başhemşire Nilgün Şahin, Anadolu Hayad Genel Başkanı Yusuf Babar, dernek yöneticileri etkinliğe katıldı.

Anadolu Hayad Genel Başkanı Yusuf Babar, hemşireliğin güç çalışma şartlarını gerektiren, özveri, sabır, hoşgörü kavramlarını içinde bulunduran zor bir meslek olduğunu belirterek, "Hemşirelik, diğer mesleklerde olduğu gibi, toplumsal ihtiyaçlardan doğan, insan hayatıyla yakında ilgili bir meslektir. Ekip çalışmasını bilen, el becerisi olan, hızlı çalışan hünerli eller ister. Temelinde sevgi, saygı yatar. Hemşire din, dil, ırk ayrımı gözetmeksizin, birey, aile ve topluma sağlığını kazandırmak için çalışır. Bu nedenle, sevgiden, şefkatten, disiplin ve ciddiyetten uzak bir kişinin bu mesleği icra etmesi mümkün değildir. Çünkü hemşire, sağlığı yerinde olmayan, yardıma muhtaç insanlara hizmet vermektedir.

Sağlık Hizmetinin sunumu, herkes için eşit ve ulaşılabilir olmasını sağlamada hemşireler kilit rol oynamaktadır. Hemşireler, hasta ve hasta yakınları ile en çok iletişimi olan sağlık meslek mensuplarıdır. Hemşirenin bağımsız rolleri arasında önemli yeri olan, hasta haklarının korunması ve bu doğrultuda hasta ve hasta memnuniyetinin sağlanması önem arz etmektedir" dedi.

Babar, hasta memnuniyetinin sağlanabilmesi için hemşirelerin, hem eğitim açısından hem de psikolojik, sosyal ve ekonomik açıdan desteklenmesi gereken bir meslek grubu olduğu aktardı.

Adıyaman Sağlık Müdürü Mehmet Emin Taş ise, hemşireliğin zor bir meslek olduğunu ancak yaptıkları görev itibariyle önemli bir meslek olduğunu vurgulayarak, plaket alan hemşireleri kutladı.

Plaket takdim edilirken gözleri dolan Semra Akgün ise, eşinin polis özel hareketçi olduğunu ve 2 aydır operasyon bölgesinde olmasından dolayı zor günler geçirdiklerini ancak bu anlamlı hediyeyi almanın kendisini mutlu ettiğini ifade etti. - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Anadolu Hayad'dan Yılın Hemşirelerine Plaket - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement