Anadolu'nun En Etkin 50 İş İnsanı - Son Dakika
Ekonomi

Anadolu'nun En Etkin 50 İş İnsanı

Anadolu\'nun En Etkin 50 İş İnsanı

SANKO Holding Onursal Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, Ekonomist Dergisince gerçekleştirilen “Anadolu’nun En Etkin 50 İş İnsanı” araştırmasında, altıncı kez zirvede yer aldı.

07.05.2017 12:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

SANKO Holding Onursal Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, Ekonomist Dergisince gerçekleştirilen "Anadolu'nun En Etkin 50 İş İnsanı" araştırmasında, altıncı kez zirvede yer aldı.

Araştırmada, SANKO Holding Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Konukoğlu dokuzuncu, Yönetim Kurulu Başkan Vekili Adil Sani Konukoğlu 19'uncu sırada bulunuyor. "Bu yıl listemizin zirvesinde yine Gaziantep'ten çıkan tekstil devi SANKO Holding'in onursal başkanı Abdulkadir Konukoğlu var" denilen araştırmada, Konukoğlu'nun, Güneydoğu Anadolu'da tekstil sanayinin gelişmesini ve binlerce insana iş olanağı sunulmasını sağladığı gibi, yalnızca iş hayatı ile ilgili değil, sosyal sorumluluk projeleri ile de Anadolu'nun en etkin iş insanı olduğuna dikkat çekildi. Araştırmada, adı Gaziantep ile özdeşleşen Konukoğlu Ailesinin en büyük temsilcisi Abdulkadir Konukoğlu'nun, Anadolu'nun en etkin iş insanları arasında zirvedeki yerini koruduğuna işaret edilerek, "20 yıl başkanlık yaptığı SANKO Holding'teki görevlerini kardeşi Zeki Konukoğlu'na devretmiş olsa da, önemli STK'lardaki başkanlığı sürüyor. TOBB Türkiye Tekstil Sanayi Meclisi Başkanı, Gaziantep Sanayi Odası Onursal Başkanı ve Pamuklu Tekstil Sanayicileri Birliği Başkanlığı görevlerine devam ediyor. Abdulkadir Konukoğlu, iş hayatında aldığı kararlarla Gaziantep'te bir devin doğmasına öncülük etti. 14 bin çalışanlı ve 6,7 milyar TL cirolu SANKO Holding'e başkanlık yaptığı 20 yıllık süreçte tekstilden enerjiye, makineden çimentoya uzanan sanayi şirketlerine yön verdi. Kentin ekonomik kalkınmasına, istihdamına ve sosyal hayatına önemli katkılar sunan Abdulkadir Konukoğlu, holding şirketlerinin merkezini İstanbul ya da başka büyük bir kente taşımayarak aslında Gaziantep'e olan bağlılığını da gösterdi. İş hayatında 52 yıl aktif olarak çalışan Abdulkadir Konukoğlu, STK'ların yanı sıra, Sani Konukoğlu Vakfı'nda eğitim ve sağlık alanında hayır işlerini de sürdürüyor. Konukoğlu Ailesi üyelerinin kentteki birçok sosyal, kültürel ve sportif etkinliğe destek olduğunu anlatan Abdulkadir Konukoğlu, yatırımları planlarken 'Dünyada Türkiye, Türkiye'de Gaziantep' anlayışıyla hareket ettiğini belirtiyor" denildi.

Zeki Konukoğlu

Uzun yıllar grubun amiral gemisi tekstil işlerini Bursa'dan yöneten Zeki Konukoğlu'nun, üç yıl önce başkanlık koltuğuna oturduğu SANKO Holding'in geçen yıl 6,7 milyar TL ciroya ulaşmasına önderlik ettiğine vurgu yapılan araştırmada, "Yönetim kurulu başkanlığı görevini ağabeyi Abdulkadir Konukoğlu'ndan devralarak SANKO Holding'in başına geçen Zeki Konukoğlu, bu yıl da önemli yatırım kararlarına imza atmaya hazırlanıyor. Gaziantep, Bursa, Adıyaman, İstanbul, Adana, Adapazarı, Kahramanmaraş, Rize, Tokat, Giresun, Bartın, Antakya, Karaman, Osmaniye, Kilis, Mersin, Zonguldak Ereğli ve Manisa Salihli gibi Türkiye'nin birçok noktasında yatırımları bulunan grup, bu yıl 185 milyon dolarlık yeni yatırım planlıyor. Zeki Konukoğlu, enerjide 85 milyon dolar, tekstilde 55 milyon dolar, çimentoda 30 milyon dolar, ambalajda 15 milyon dolarlık yatırım yaparak ülke ekonomisine katkı sunmaya devam edeceklerini kaydediyor. Konukoğlu, 14 bin çalışanlı SANKO Holding'in bu yeni yatırımlarla 2017 yılında 800 kişiye ek istihdam sağlayacağını kaydediyor" bilgileri verildi

Adil Sani Konukoğlu

Araştırmada, SANKO Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili olan Adil Sani Konukoğlu'nun, Gaziantep Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanlığı ile TOBB Sanayi Konseyi Üyeliği ve Strateji Geliştirme Yüksek Kurulu Üyeliği, Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyeti Başkan Vekilliği görevleriyle Anadolu'nun en etkin isimlerinden biri olduğuna dikkat çekildi. Ayrıca dergide "Konukoğlu Ailesi'nde, ağabeyleri Abdulkadir ve Zeki Konukoğlu'nun ardından holdinge başkanlık etmesi beklenen Adil Sani Konukoğlu, ayrıca, kent sanayisinin gelişimine yoğun mesai harcıyor. Kenti yeni pazarlarla açmak üzere girişimlerde bulunuyor. Konukoğlu, Afrika ülkeleri başta olmak üzere yeni pazarlara açılan Gaziantepli sanayicilere öncülük ediyor" ifadeleri yer aldı. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Anadolu'nun En Etkin 50 İş İnsanı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Bursa'da Endüstriyel Tasarım ve Yaratıcı Etki Paneli Gerçekleştirildi
    16:23 Bursa'da Endüstriyel Tasarım ve Yaratıcı Etki Paneli Gerçekleştirildi

    Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Türkiye Kreatif Endüstriler Meclisi tarafından düzenlenen 'Turuncu Konuşalım' etkinliği kapsamında Bursa'da 'Endüstriyel Tasarım ve Yaratıcı Etki' başlıklı bir panel gerçekleştirildi. Panelde, Bursa'nın tasarım vizyonu ve liderliği desteklenirken, yaratıcı fikirlerin gelişeceği ortamların önemi vurgulandı. Ayrıca, endüstriyel tasarımın sektörel sorunları, destekler ve yol haritası da ele alındı.

  • Ardahan'ın Posof İlçesinde Doğal Gaz Çalışmaları Tamamlandı
    16:23 Ardahan'ın Posof İlçesinde Doğal Gaz Çalışmaları Tamamlandı

    Ardahan'ın Posof ilçesinde yıllardır özlemi çekilen doğal gaz çalışmaları sona erdi. İlk gazın açılışı yapıldı ve törene yüzlerce kişi katıldı. Posof'a bağlanan doğal gazın açılışı meşalelerle gösterildi.

  • Mardin İçmesuyu Projesi'nde Çalışmalar Hızla Devam Ediyor
    16:05 Mardin İçmesuyu Projesi'nde Çalışmalar Hızla Devam Ediyor

    Mardin Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (MARSU) tarafından yürütülen "Mardin İçmesuyu Projesi" çalışması sürüyor. Kasımiye-1 ve Kasımiye-2 su depo çalışmalarında incelemelerde bulunan Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediyesi Başkanı Vekili Tuncay Akkoyun, projenin fiziki gerçekleşmesinin yüzde 30'u geçtiğini belirtti. Projenin tamamlanmasıyla Mardin'in günlük insani kullanım su ihtiyacı karşılanacak.

  • Balıkesir'de ihracat ve ithalat Şubat ayında azaldı
    15:40 Balıkesir'de ihracat ve ithalat Şubat ayında azaldı

    TÜİK'in açıkladığı verilere göre, Balıkesir'de ocak ayında ihracat yüzde 14 azalarak 73 milyon 100 bin dolar, ithalat yüzde 9,2 azalarak 55 milyon 700 bin dolar olarak gerçekleşti. Şubat ayında ise genel ticaret sistemine göre ihracat yüzde 14, ithalat yüzde 26,5 oranında azaldı. Ocak-Şubat döneminde ise ihracat yüzde 8,5 artarken, ithalat yüzde 16 azaldı.

  • Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Yeşilhisar'da içme suyu yatırımını sürdürüyor
    15:35 Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Yeşilhisar'da içme suyu yatırımını sürdürüyor

    Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Su ve Kanalizasyon İdaresi (KASKİ) Genel Müdürlüğü tarafından Yeşilhisar ilçesinde yeni yerleşim yerleri için 6 milyon 850 bin lira maliyet ile içme suyu yatırımının devam ettiğini açıkladı. Büyükkılıç, altyapı yatırımlarının şehrin geleceğini sağlıklı bir şekilde taşımak için hız kesmeden devam edeceğini belirtti.

  • Tiryakilere kötü haber! Seçim sonrası sigaraya 10 TL zam geleceği iddia edildi
    15:35 Tiryakilere kötü haber! Seçim sonrası sigaraya 10 TL zam geleceği iddia edildi

    31 Mart Pazar günü yapılacak yerel seçimler sonrasıyla ilgili ekonomik anlamda çok sayıda iddia ortaya atılırken, bunlara bir yenisi daha eklendi. Sigaraya 1-10 Nisan tarihleri arasında 10 TL'lik dev bir zam geleceği iddia edildi.

  • Adana'da Çiftçilere Hibe Destekli Soya Tohumu Dağıtıldı
    15:32 Adana'da Çiftçilere Hibe Destekli Soya Tohumu Dağıtıldı

    Adana'nın 9 ilçesinde yürütülen 'Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi (TAKE) Projesi' kapsamında, 64 üreticiye 2 bin 200 dekar tarım arazisi için 22 ton hibe destekli soya tohumu dağıtıldı. İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Nuri Kökçüoğlu, dağıtım programında yaptığı konuşmada, Adana'daki üreticinin üreterek 85 milyonu doyurma gibi bir sorumluluğu olduğunu vurguladı ve desteklerin gelecek yıllarda da devam edeceğini belirtti.


Advertisement