Anadolu'nun Kültür Mirası 'ERGUVAN'LA Hayat Buluyor - Son Dakika
Güncel

Anadolu'nun Kültür Mirası 'ERGUVAN'LA Hayat Buluyor

Anadolu\'nun Kültür Mirası \'ERGUVAN\'LA Hayat Buluyor

Yıldırım Belediyesi Erguvan Halk Oyunları Topluluğu, 6 farklı yaş kategorisinde 260 halk oyunu kursiyeri ile toplumun geleneksel danslarını geleceğe taşıyor.

09.11.2017 11:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İlçenin kültür ve sanat alanına önemli değerler katarak sosyal yaşama renk katan Yıldırım Belediyesi, geleneksel sanatları yaşatarak toplumun değerlerine sahip çıkıyor. Yıldırım'ın yurt içi ve yurt dışındaki gururu Yıldırım Belediyesi Erguvan Halk Oyunları Topluluğu, 7'den 70'e her yaştan üyesiyle Anadolu'nun kültürel zenginliğini geleceğe taşıyor. Tecrübeli eğitmenlerin öncülüğünde 5-7 yaş minik, 8-10 yaş küçük, 11-14 yaş yıldız, 15-25 yaş genç ve 25 yaş üzeri master olmak üzere 260 kursiyer, asırlardan bu yana gelen kültür mozaiği değerlere, Erguvan Halk Oyunları Topluluğu'nun çalışmaları ile Yıldırım'da hayat veriyor.

Yıl sonunda düzenlenen görkemli gösteriler, sezon içerisinde yer alınan etkinlikler, Uluslararası Cumalıkızık Ahududu Festivali ile yurt içi ve yurt dışında katılılan festivallere uzun çalışmalarla hazırlanılıyor. Türkiye'nin tüm bölgelerinden halk oyunlarını sahneleyen Erguvan, Bursa, Artvin, Kütahya, Aydın, Bilecik, Burdur, Samsun, Trabzon, Rize, Gaziantep, Erzurum, Kastamonu, Adıyaman, Van, Anamur, Adana, Hatay, Balkan yörelerine ait oyunlar sergileniyor. Müziksiz halk oyunu olarak dikkat çeken Kılıç kalkan ekibini de bünyesinde barındıran Erguvan, Bursa'nın eşsiz kültürünü de yansıtıyor. Yurt içi ve yurt dışında çeşitli festivallerde Yıldırım ve Bursa'yı temsil eden Erguvan Halk Oyunları Topluluğu, katıldığı tüm etkinliklerde büyük beğeni kazanıyor. Bu önemli kültür yansımasının bir üyesi olmak isteyenler Barış Manço Kültür Merkezi'ne giderek detaylı bilgi alabilirler.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Anadolu'nun Kültür Mirası 'ERGUVAN'LA Hayat Buluyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement