Anadolu Öğrenci Birliğinden Kırgızistan'da Iftar - Son Dakika
Güncel

Anadolu Öğrenci Birliğinden Kırgızistan'da Iftar

Kırgızistan'da Anadolu Öğrenci Birliği ramazan ayı münasebetiyle "Kardeşlik İftar Sofrası" sloganıyla iftar programı düzenledi.

11.06.2017 04:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kırgızistan'da Anadolu Öğrenci Birliği ramazan ayı münasebetiyle "Kardeşlik İftar Sofrası" sloganıyla iftar programı düzenledi.

Ülkenin kuzeyindeki Çüy bölgesi Sokuluk ilçesine bağlı Janı-Jer köyünde, İslam aleminin ramazan ayının 15. gününde kutladığı "Dünya Yetimler Günü" münasebetiyle, Anadolu Öğrenci Birliği ile İyilik-der Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin katkılarıyla, Kırgızistan İrfan Fonu organizasyonunda 400 kişiye iftar verildi.

İftara gelenlere, Janı-Jer Camisi avlusunda büyük kazanlarda hazırlanan etli pilav ikram edildi.

Anadolu Öğrenci Birliği Temsilcisi Nasrullah Ceylan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Birliğin Türkiye'de 70 ildeki 100'ü aşkın üniversitede faaliyet gösteren sivil toplum örgütlerden biri olduğunu söyledi.

Ceylan, "Kardeşlik Sofrası" sloganıyla 15 farklı ülkede iftar verileceğini ve Kırgızistan'daki iftarın Kayseri'de toplanan bağışlarla yapıldığını anlattı.

İftar programının, "çok güzel" ve "sorunsuz" tamamlandığını belirten Ceylan, organizasyona destek veren Kırgızistan İrfan Fonu yöneticilerine de teşekkür etti.

Ceylan, Kırgızistan'da iki gün içinde iki yetimhaneye giyim yardımında bulunduklarını ve iki günde yaklaşık 600 kişiye iftar verdiklerini aktardı.

İrfan Fonu Başkanı Farhat Yusupov da ülkenin özellikle kırsal bölgelerinde ihtiyaç sahiplerine iftar verdiklerini dile getirerek, buradaki kardeşlerinin yüzünü güldüren Türkiye halkına teşekkürlerini iletti.

Yusupov, iftarın ardından vatandaşlara yaptığı konuşmada, tutulan oruçların, edilen duaların kabul olması ve tüm dünyada birlik, barış ve merhametin hüküm sürmesi temennisinde bulunuldu.

Anadolu Öğrenci Birliğinden Kırgızistan\'da Iftar
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Anadolu Öğrenci Birliğinden Kırgızistan'da Iftar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.

  • İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı
    02:03 İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı

    İzmir'in Konak ilçesinde, otomobil ile çarpışan motosikletin sürücüsü ağır yaralandı. Olayda motosiklet sürücüsü E.Ö. hayati tehlike altında olduğu için Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Otomobil sürücüsü ise ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.


Advertisement