Anadolu Üniversitesi'nde Orhan Oğuz'a Vefa Gecesi Düzenlendi - Son Dakika
Güncel

Anadolu Üniversitesi'nde Orhan Oğuz'a Vefa Gecesi Düzenlendi

Anadolu Üniversitesi\'nde Orhan Oğuz\'a Vefa Gecesi Düzenlendi

ESKİŞEHİR(İHA) – Anadolu Üniversitesi’nin temelini oluşturan Prof. Dr. Orhan Oğuz için, Anadolu Üniversitesi Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi’nde ‘Vefa Gecesi’ düzenlendi.

19.02.2016 23:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ESKİŞEHİR(İHA) – Anadolu Üniversitesi'nin temelini oluşturan Prof. Dr. Orhan Oğuz için, Anadolu Üniversitesi Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi'nde 'Vefa Gecesi' düzenlendi.

Eğitim, sanat, spor, siyaset ve iş dünyasının yoğun ilgi gösterdiği geceye Orhan Oğuz, ailesi ile birlikte katıldı. Kendi hayatının ve Anadolu Üniversitesi'nin kuruluş hikayesinin yer aldığı belgeseller geceye katılan konuklar tarafından sık sık alkışlandı. Düzenlenen Vefa Gecesi ile ilgili konuşma yapan Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan ise, Orhan Oğuz'dan kalan üniversiteyi yönetmekten mutluluk duyduğunu belirterek, "Orhan Oğuz Hocayı benim anlatmam mümkün değil. Orhan Hoca bu kurumu kurduğunda ben daha hayatta yoktum. Bu kurumu kurduktan 10 sene sonra doğdum. Fakat yaptıklarını, medyana getirdiği eseri bugün yönetmekten son derece mutluyum. ve kendisine her şeyden önce teşekkür ediyorum böyle bir miras bıraktığı için bize. Orhan Hocamla birlikte çalışma fırsatı maalesef bulamadım. Keşke birlikte çalışmış olsaydık, onun asistanlığını yapmış olsaydım, çok arzu ederdim. Fakat tabi kendisini zaman zaman üniversitemizi ziyaretleri sırasında uzun uzun sohbet ettik, ediyoruz da hala. O güzel sohbetlerinden üniversitemizle ilgili, Eskişehir'le ilgili, Türkiye'yle ilgili çok önemli şeyler öğrendim, çok önemli dersler aldım. Orhan Hocamıza gerçekten çok teşekkür ediyorum. Kendisinden Allah razı olsun. Hürmetle, saygıyla ellerinden öpüyorum. Ailesiyle birlikte sağlıklı ömürler diliyorum" dedi.

Rektör Gündoğan, konuşmasının ardından Prof. Dr. Orhan Oğuz'a, ETG tarafından hazırlanan teşekkür belgesini verdi.

Prof. Dr. Orhan Oğuz'un üniversitede akademisyenlik hayatı boyunca yetiştirdiği öğrencilerin hazırladığı video ise kendisi tarafından çok beğenildi. Öğrencilerinin, 'İyi ki varsınız hocam dediği belgesele karşılık konuşma yapan Oğuz, "Değerli konuklar, beni bu gece gerçekten ihya ettiler burada. Ben Eskişehirli garip bir vatandaşım. Hemşehrisiyim yukarı mahalleden. Eskişehir 20 bin nüfuslu olduğu, şehirleşmenin bozulmadığı dönemden gelen ve Eskişehir heyecanıyla yetişen bir hemşehrinizim. Eskişehir'i çok seviyorum ne yapayım. Akademiyi açarken zevkle hizmet ettim. Her zaman Eskişehir'in hizmetindeyim. Allah bana sağlık verdikçe ben de sizin hizmetinizdeyim" diye konuştu.

Oğuz'un konuşmasından sonra Yunus Emre ödülleri öncesi kısa bir ara verildi. Geceye konuk olarak katılan Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç ise Orhan Oğuz'un yerel yöneticilerin de üniversitenin gelişmesinde katkısı olduğunu söylemesi üzerine, "1999'dan sonra Eskişehir'deki gelişmeler çok hızlı yürüdü ve çok çağdaş bir şekilde hayata geçti. Burada tabi Orhan Hoca'ya bir okulun isminin verilmesi bir caddenin isminin verilmesi önemliydi. Ama gelecekte inşallah Orhan Hoca'ya onu daha iyi temsil edecek noktaya onun isminin verilmesi kendisi için daha uygun olur" ifadelerini kullandı.

Prof. Dr. Orhan Oğuz'un eşi Güler Oğuz ise geceyi düzenleyen herkese teşekkür ederek, "Kocamla bütün dünyayı gezdik. Çokta iyi şeyler işittik. Daha ne isteyebilirim ki? Bu işi düzenleyenler başta olmak üzere herkese teşekkür etmek istiyorum. Çok müteşekkirim" şeklinde konuştu.

YUNUS EMRE ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU

Orhan Oğuz Vefa Gecesi'nin ardından ise, Eskişehir Tanıtım Grubu (ETG) Jürisi tarafından, 2015 yılında Eskişehir'i spor, sanat, siyaset gibi alanlarda ulusal ve uluslar arası arenada tanınan kişi, kuruluş ve sivil toplum örgütlerine 'Yunus Emre' ödülleri verildi.

Jürinin belirlemelerine göre 2015 Yılı Bürokrasi Ödülleri; Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, Balıkesir Valisi Mustafa Yaman ve Danıştay Üyesi Hasan Odabaşı oldu. İş Dünyası Ödülleri ise, Taner Büyükcan, Erdoğan Tekgöz, Özcan Halaç, Mehmet Erdoğan, Selami Tütüncüoğlu olurken, Polimeks ise Yılın Firması seçildi. Spor dünyasında ise Milli Voleybolcu İbrahim Çelik ile Spor Menajeri Ceylan Çalışkan ödüle layık görüldü. Avrupa Eskişehirliler Derneği ise 2015 yılının Sivil Toplum Kuruluşu seçildi. Nuri Alço, Bülent Çolak, Aydın Bağardı ve Emre Konuk sinema dalında ödüllerini aldı. Bülent Çolak yaptığı konuşmada Eskişehirli hissettiğini belirterek, "İstanbul Kartal'da Eskişehir Mahallesi'nde büyüdüm ben. Eskişehirli değilim ama kendimi Eskişehirli hissediyorum. Etrafımızda hep Eskişehirli vardı ve ben hep onlarla büyüdüm, yaşadım. Bence Eskişehirli oldum ben" dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu ve eşi Sare Davutoğlu "Özel Onur Ödülü"ne layık görülürken, Yılmaz Büyükerşen, Atilla Sertel, İzzet Ulvi Yönter, Hüseyin Kocabıyık, Nabi Avcı da siyaset dalında ödüllerin sahibi oldu.

ESKİŞEHİR YEREL BASINI DA ÖDÜL TÖRENİNE DAMGA VURDU

Ödül töreninde basın kategorisine ise Eskişehir'in yerel basını, ödül törenine damga vurdu. Eskişehir'in tanınan gazetecilerinden Rüştü Bozkurt, Murat Dağtekin, Erkan Midilli, Ali İhsan Sarıçoban, Orhan Demir, Özdemir Uçak, Mustafa Yıldırım, Ayhan Aydıner ve Hakkı Kutlu ödüllere layık görüldü.

Akrobasi dalında Türkiye'nin ilk profesyonel sivil akrobasi pilotu Ali İsmet Öztürk, Yılın Sanatçısı olarak ise Mithat Körler ve Ahmed Ahmedov seçildi.

Öte yandan Nuri Alço ve Ceylan Çalışkan, aldıkları teşekkür belgesini Prof. Dr. Orhan Oğuz'a imzalatarak vefa gecesini anlamlandırdı. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Anadolu Üniversitesi'nde Orhan Oğuz'a Vefa Gecesi Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement