Anadolu'ya Has Köpek Türleri - Son Dakika
Kültür Sanat

Anadolu'ya Has Köpek Türleri

Anadolu\'ya Has Köpek Türleri

Anadolu'da hayatın olmazsa olmaz parçalarından biri olan köpekler, sadıklığı, yüksek görev bilinci ve dostluğu ile Anadolu insanının sevgisini kazanmıştır. Anadolu'da yaşayan farklı türdeki köpekler, karakter olarak ve görünüm olarak farklılıklar arz ediyor.

18.01.2019 09:06  Güncelleme: 14:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ÇATALBURUN

Burun şeklinden dolayı çatalburun adını alan Çatalburun, keskin koku alma yeteneği ile av köpeği olarak kullanılır. Keskin koku alma yeteneği onu arama kurtarma ve narkotik görevlerinde kullanma imkanı sağlar. Sakin karakteri ve sevecen yapısıyla çocuklarla da iyi anlaşır. Çatalburun'un ana vatanı ise Mersin'dir.

Anadolu'ya Has Köpek Türleri

ALABAY

4000 yıl öncesine kadar dayanan bir mazisi olan Alabay, Orta Asya toplarında boy göstermiş bir köpek türüdür. Korumacı ve sadık bir yapısı olan Alabay, geri adım atmamasıyla da çoban köpeği özelliklerine sahiptir. Yabancılara karşı pek de hoşgörülü olmayan Alabay, gözlerinin içine bakılmasından hoşlanmaz.

Anadolu'ya Has Köpek Türleri

AKBAŞ

Batı ve Orta Anadolu'da boy gösteren Akbaş, özellikle de Eskişehir'de çoban köpeği olarak kullanılmaktadır. Sadık ve zeki olması ile bilinen Akbaş, misafiri, sahibini ve düşmanı birbirinden ayırt edebilmektedir. Sahibinden talimat gelmediği sürece sakin kalabilen köpek, bağımsızlığına düşkündür.

KARABAŞ

Hızlı, güçlü, cesur… Karabaşı tanımlayan bu özellikler, onun bir çoban köpeği olmasını sağlamıştır. Kulak ve göz çevresindeki siyahlık onun karabaş adını almasını sağlamıştır. Zorlu iklim şartlarına dayanıklı olan karabaş, bir kangal cinsidir. Kurtlara kafa tutan Karabaş, insanlara karşı şefkatlidir.

Anadolu'ya Has Köpek Türleri

KARS ÇOBAN KÖPEĞİ

İnsanda samimiyet ve sarılma hissi uyandıran Kars Çoban Köpeği,son derece zeki, kuvvetli pençeleri olan ve dostu düşmandan ayırabilen bir köpek cinsidir. Dağlık alanlara uyum sağlayabilen bu köpek, sığır sürülerinin bekçiliği görevini üstlenmiştir.

Anadolu'ya Has Köpek Türleri

KANGAL

Türklerin Orta Asya'dan göçünde yer alan Kangal, o günden bu yana Anadolu insanının eski dostlarından biri haline gelmiştir. Kadim bir dost olan kangal, dünyaca tanınan bir ırktır. Onun hakkında birçok hikaye ve efsane anlatılmıştır. Hakimiyeti, cesareti, gücü ve hızı ile insanların en büyük yardımcılarındandır.

Anadolu'ya Has Köpek Türleri

Son Dakika Kültür Sanat Anadolu'ya Has Köpek Türleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement