Anadolujet Ankara-Şırnak Seferlerine Başladı - Son Dakika
Güncel

Anadolujet Ankara-Şırnak Seferlerine Başladı

Anadolujet Ankara-Şırnak Seferlerine Başladı

Şırnak'ta Şerafettin Elçi Havalimanı'nda Anadolu Jet'in Şırnak-Ankara seferinin başlaması törenle kutlandı.

15.10.2013 20:17  Güncelleme: 20:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Anadolu Jet'in Şırnak-Ankara seferinin başlaması törenle kutlandı. Tören, havalimanına Ankara'dan kalkan ve Şerafettin Elçi Havalimanına inen uçağın gelişi ile başladı. Uçakla gelen AK Parti Şırnak Milletvekili M. Emin DİNDAR, BDP Şırnak Milletvekili Hasip KAPLAN ve diğer yolcuları Vali Hasan İPEK ve İlçe Kaymakamları birlikte karşıladılar. Çiçeklerle karşılanan Vekiller ve diğer konuklar seferlerin başlaması anısına uçak önünde kurdele kesti. Törende konuşan Vali İPEK, Anadolujet'in Ankara seferinin başlaması dolayısıyla yaşanan mutluluğun Şırnaklılar tarafından paylaşılması dileklerinde bulundu.

Türkiye'nin her yerinde insanların halay çektiğini ama Şırnak'ta insanların aileleriyle çay bahçesine gidemediğini ifade eden Vali İPEK, şöyle konuştu :

"Şırnaklı'nın, Cizrelinin mutluluğunu engellemelerine rağmen güzel şeylerin de Şırnak'ta yaşandığını görüyoruz. İstanbul, Sinop ve Bayburt'taki insan nasıl huzurlu ve mutlu yürüyebiliyorsa, Şırnaklıların da yeni doğmuş bebeğinden 70 yaşındaki insanına kadar istediği gibi gezip dolaşabileceği böyle mekanların olmasını istiyorum ."

Bir hafta içerisinde Şırnak'ta meydana gelen olaylarda 4 iş makinesinin yakıldığını kaydeden Vali İPEK, buna isyan ettiğini söyledi. Şerafettin ELÇİ isminin havalimanına verilmesinin çok anlamlı olduğunu aktaran Vali İPEK, şöyle devam etti :

"Düne kadar Kürt'ü, Çerkez'i ve Laz'ı Türk'üm dedirtmek mecburiyetindeydik bu ülkede. Ama bugün bunun mutluluğunu yaşıyoruz. Nedir bu yaşadığımız mutluluk? İşte andımızı kaldırdık. Her şey dört dörtlük mü? Hayır. Ama Cizre'de insanlar 3 günden beri dışarı çıkamıyorsa, kusura bakmayın da dört dörtlük olmasını bekleyemezsiniz. Herkesin bir adım atması lazım. Bir ay içerisinde birçok olay oldu Şırnak'ta. Bunların barış ve çözüm süreciyle alakası var mı, yok. Bu insanları sürekli molotoflarla sokağa çıkarmanın anlamı var mı yok. İşte bunları hep birlikte yapacağız. Vali olarak gaz ve su atmayacağım halkıma. Herkes yürüyüşünü, basın açıklamasını yapacak. Ama başkaları da gelip benim insanlarımın üzerine molotof, el yapımı bomba atmayacak. İnsanlarımı taşlamayacak." diyerek konuşmasını tamamladı.

Konuşmaların ardından Vali İPEK Milletvekili M. Emin DİNDAR ve Anadolujet İcrasından sorumlu THY Bölgesel Uçuşlar Başkanı İbrahim DOĞAN birlikte pasta keserek töreni noktaladılar.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Anadolujet Ankara-Şırnak Seferlerine Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement