Anadolujet ile İşkadınları İstanbul'dan Şırnak'a Uçtu - Son Dakika
Güncel

Anadolujet ile İşkadınları İstanbul'dan Şırnak'a Uçtu

Anadolujet ile İşkadınları İstanbul\'dan Şırnak\'a Uçtu

ŞIRNAK (İHA) – Anadolujet, Türkiye'nin farklı illerinden gelen farklı mesleklere sahip iş kadınlarını Şırnak'ta ağırladı.
AnadoluJet, Türkiye'nin 2023 vizyonuna katkı sağlamak amacıyla İstanbul Sabiha Gökçen-Şırnak hattının açılışını özel bir...

04.12.2013 18:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ŞIRNAK (İHA) – Anadolujet, Türkiye'nin farklı illerinden gelen farklı mesleklere sahip iş kadınlarını Şırnak'ta ağırladı.

AnadoluJet, Türkiye'nin 2023 vizyonuna katkı sağlamak amacıyla İstanbul Sabiha Gökçen-Şırnak hattının açılışını özel bir etkinlikle taçlandırdı. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın desteği ile Anadolujet, Türkiye'nin farklı illerinden gelen farklı mesleklere sahip iş kadınlarını, Şırnak'ta misafir etti.

4 Aralık 2013 tarihinde gerçekleştirilen Şırnak-İstanbul hattı açılışı ve "Türkiye'nin Kadınları" Şırnak buluşması, Güneydoğu Anadolu Bölgesi ve Şırnak kadınlarını, Türkiye'nin farklı kentlerinden gelen iş kadınları ve kadın girişimcileriyle buluşturdu. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, TOBB, KAGİDER, IWEF, ICF Türkiye gibi önemli kuruluşlardan katılımcılar ile Şırnak Milletvekili Mehmet Emin Dindar hazır bulunduğu etkinlikte bölgedeki kadın istihdamını artırarak 2023 vizyonuna kadınları dahil etmenin, Türkiye'yi ve bölgeyi kalkındırmanın yolları arandı.

TÜRKİYE KADINLARI VALİ İPEK İLE GÖRÜŞTÜLER

Organizasyon, İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı - Şırnak Şerafettin Elçi Havalimanı arasında yapılan ilk uçuşla başladı. İlk uçuşla Şırnak'a gelen AK Parti Şırnak Milletvekili M. Emin Dindar, Anadolujet Başkanı İbrahim Doğan ve yaklaşık 40 iş kadını, Şırnak Valisi Hasan İpek'i makamında ziyaret etti.

Şırnak Valisi ile makamında görüşen iş kadınları Vali İpek'ten Şırnak ve Şırnaklı kadınlar hakkında bilgi aldılar. Vali İpek misafirlere Şırnak'ta kadınlara yönelik yapılan çalışmalar, açılan kurslar, istihdam ve okur-yazarlıkları konusunda bilgi verdi. Vali İpek, "Örgü ve dokuma yapabilmeleri için bir merkez açtık. Hangi mahallede olduğunu Hatice hanıma soracağım. En son bu yapıldı. Bundan önce Türkiye'de ilk defa başlatılan bir proje vardı belki bilginiz var, belki bilginiz yok, ikinci şans diye. Bunu eşim ve ben aile ve sosyal politikalar bakanlığına da daha sonra takdim ettik ve tüm Türkiye'de uygulanmaya başlandı. Bunu ilk defa Bayburt'ta uygulamıştık. Bu proje şu, belirli yaşta okumayı bırakmış ilkokulu bitirmiş, ortaokulu bitirmiş, insanların teknik lise ve meslek liseleri mezunu olabilmeleri amacıyla bunlara özel bir proje uygulanmasıydı. Bu projenin hedefleri ev kadına veya okumaktan ayrılmış kadınların tekrar meslek edinmeleri, meslek kazanmaları ve bunu teknik bilmesi olması anlamında açık liselere kaydı. Bu açık liselere kendi ücretleri tarafımızdan ödeniyor. Ayrıca bu insanlara hafta sonları veya akşamları gönüllü bulduğumuz öğretmenler tarafından özel kurslar veriliyor. Bu arada bu kişilerin yemek ihtiyacı karşılanıyor. Çocuklarına bakmak için ayrı bir bölüm ayrılıyor" dedi.

TİCARET VE SANAYİ ODASI'NDA TOPLANTI

Toplantının ardından Şırnak Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonuna geçen Türkiye Kadınları burada bir toplantı gerçekleştirdiler. TSO'daki toplantıya Şırnak Milletvekili Mehmet Emin Dindar, Şırnak Valisi Hasan İpek'in eşi Gülten İpek, Şırnak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Geliş, TOBB İstanbul Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Hatice Kal, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Kadının Statüsü Genel Müdürlüğü'nden Yeliz Filiz Öztürk, BRN Yatakları Yönetim Kurulu Başkanı Berna İlter, Venn Butik Otel ve Venn Restoran sahibi Vennas Akyol ve TOBB Güneydoğu Anadolu Kadın Girişimciler Temsilcisi Selda Tandoğan'ın yanı sıra iş kadınları ve Şırnaklı girişimci kadınlar katıldı.

Bölgedeki kadın istihdamının ve girişimciliğin canlandırılması ile yatırımın teşvik edilmesi konularının ele alındığı "Türkiye'nin Kadınları" Şırnak buluşmasının açılış konuşmasını gerçekleştiren AnadoluJet Başkanı İbrahim Doğan, AnadoluJet olarak Türkiye'nin 2023 vizyonunda kadınların çok önemli bir misyona sahip olduğunu, ülkemizin dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri olması için kadın girişimciliğinin ve istihdamının mutlaka artırılması gerektiğini ifade etti. Gelişen Şırnak'ın diğer bölgeler ve yurtdışıyla ticaret ağının kurulması için havayolu ulaşımının önemine değinen Doğan, bölgenin ve ülkenin öncelikle 'Kadın Eli' ile kalkınması gerektiğinin bu sebeple de "Türkiye'nin Kadınları"na düşen rolün çok önemli olduğunu vurguladı.

Şırnak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Geliş ise, "Bizler bu gün Anadolu Jet'in Sabiha Gökçen seferlerinin başlaması nedeniyle İstanbul TOBB'un kadın girişimciler başkanında ilimize ziyaretleri İstanbul kadın girişimcilerin Şırnak'ta ve ilkelerimizde olan kadın girişimcileri ile tanışıp kadın istihdamına katkı sunulacak projeli birlikteli el birliği ve güç birliği ile bir şeyleri yapmak için onları ticaret odası olarak ev sahipliği yaptık. Biz burada Anadolu Jet'in köprü olayını gördüğünden dolayı biz Anadolu Jet'e teşekkür ediyoruz" dedi.

AK Parti Kadın Kolları Başkanı Hatice Atan ise, "Değerli arkadaşlar bu gün Anadolu Jet'in kadın girişimciler derneğinin organize ettiği programda kadın girişimcilerimiz Türkiye'nin her yanında Anadolu Jet ile uçarak Şehri Nuh'a misafir oldular. Bu organizasyonu düzenleyen Anadolu Jet ve Girişimciler Kadın Derneğine, Şırnak'ta ev sahipliği yapan Ticaret ve Sanayi Odası Sayın Başkanımız Osman Geliş'e çok teşekkür ediyoruz. Şırnaklı bir kadın olarak burada kadın girişimcileri bulmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum. Sadece bundan sonra girişimcilerin işadamlarının buraya gelmesini değil buraya gelip yatırım yapmalarını istiyoruz. Gelsinler el ele verelim buradaki kadınlarımıza da destek vererek güzel çalışmalar yapalım ve inşallah bundan sonra Şırnak silahlarla değil, yatırımlarla gündeme gelecek diyoruz" dedi.

Toplantıda ayrıca, Şırnak Milletvekili Mehmet Emin Dindar, TOBB İstanbul Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Hatice Kal, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Kadının Statüsü Genel Müdürlüğü'nden Yeliz Filiz Öztürk, BRN Yatakları Yönetim Kurulu Başkanı Berna İlter, Venn Butik Otel ve Venn Restoran sahibi Vennas Akyol ve TOBB Güneydoğu Anadolu Kadın Girişimciler Temsilcisi Selda Tandoğan da birer konuşma yaptılar. - ŞIRNAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Anadolujet ile İşkadınları İstanbul'dan Şırnak'a Uçtu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement