"Anafor" Operasyonu Davası - Son Dakika
Yerel

"Anafor" Operasyonu Davası

"Anafor" Operasyonu Davası

İzmir'de "Anafor" operasyonu davasında 34 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılan ve hakkında yakalama kararı bulunan zanlı, yakalandı.

19.02.2013 16:11  Güncelleme: 16:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'de "Anafor" operasyonu davasında 34 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılan ve hakkında yakalama kararı bulunan zanlı, düzenlenen operasyonla yakalandı.

İzmir Asayiş Şube Müdürlüğü İnfaz Büro ekipleri, "Anafor operasyonu" kapsamında hakkında 34 yıl 3 ay hapis cezası bulunan ve yakalama kararıyla aranan Barış Vural'ın, Çiğli ilçesinde bir evde saklandığını belirledi.

Vural, Özel Harekat Şube Müdürlüğü'ne bağlı polislerin desteğiyle eve düzenlenen operasyonda yakalandı. Evde yapılan aramada, tarihi değeri olan bazı eserlerin de ele geçirildiği öğrenildi.

İnfaz Büro Amirliği ekiplerince İzmir Adliyesi'ne götürülen Vural, İzmir 8. Ağır Ceza Mahkemesi'nde tutuklama kararı okunmasının ardından Kırıklar F Tipi Cezaevi'ne gönderildi.

-Operasyon ve dava süreci-

İzmir polisi, daha önce silahlı çete kurmak suçundan cezaevine giren Ahmet Tekin Baykal liderliğindeki grubun yeniden suç örgütü oluşumuna girerek yasa dışı faaliyetlerde bulunduğu iddiaları üzerine, 1.5 yıl süren takibin ardından 2008'de İzmir, İstanbul, Ankara, Aydın, Kuşadası, Muğla, Balıkesir, Samsun, Mersin, Kayseri, Zonguldak ve Antalya'da operasyon düzenlemişti. "Anafor" adlı operasyonda, Ahmet Tekin Baykal ile emekli albay, emekli askeri savcı, emekli 2 uzman çavuş, Danıştay hakimliğinden ayrılmış bir avukat ve emekli polis müdürünün de aralarında bulunduğu çok sayıda zanlı yakalanmıştı.

İzmir 8. Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan 176 sanıklı dava, 130 olay değerlendirilerek geçen yıl karara bağlanmıştı.

Suç örgütü kurmak ve yönetmekle suçlanan Ahmet Tekin Baykal, bu suçtan 3 yıl 1 ay 15'er gün hapis cezasına, ayrıca örgüt adına gerçekleştirilen Vedat Orhan Çelek, Ayhan Çelek, Zeki Göktuğ, Simay Erturun, Nevzat Soyugüzel, Tuncer Dal, Cemalettin Doğan'a karşı eylemler, Çeşme Plajı ihalesi, Adnan Menderes Havalimanı yemek ihalesi, Kuşadası'nda bar olayı, kumar oynatmak, tehdit, hürriyeti tahdit, gayrimenkule el koyma, yağma gibi suçlardan ise toplam 67 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.

Davada Barış Vural'a 34 yıl 3 ay, Barış Öner'e 30 yıl 1 ay, Yıldırım Baran'a 12 yıl 9 ay, Serkan Gül'e 22 yıl 6 ay, Fikret Şahin'e 15 yıl 2 ay, İlker Doğdu'ya 11 yıl 10 ay, Bünyamin Aras ve Soner Şaşmaz'a 10'ar yıl, iş adamı Cumhur Atış'a 11 yıl, avukatlar Mürsel Ünlü'ye 21 yıl 4 ay, Cezmi Arslan'a 34 yıl 4 ay, Maksut Tuğlu'ya 50 yıl 4 ay, Sami Hoştan'ın da aralarında bulunduğu 41 sanığa ise örgüt üyeliği ya da örgüte yardım suçundan 1 yıl 15 gün hapis cezası verilmişti.

Dava kapsamında "Çeşme Plaj İhalesi" ile ilgili yargılanan eski Güzelbahçe Belediye Başkanı Ertan Avkıran ile Çeşme Belediye Başkanı Faik Tütüncüoğlu ise beraat etmişti.

Dava sürecinde tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan Barış Vural, Zafer Yalçın, Cezmi Arslan, Barış Öner, Yalçın Şahin, Yıldırım Baran hakkında da yakalama kararı çıkartılmıştı.

Muhabir: Gülcan Kaplan/ Serdar Yılmaz/ Ramazan Ercan

Yayıncı: Şükran Yücel - İZMİR

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 'Anafor' Operasyonu Davası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement