Ankara'da Kız Öğrenciler Nikah Dairesini Bastı - Son Dakika
Güncel

Ankara'da Kız Öğrenciler Nikah Dairesini Bastı

Ankara\'da Kız Öğrenciler Nikah Dairesini Bastı

Sosyalist Demokrasi Partisi üyesi 4 kız öğrenci, nikah dairesinin de bulunduğu Çankaya Belediyesi binasının terasında pankart açarak eylem yaptı.

14.11.2013 14:34  Güncelleme: 16:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başkent'te Sosyalist Demokrasi Partisi (SDP) üyesi 4 kız öğrenci, 'öğrenci evleri' ve 'evli öğrencinin öğrenim kredisini bursa çevrilmesi' ile ilgili açıklamalara tepki göstermek için, nikah dairesinin de bulunduğu Çankaya Belediyesi binasının terasında pankart açarak eylem yaptı.

"NİKAH DEĞİL, DAİRENİZİ BASARIZ"

Sosyalist Demokrasi Partili 4 kız öğrenci, 'öğrenci evleri' ve 'evli öğrencinin öğrenim kredisini bursa çevrilmesine' yönelik açıklamalara tepki göstermek için Çankaya Belediyesi'nin içerisinde nikah dairesinin de bulunduğu binasının terasına çıktı. Öğrenciler yanlarında getirdikleri, "Nikah değil, dairenizi basarız. Hür doğduk, hür yaşarız" yazılı bez pankartı terastan aşağıya doğru sarkıtarak, "SDP'li kadınlar susmadı, susmayacak" sloganı attı.

CHP'Lİ BAŞKAN DA İKNA EDEMEDİ

Çevredeki meraklı vatandaşların bakışları arasında eylemlerini devam ettiren SDP'li öğrencilere, özel güvenlik ekipleri müdahalede bulundu. O sırada belediyenin terasında bulunan sendikacılar müdahaleyi engellemek istedi. Öğrenciler tekrar terasa gelerek slogan atmaya devam etti. Bu arada Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, eylem yapan SDP'li öğrencilerin yanına geldi. Öğrencileri ikna edemeyen Tanık, özel güvenlik görevlilerine talimat vererek müdahale yapılmamasını ve vatandaşların teras katını boşaltmasını istedi. 

Öğrenciler, açıklamalarını yaptıktan sonra eylemlerini sonlandırdı.

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Ankara'da Kız Öğrenciler Nikah Dairesini Bastı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement